Pasivni chladice na pameti graficke karty
Jake mate zkusenosti s pasivnimi chladici na pameti graficke karty? Jsou to takove male za cca. 100 Kc a na pametii se lepi nejakou telovodivou a zaroven lepici pastou. Jde mi predevsim o ucinnost. Pokud totiz date na GPU vodni chlazeni, tak nejsou tyhle cipy ofukovany, s cimz se mlcky poicita a celkem topej, coz se jim asi moc nelibi.
Nebo jak se to resi treba u profi bloku? Vetsina kryje jen jadro a pameti maji asi smulu))
Re: Pasivni chladice na pameti graficke karty
jakykoliv kousek kovu lehce ofukovany je super a dost pomuze.
Citace:
Původně odeslal
MeTaN
jakykoliv kousek kovu lehce ofukovany je super a dost pomuze.
a nebo muzes zkusit osvedcenou klasiku: http://casemodding.cz/index.php?pg=d...668930db20058b
Maji na sobe lepici pasku, sundavani potom neni problem (jemne ukroutis). Nebo narez co nejvetsi pasivy co najdes a nalep to tam treba obycejnym sanitarnim silikonem na vany, taky to drzi a jde to sundat (tenka vrstvicka, ne centimetr !!!).
vyrabi se i lepsi vetsi medene od jine firmy,ale ty se u nas nesezenou, vic na XS foru. taky je dobry chladit i regulatory napeti, ty hreji podstatne vice nez pameti a promita se to do celkove stability karty. Treba ty nejlepsi WB na karty chladi jadro, pameti i VR (voltage regulators), jenze si je taky hezky zaplatis (+-2000) a obvykle nejdou pouzit na jiny typ karty, tim padem pri vymene grafiky vymenis i chladic. Ja treba mam blok na jadre, pameti chladim pasivkama a foukam na to 120mm vetrakem na pomale otacky, coz mi u X1900XT snizilo teplotu na VR z 80 na 55. Radeji nebudu popisovat kolik to melo se stock chladicem. Ale tahle karta je extrem na teplo.
pokud nemas pridany volty na pametech, tak je to absolutne jedno, jedu s pasivni grafarnou a mam stejny takty jako predtim s aktivem, ktery foukal na pameti
Mno proste zalezi od prietoku v skrinke ak mas v predu 120 vzadu 120mm vetrak a v skrinke je jemny airflow (prietok) tak tie pasivy (ak tie pamete nemas pretaktovane) su zbytocne aspon z mojho pohladu.
Ak tam mas Waterblock - v skrinke skoro ziadny prietok tak si tam tie pasivky daj, staci nejake priemerne napr ZALMAN ZALMAN ZM-RHS1
Ak chces pamete pretaktovat - tak je lepsie potom vyriesit nejako v skrinke prietok + dat tie pasivy vacsie. napr Revoltec BGA RAM FREEZER Copper Edition.
Tolko k tomu.