2 nové moduly 2x512MB - nedetekuje je bios
Přidal jsem k 2 512MB modulům adata vitesta ještě 2 512MB Kingston ddr400 hyperX. bios je najde, cpu-z hlásí 2048mb i zobrazí info z spd ale win ukazují 1GB. co s tím? Vždycky mi win hned ukážou správně velikost. díky
win xp sp2 profi, deska dfi lp ut n4ultra-d, x2 3800+ nastaveno 2T...
//změněn název threadu - asi jsem teda zvolil špatnou sekci
Re: 2 nové moduly 2x512MB - Windows nic neukážou
A kde to ty Win ukazuji? Ve vlastnostech "Tento pocitac" ?
Citace:
Původně odeslal
Caleb
A kde to ty Win ukazuji? Ve vlastnostech "Tento pocitac" ?
tam, ve správci úloh, v diagnostice directX.
//zkoušel jsem i fear (combat) a trhá se stejně jako před přidáním těch pamětí
//edit: špatně jsem se koukal v biosu - ani tam nejsou správně - resp je tam starý údaj 1024MB
bios mam 704-2bt
Re: 2 nové moduly 2x512MB - nedetekuje je bios
ja bych zkusil:
1. nejnovejsi BIOS
2. prohodit pameti ve slotech
3. nastavit BIOS na default
nic vic me nenapada :-(
Citace:
Původně odeslal
karf
špatně jsem se koukal v biosu - ani tam nejsou správně - resp je tam starý údaj 1024MB
No proto, uz to vypadalo na velkou zahadu :mweheh:
K problemu jen to, co psal Neller.
zkusil jsem je samotné ve žlutých a oranžových slotech - nic. ani post jen čená obrazovka a pokus speakru o chybovou hlášku. zkoumal jsem je trochu blíž a nejsou identické. jsou asi 6 měsíců po sobě. nekupoval jsem je dohromady ani v kitu takže putujou zase zpátky do starýho kompu s asus P4PE deskou (845pe)
Citace:
Původně odeslal
karf
zkusil jsem je samotné ve žlutých a oranžových slotech - nic. ani post jen čená obrazovka a pokus speakru o chybovou hlášku. zkoumal jsem je trochu blíž a nejsou identické. jsou asi 6 měsíců po sobě. nekupoval jsem je dohromady ani v kitu takže putujou zase zpátky do starýho kompu s asus P4PE deskou (845pe)
trosku se v tom ztracim-nechces napsat jaky moduly presne mas a jestli se jedna o 4 ruzne moduly nebo o dual channel kity nebo jak to teda je.
Citace:
Původně odeslal
Neller
trosku se v tom ztracim-nechces napsat jaky moduly presne mas a jestli se jedna o 4 ruzne moduly nebo o dual channel kity nebo jak to teda je.
měl jsem 2 (viz podpis) adata vitesta ddr500 2,5-3-3-6 1T...a ve starém kompu mam 2x512 Kingston DDR400 hyperX s modrým pasívem. Kupoval jsem je asi půl roku po sobě a provozoval na desce asus p4pe s i845pe - singlchannel. Ten komp teď moc nepoužívam, tak jsem je chtěl přendat do současnýho kompu což se ale nepovedlo.
Jakou jsi nastavil rychlost tech modulu. Max pri 4x512 je DDR 333
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Jakou jsi nastavil rychlost tech modulu. Max pri 4x512 je DDR 333
ani samotné kingstony nejdou s ddr333. časování auto i ručně 3-4-4-7 2T