BEHRINGER MS 40 (aktivní nearfield monitory) --->>> Mate je nekdo?
Zdravím, zajímalo by mě, jestli někdo z vás má nebo jen slyšel tyhle monitory. A kdyby slyšel i Z 5500, bylo by to ideální.
Jde o to, že mám kupce na Logitech Z 5500 a přemejšlim, zda si nechat 5.1 a nebo jit do něčeho kvalitnějšího "jen" ve stereu.
Trošku jsem hledal a našel jsem tyhle BEHRINGERy http://shop.audiopro.cz/?id=BE2150004 .
Připojený bych to měl k M-Audio Transit USB http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit-main.html přes optický kabel (stejně tak, jako teď mám Z 5500).
Myslíte, že tenhle tah stojí za to? U nouta hlavně poslouchám hudbu a filmy ve stereu by mi zas tolik nevadily a hry nehraju.
Díky moc za každej příspěvek...
Re: BEHRINGER MS 40 (aktivní nearfield monitory) --->>> Mate je nekdo?
a preco si ich nejdes vyskusat sam? to je zjavne nejlepsia varianta :) Imho ale budu urcite lepsie na music ako tie Logitechy
Zatím jsem v počáteční fázi - když se tu sejde pár příspěvků s pozitivními ohlasy, vyhledám nějakej shop a půjdu poslechnout...
odposlechy doporucuju tyhle BX5A od M-audio
mam je jako repro do loznice a velmi prijemne mne prekvapil zvuk /asi to bude tema kevlarovejma stredobasama/ .
http://www.m-audio.com/products/en_u...BX5a-main.html
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1581
Lepsi to asi bude, ale rozdil to nebude nijak extra velky. Sam sem srovnaval Z-2300 a ESI Near05. Byt tebou tak jdu rozhodne vys (favorit Tapco S8 >:} )
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Lepsi to asi bude, ale rozdil to nebude nijak extra velky. Sam sem srovnaval Z-2300 a ESI Near05. Byt tebou tak jdu rozhodne vys (favorit Tapco S8 >:} )
Takže říkáš, že http://audiotek.cz/ATK/ATK_product_C...u=1&category=1 jsou hodně vysoko? Zajímalo by mně, jestl jsi slyšel Z 5500 (Z 2300) a jestli bys dokázal srovnat zvuk - je to hodně znatelný rozdíl?
Citace:
Původně odeslal
aminak
Tapco S8 jsou povazovany ve sve cene za jedny z nej monitoru, podivej se na forum http://www.electrozone.cz/index.php?...6787a4545a75b7
Tam se o nich doctes spoustu veci. Z-5500 jsem slysel pouze v datartu v obchode, hned vedle Z-2300, ale tam samozrejme temer zadny rozdil nesel poznat. Nejlepsi vec je stejne poslechnout si je vlastnima usima. Co je pro nekoho velky rozdil muze byt pro jineho rozdil malicky.
Jo a bacha na velikost Tapec:) 16 kilo/kus je uz hodne mazec.:mweheh:
A posledni vec....cena na audioteku je za KUS, doufam ze toho sis vsiml ;)
Je to dost peněz no.
Ještě uvidim, zatim se budu rozhlížet a zkusim si jich pár poslechnout.
jj, to je nejlepsi reseni
Ceka me to same, akorat misto studiovych monitoru puju do klasickeho usporadani stereo + zesak. To bude obletovani hi-fi studii, uz se tesim :>:}
Chci se zeptat, co si myslite o techto monitorech..
Hodlam nahradit dosavadni Genius HF1250X, ac slusne hrajici, ale celkem sumici a chytajici ruzna ruseni, necim lepsim.
Tyhle MS40 se mi libi designem, velikosti i vykonem. Ale nenasel jsem prakticky zadnou recenzi na netu.
Bohuzel ani nemam moznost si je nekde poslechnout..
Pripadne nejake jine podobne repro za stejnou cenu. Chtel bych ale ovladani hlasitosti na prednim panelu a sluchatkovy vystup.
Tak nakonec jsem (bohuzel) tyhle MS 40 objednal a chci se s vama podelit o zazitky..ktere bohuzel nebyly takove, jake jsem ocekaval.
Bedny jsem objednal v jednom eshopu za cenu 4310Kc.
Dnes mi prisly, tak jsem je hned plny ocekavani zapojil.
Bedny pri zapnuti vypinacem docela hlasite prasknou.
Uz pri stredni hlasitosti bedny sumi, coz me nemile prekvapilo, stejne tak pres digitalni vstup.
Ale pustil jsem si nove album Horkyze Slize, od cca půlky hlasitosti zacal pravy (atkivni) box "brblat". Zjistil jsem, ze vyfukuje vzduch pres vsechny otvory, snad krome bass reflexu :rolleyes: Pritom bassy nebyly nijak zvysene. Kdyz jsem bassy trochu podporil, zaclo byt "brblani" nesnesitelne. Levy box, ktery nema jine diry nez bass reflex, hral absolutne v pohode a velmi pekne..
Takze po domluve s prodavacem v danem eshopu jsem se rozhodnul repro vratit.
2 Anduril : dik za pekny review... K+ ;-)
ja budu resim to same za par mesicu, ale chci se zeptat, jestli to má cenu prechazet na kvalitni stereo kdyz mam jen audigy2 value, nebo spis koupit lepsi zvukovku? pro upresneni ted pouzivam nejaky levny I-Trigue 2.1 od Creative.
a dotaz cislo dvě je, jestli brat sestavu jen 2.0 nebo i se subw.? tu dvojku treba priplatim jen chci vedt jestli to má význam...nepotrebuju extra moc "hlasitou" sestavu, spis mi jde o co nejproklesenejší (nejen) bass.
diky za nazory
Citace:
Původně odeslal
-jb-
2 Anduril : dik za pekny review... K+ ;-)
ja budu resim to same za par mesicu, ale chci se zeptat, jestli to má cenu prechazet na kvalitni stereo kdyz mam jen audigy2 value, nebo spis koupit lepsi zvukovku? pro upresneni ted pouzivam nejaky levny I-Trigue 2.1 od Creative.
a dotaz cislo dvě je, jestli brat sestavu jen 2.0 nebo i se subw.? tu dvojku treba priplatim jen chci vedt jestli to má význam...nepotrebuju extra moc "hlasitou" sestavu, spis mi jde o co nejproklesenejší (nejen) bass.
diky za nazory
Rozdíl ve zvukovkách rozhodně není tak markantní jako v reproduktorech. Primárně záleží na sumě, kterou jsi ochoten investovat. Já mám sestavu 2.1 viz podpis (Behringer B2030P + Velodyne VX-10 krmené NADem 320BEE) a jsem naprosto spokojen. Především záleží, na co se bude sestava používat. Pokud v první řadě na hudbu, pak na jaký žánr atd. Trošku se rozepiš a uvidíme :)
mel bych to jako odposlechy pri hraní doma na PC (techno) a taky jako pokojové reproduktory protoze kdyz nehraju, tak posloucham (depeche mode, the prodigy, pink floyd, trance, house apod...spis elektro no - ze si obcas pustim Lucii na "prebasovany" sestave mi nevadí). nejradsi bych nejaky pokojovky namirene do prostoru abych mohl pustit treba nakou musicu z pc a hezky to hralo. :-)
upozornim ze nejsem netopýr, takze nechci high end ale neco rozumného do 10. a pokud mene tak lépe.
do pokoje v byte...doporucuji koupit jen 2.0 ale s hezkou (cti jako prumer) ozvucnici basaku. Do pokoje v RD doporucuji 2.1 ta barva tech subbasu je proste v muzice znat.
Tak vraj su velmi dobre KRK RP6 http://audiotek.cz/CZ/product.asp?ID...ategory=640000
teda za tu cenu :),vraj hraju cisto,a ze maju na 6" repr velmi dobre basy,ja do nich tiez pojdem,rozmyslal som najprv repro od M-audia(B5Xa) ale toto je vraj lepsie ... :)
edit: NO vsimol som si cenu ze to je za 1 kus :-/ hmm,tak som este pozeral Behringer B2030A ze za tu cenu su super,ale vraj trosku problem s basmi (http://www.camerahobby.com/Misc_M-Audio_Behringer.htm), ale ze v tej triede je to super
Citace:
Původně odeslal
stano
No, já mám B2030P, a problém s basy jsem neměl, jelikož při nastavení rozumné hlasitosti dokázaly jít i celkem "hluboko" (samozřejmě to vyžadovalo hrátky s ekvalizérem). Do malé místnosti jim opravdu nic závažného nechybělo, samozřejmě po doplnění subwooferem jsem dostal do vínku přesnější přednes (odlehčil jsem na basech Behringerům) a větší chuť do života, dynamiku i hlasitost. Za cenu 4500 Kč si opravdu na tyto monitory nemůžu stěžovat.