XP mrznou po startu, v promennem case T - zavislost nezjistena
Tak zase problem s woknama. Tentokrat u znameho, XP prof SP1. "zniceho nic" (jak taky jinak) se po loginu a nabehnuti komp sekne, jde hejbat mysi ale nereaguje ani na klavesnici. V nouzovem rezimu vse bezi. Zkontrolovan startup, nod32-negativni, spybot-negativni. Zadny podezrely procesy ani tak neco, proste to nejde. HW problem si dovoluji vyloucit, vetraky se toci a jak rikam v nouzovem to jde.
Dik za rady
Re: XP mrznou po startu, v promennem case T - zavislost nezjistena
No tak to bude nejspise nejakym ovladacem HW ... ne?
Citace:
Původně odeslal
Commander
....jak rikam v nouzovem to jde.
V nouzaku se nenacitaji ovladace na zarizeni (krome IDE a generic VGA, USB atd.), dale se nespousteji aplikace nastavene v registrech (Software\Microsoft\CurrentVersion\Run).
Takze to imho muze byt startem nejakeho spatne napsaneho programu, pripadne nejakym stylem poskozena instalace windows nebo profil.
Na ovladac bych to nevidel, ty se prece nacitaji jeste pred loginem (ted hadam)
Zkusil bych se nalogovat do jineho uctu (pripadne v nouzaku nejaky vytvorit) zda windows nabehnou do jineho profilu.
Jiny profil jsem zkusel, a to same. Pravda je, ze byl uz vytvoren, delat novy jsem nezkousel. Taky jsem odpojil vsechny preriferie, jediny co bylo pripojeny byla sit a mys.
RUN jsem projel z nouzaku, je tam par veci a vsechny jsem progooglil ze jsou soucasti systemu, resp. nemel by byt problem. Snad jenom je tam ctecka kreditnich karet, tak jeslti nezlobi, zkousel jsem ji jenom odpojit (bezvysledne) odinstalovavat jsem nezkousel.
Nedávno jsem řešil stejný problém, nakonec jsem jen tak zkusil vyměnit grafiku ... natěstí jsem měl stejný typ po ruce. Původní byla odkouřená, nevím kdy ani jak se jí to stalo ... zkus tam strčit jinou gfx.
Citace:
Původně odeslal
shauku
Nedávno jsem řešil stejný problém, nakonec jsem jen tak zkusil vyměnit grafiku ... natěstí jsem měl stejný typ po ruce. Původní byla odkouřená, nevím kdy ani jak se jí to stalo ... zkus tam strčit jinou gfx.
husty.. Tam je integrovana. Zkusit to muzu vypnout a dat tam neco do AGP
Nic nepokazíš, když odestuješ RAMky (memtest, goldmemory,...) a koukneš na motherboard, jestli namá nafouknuté kondenzátory.
Citace:
Původně odeslal
L-Core
Nic nepokazíš, když odestuješ RAMky (memtest, goldmemory,...) a koukneš na motherboard, jestli namá nafouknuté kondenzátory.
Koukam rada typu "koukni na kondenzatory" se tady stala univerzalnim vselekem :-D. U WinXP se mi bohuzel obcas neco takoveho taky pri nejake instalaci stane, posledne to byl spatne napsany scanner detector na scanner Genius.
Citace:
Původně odeslal
IntEx
Koukam rada typu "koukni na kondenzatory" se tady stala univerzalnim vselekem :-D
Kdyby si delal v nejake firme, ktera se dostava do styku se starsimi PC (tak Pentium 3, Athlon, Duron), tak by si videl, ze nafoukle kondezatory na zakladni desce ma velka cast z nich, mozna i vetsina (a na znacce moc nezalezi, Abit, Soltek i znackove sestavy IBM).
Neni to vselek, je to zakladni predpoklad pred resenim vsech problemu se stabilitou.
Shodou nahod temer denne se mi do rukou dostane na prepajeni deska, ktera prave nafouknutymi kondezatory trpi, ale v drtive vetsine pripadu se to projevuje restarty, ci problemy s bootovanim (at uz samotne spusteni desky, nebo nekorektni init BIOSu). V tomhle pripade bych si dovolil jiste tvrdit, ze se jedna o softwarovy problem, protoze Windows se po zastaveni zase rozjedou a navic se zastavovani neprojevuje v safe-mode, cili v rezimu, kdy se, jak vsichni vime, nenatahuji ovladace a programy.
Onehda jsem tak trosku experimentoval a zjistil jsem, ze se v jednom pripade Windows zastavuji ve spousteni sluzby "Pracovni stanice". Zkusil bych sluzbu docasne zakazat a zkusit to na zkousku bez ni...
Mal som tento problem, ale len s ceskou verziou XP Pro SP2. Ked sa win updatol z netu, problem zmizol. Prejavovalo sa to tak, ze komp zamrzol, mys isla, akoby bola zamrznuta spodna lista. Po asi 15 minutach sa to rozbehlo, ale zastalo to znova po nejakom case. Pomohol win update...