Zdravim koupil jsem novou zkukovku HDA mystique a problem je v tom ze se mi strasne ztisil mikrofon zadne nastaveni nepomaha porad je to dost slabe....pls poradte
EDIT: mikrofon mam porad stejny a pred tim jsem mel integrovanou zvukarnu
Printable View
Zdravim koupil jsem novou zkukovku HDA mystique a problem je v tom ze se mi strasne ztisil mikrofon zadne nastaveni nepomaha porad je to dost slabe....pls poradte
EDIT: mikrofon mam porad stejny a pred tim jsem mel integrovanou zvukarnu
Nazdar chlape ;)
je to sice off-topic, ale jak Ti šlape DD Live třeba v gamesách?a co celkový výstup?
Tak jsem zjistil ze se mi vypina mic boost +20 u zvukarny...divne neznate nekdo program ktery mi boostne mic hned a nemusim to resit, nebo musim koupim mic s jinyma parametrama(ono by to prece melo ficet v pohode i bez toho boostu)
DIK
co zvukovka, to jina citlivost na vstupu pro mic...bohuzel zrovna onboardy nejsou narocne a jsou vetsinou dobre na skype apod. Muze se ti snadno stat, ze nakonec nesezenes vhodnej mikrak pro tu zvukovku a budes muset resit preamp. Nebo si zapnes hlasovku pres onboard nebo usb zarizeni jako headset nebo mikrofon s kamerou.
Ked sa ti vypina ten +20dB boost, tak tam mas nejaky problem s driverom (skus iny) alebo s nejakym softwarom (kedy sa to vypne?)
Jak říká kolega nahoře, mikrofon na usb od Logitechu stojí 400kč, takže v nejhorším bych to řešil takto ;) A mimoto je designově rozhodně zajimavý
Nebo řekni nějakému radioamatérovi ať ti na to zbastlí předzesilovač...
Kolik stoji predzesilovac? Ten USB mikrofon stoji 600 a nevypada spatne, ale jak funguje to nevim....ma nekdo nejake zkusenosti?
Jinak ktery normalni mikrofon by mi mohl sedet k tehle karte?
http://www.auzentech.com/products_xmystique.html
DIK
Logitech Desktop USB Microfone
-zařízení nezávislé na zv.kartě, mnohem čistši dialogy, vyšší citlovost...jen za vyšší cenu :)
Předzesilovač stojí pár korun v elektro potřebách. Ovšem otázka je, zdali to pomůže a hlas nebude nepřorozeně přebuzený, to je podobné jako anténí předzesilovač. Někdy pomůže,jindy to ještě zhorší.
Kup raději na usb a máš klid na věčnost bez ohledu na zv.k. A hlavně to bude i nějak vypadat ;)
reseni za ktere nedas ani korunu...je nastavit skype teamspeak apod. na onboard zvukovku a do ni nacpat mikrak.Takhle sem to tez provozoval, ted mam usbkameru s mikrofonem a funguje to prima, kdyz emu je zmlsana a potrebuje studiovej citlivej mikrofon i kdyz ma mikrofonni zesak.
Problém to dělat nebude. Jen je třeba nastavit v ovl.panelech, ať mikrofonní vstup má na starosti onboard audio. A ve Skypu, případně jinde zvolit správné zařízení pro vstup...výstup zůstává stejný.
Je to zadarmo, tak proč nezkusit ;)
Kdyz budes mit nastaveno zaznam zvuku (onboard) v ovladacich panelech/v sekci zvuk tak to znamena, ze mas primarne pro vsechny aplikace nastaven onboard vstup. Kdyby se ti karty hadaly a to neni uplne vyloucene, proste budes muset resit usb atd. U onboardu kazdopadne povypinej vsechny vystupy a to co nebudes vyuzivat.