ASRock 775Dual-VSTA - levny upgrade pro Conroe?
Zdravim, na Anandtechu jsem cetl rezenzi na ASRock 775Dual-VSTA, a premyslim o ni, jako o levnem upgradu na Intel Core2Duo.
Nebot bych si tim padem nechal svoji grafickou AGP kartu, a 1GB DDR. Jak se ukazuje na testech, vykon je sice o trosku mensi, ale neni to tak kriticke.
Mate s timto MB nekdo praxi?
Re: ASRock 775Dual-VSTA - levny upgrade pro Conroe?
bohuzel se na anandu dostali pouze na fsb 297MHz => deska je nepouzitelna na pretaktovani, a nepretaktovanej conroe to je opravdu blbej napad
Citace:
Původně odeslal
DRTiCZ
bohuzel se na anandu dostali pouze na fsb 297MHz => deska je nepouzitelna na pretaktovani, a nepretaktovanej conroe to je opravdu blbej napad
Proc je to blbej napad? Conroe neni momentalne drazsi nez odpovidajici X2 a vyhoda nechat si drahou AGP grafiku a pameti daleko nahrazuji nejake ty % navic pri taktovani.
Osobne o ni taky uvazuju, uz ji nekdo ma, slape bez problemu?
mmm ja myslim ze nez verit asrocku (prilis levny, asi tam neco sidi...) tak zatim mit svou platformu a pockat.. treba na vanoce...
Citace:
Původně odeslal
SunDance
mmm ja myslim ze nez verit asrocku (prilis levny, asi tam neco sidi...) tak zatim mit svou platformu a pockat.. treba na vanoce...
Mam pocit, ze AsRock patri pod ASUS, jinak jejich desky jsou proslule stabilitou jako kamen :).
Ne fakt, prohledal sem snad uz vsechno a nenasel sem jinou desku, kde by sel Conroe, DDR2 a AGP grafika.
Citace:
Původně odeslal
Aradan
Ne fakt, prohledal sem snad uz vsechno a nenasel sem jinou desku, kde by sel Conroe, DDR2 a AGP grafika.
To by nekdo musel vytvorit cipovou sadu s DDR2 a AGP - takze hledas marne.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
To by nekdo musel vytvorit cipovou sadu s DDR2 a AGP - takze hledas marne.
VIA PT-880ultra
http://www.via.com.tw/en/products/ch...s/pt880_ultra/
Shame on me
... Featuring VIA's revolutionary Universal Graphics Interface (UGI) ...
Vykon techto reseni byl velice spatny, ale ke memu prekvapeni
... http://www.tomshw.it/motherboard.php...&page=pt880-09 to u tohoto cipset neplati.
Omlouvam se, vubec sem si nevsiml ze PT-880ultra umi DDR2 pameti, navic sem si ani nedocetl tvuj prispevek - za tohle bych zaslouzil slepejse ;)
Jasne ze bych radeji Gigabyte, DFI, Epox, ABIT, nebo ASUS, ale ti proste proste chteji prodavat jen modni trendy a to co je in.
Stoji asi 1500,- a za ty penize ji proste vyzkousim a kdyz bude nejhur, tak AGP kartu prodam a koupim PCIex, ale snad nebudu muset, protoze jsou zatim vsude na tuhle desku dobre ohlasy.
AsRock má aj 865PE dosku
http://www.asrock.com/product/ConRoe865PE.htm
Tiež by mala podporovať C2D.
Cena cca rovnaká ako u tej PT880...
Nemuselo by to byť márne ako lacný upgrade...
Citace:
Původně odeslal
LtK
Ta je skvela, kdybych se rozhodl pokracovat v DDR. Mam ted ale moznost DDR moduly prodat, takze posilhavam po 2x1 GB DDR2.
Když už chceš investovat 5500 a více do procesoru,stálo by možná za to prodat i tu grafiku a jít do slušné desky.K Intelu patří Intel chipset,to je holt osvědčené pravidlo
Citace:
Původně odeslal
wizard
Když už chceš investovat 5500 a více do procesoru,stálo by možná za to prodat i tu grafiku a jít do slušné desky.K Intelu patří Intel chipset,to je holt osvědčené pravidlo
Takove reseni by me vyslo o 10.000,- draz. Takhle mam desku za 1.500,- a koupim jen pameti a procesor. Druha moznost je podobna deska od ASROCK s podporou AM2.
Taktovat ten procesor zatim nemusim, protoze by to limitovala moje grafika X800pro, a kdybych ji prodal, tak abych si polepsil bych musel dat nehorazne penize.
Hraju jen Battlefield 2 a jeho modifikace, ta X800vka me v pohode staci na dalsi dva roky.
Ono po prodeji karty nemusíš jít do té nejdražší grafiky.Neznám moc výkon Radeona X800,ale sám mám taky v AGP odemčenou GF6800 (16/5,mírně přetaktovaná) a teď jsem známému stavěl sestavu s 3800+ procesorem,sám mám 3700+ San Diego,takže vliv procesoru nebude velký.Dal jsem tam GF7600GT,netaktovaná udělala 12500 bodíků v 2003 3D Marku na default,moje sestava 10500.GF 7600GT vyšla na 4500 korun s daní
Citace:
Původně odeslal
wizard
Ono po prodeji karty nemusíš jít do té nejdražší grafiky.Neznám moc výkon Radeona X800,ale sám mám taky v AGP odemčenou GF6800 (16/5,mírně přetaktovaná) a teď jsem známému stavěl sestavu s 3800+ procesorem,sám mám 3700+ San Diego,takže vliv procesoru nebude velký.Dal jsem tam GF7600GT,netaktovaná udělala 12500 bodíků v 2003 3D Marku na default,moje sestava 10500.GF 7600GT vyšla na 4500 korun s daní
Pro me je fakt vyhodnejsi koupit desku za 1.500,- a az zastara grafarna, tak koupit poradnou desku a PCIe grafiku a pak teprve taktovat. (stavajici grafarna, nebo prumerne draha nova by stejne nataktovaneho Conroe nevyuzila).
Prosel sem snad vsechny recenze a krome nemoznosti taktovat, nema zadnou chybu. (snad jen PCIe 4x misto 16x)