Chci se zeptat kolik muzu taktnout svuj Prolink GF4 4200TI bez pasivu na pametech, abych jej nespalil popr pameti (Hynix). :?:
Printable View
Chci se zeptat kolik muzu taktnout svuj Prolink GF4 4200TI bez pasivu na pametech, abych jej nespalil popr pameti (Hynix). :?:
No,to zalezi,kolik ma MB,kolik Ns maji pameti a taky celkem na tom,jakej si chytil kus :-(Citace:
Původně odeslal arathorn
Tak mam 64MB, bohuzel nevim kolik ns. Kupovane asi pred 7 mesici (to ohledne jestli nekdo nevi jaka serie byla v te dobe). Ted jedu na 275/550 muzu to hodit jeste vic? Nebo by se mi mohlo neco upect.
Neboj,nic se ti neupece,maximalne do spadne a pri novym startu to da defaultni frekvence........me pameti na 550uz nejdou,ale jadro de 300fpho.........Citace:
Původně odeslal arathorn
Zkus to,dej 560 a pokud uvidíš občas létající polygony,tak víš že jsi na hranici s taktováním,dokud tam nedáš pasivy a nezačneš je nějakým větrákem ofoukávat,rozhodně se neboj že bys to upekl :)Citace:
Původně odeslal arathorn
Marek to popisal v podstate presne ale mozes ist na 4200 spravidla tak po 600 nad 600 musim uz modnut kartu bud chadicom alebo (najlepsie aj) zvysenim napajania pameti (mas samozrejme po zaruke) ja mam na mojej max 594, 600 mi uz hadze artefakty, pricom mam male pasivky.
Tak ted jedu na 280/560 stabilne. Mam dal pokouset osud nebo to zapichnout? Urcite se to nemuze usmazit? ja vim jsem paranoik :oops:
Jed dal,po 5mhz to zkusej az narazis na strop.....Citace:
Původně odeslal arathorn
Mozno mas slabsi zaludok, ale neodpalis to maximalne ked ti to 2hodiny v hrach nepadne na 300, tak by som to tak nechal aspon v zime a na jar ;D v lete v 40stupnoch to uz fakt zavisi v ktoru hodinu dna :D
Ja mel strop tech 600, ale dal sem si rezervu (kvuli zivotnosti a protoze jsem na ne hodny a vim ze se jim vysoke teploty neliby i kdyz to nedaji znat v podobe chyb), a tech par MHZ udela stejne par bodu v 3DMarku( nevim jak v ktere hre) u GF4 je hlavni oc GPU (u GF2 je to presne naopak).
K tem chybam, myslim ze posrany polygony dela moc oc GPU a RAM dela ten sum (problikavajici bily pixely) ne?
Jak kdy,někdy to dělají i paměti,všimnul jsem si že u některých noname karet prostě karta při vyšším taktu,za to co u lepších značkových karet to hází artefakty a né že to hned zatuhne,např. takový Inno3D a Manli tuhnul hned.Citace:
Původně odeslal Jusuf
Jestli je stará 7 měsíců budou ty paměti 4Ns a pujde podle mě mirně přes 600. Ale radši se podivej jestli jsou to ty paměti tyhle jdou většinou 590-630. a jadro 300-315
Ja momentalne jedu s pametma na 640, jadro 315, ale je pravda za na pametech mam pasivy a ramky sou 3.3ns
ja mam MSi 4200
a bezim 300 604 ci ako to je a bezi to stabilne ziadne glitche
skusal som aj rozne zverstva ze batch v 3dmarku teda 3d mark rtestoval vsetky rozlisenia a rozne nastavenia siel aj 2 hodiny v kuse a pohoda, nemam tam ziadny extra chladic vsetko je ako prislo v skatuli
Mno muj Prolink jede na 312 GPU a 575 RAMky a to je to 128MB verze ;D
gpu max 300 stable a pameti 640 bez artefaktu
gpu voda
mem nic ;D
Tak ako mam v podpise. (Uz jz nescem vysie trapit :roll: ) ;D
caute, ja som mal Gainward 4200Ti 64MB a mal som max 288@581 viac ani za ........ ale bola to zla varka kariet a po 3mesiacoch mi blbla PINKSCREEN tak som ju dal reklamovat (3 roky su 3 roky) a dali mi taku istu ale ... teraz dem 320@620 bez pridavnych chladicov a mod. voltaze
idem prirabat chladice na uvidime, pozrem este ake su tam pamate a napisem. ciao
Kdyz jim vratim grafiku s duvodu spatny oveclockingu,tak to asi neuznaj,co ;D ;D ;D :lol:
Asi nie, ale mozes to rad skusit :wink: