-
Připojení redukce 2,5 > 3,5 HDD - na které straně to má napájecí kolíky?
Zdravim, mám naprosto šíleně směšný problém. Potřebuju připojit 2,5 HDD redukci na 3,5 řadič. A teď ta nepřekonatelná propast. Na tom HDD, je mj od Hitachi není nikde vyznačeno které piny jsou napájecí a ta redukce tam jde strčit obousměrně. Nechci to zničit, a tak se ptám, jsou napájecí piny ty vedle jumperu nebo ty na opačné straně konektoru? ... díky
-
Re: Připojení redukce 2,5 > 3,5 HDD - na které straně to má napájecí kolíky?
-
Pro ostatní: Napájení je na opačné straně než je pin č. 1.
Další pomůckou je to, že na 3,5" i na 2,5" disku chybí jeden kolíček a chybí vždy ve stejné (dolní) řadě pinů.
-
Dobre je si to zistit a potom tu redukciu upravit - zapchat tu jednu dieru tak, aby sa to tam dalo zapojit len spravne.
-
A taky většinou je na 2,5" discích vidět, kde jsou ty čtyři napájecí piny...
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
A taky většinou je na 2,5" discích vidět, kde jsou ty čtyři napájecí piny...
Některé jsou zaplechované, tak není vidět nic a doufám, že si nepleteš čtyři piny na nastavení MASTER/SLAVE s napájením :o
-
Nene, vím, co myslíš, nepletu...
-
A dle mé experimentální zkušenosti se nic nestane když se ta redukce zapojí blbě. Ať už vzhůru nohama nebo o pár pinů vedle.
-
A navic je tam problem v kabelu. Pouzit muze byt pouze 40 zilovej tusim.
Ted resim jak to pripojit. Mam tu ATA 100 - 80 zilej kabel, jenze je tam zalepena prostredni dirka.
Tim padem veskery disky jedou pouze na Ata 33 ?
-
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
A navic je tam problem v kabelu. Pouzit muze byt pouze 40 zilovej tusim.
Ted resim jak to pripojit. Mam tu ATA 100 - 80 zilej kabel, jenze je tam zalepena prostredni dirka.
Tim padem veskery disky jedou pouze na Ata 33 ?
Ne, použiješ redukci, která má 40 drátů (+4 napájení u 2,5"), ale do redukce přivedeš 80žilový kabel. Pak to pojede na ATA/100.
Jinak další pomůcka napájecí kablíky jsou u 2,5" disku na opačné straně než jsou čtyři piny pro MASTER/SLAVE.
-
A navíc jsou ty redukce udělané tak, že snad nikoho nenapadne ji tam připojit ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
A dle mé experimentální zkušenosti se nic nestane když se ta redukce zapojí blbě. Ať už vzhůru nohama nebo o pár pinů vedle.
Tak tomu nevěř jsou dva druhy redukcí s plošnákem tu jsem nezkoušel otáčet, ale je druhý typ redukce kabelový a tam vedou ty napájecí kablíky stašně slabý jednou jsem to zkusil otočit a ty kabely se k sobě spekli disk byl v pohodě, ale dráty se rozetkly!
-
Tak je asi nekolik druhu redukci. Ja mam tuto :
Viz http://www.alza.cz/redukce-pro-pripo...elu-d56763.htm
Specialne se tam pise 40/80 pin kabel. Me to s 80 zilovym kabelem nejede. Navic jsem musel vykuchat prostredni zaslepeny otvor u 80 zil. kabelu aby se tam vubec vlezlo.
Vypadam jako lama, ale vim o dalsich 2 lidech, kterym to take jelo pouze se 40 zilovym. Kde je chyba?
-
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Tak je asi nekolik druhu redukci. Ja mam tuto :
Viz
http://www.alza.cz/redukce-pro-pripo...elu-d56763.htm
Specialne se tam pise 40/80 pin kabel. Me to s 80 zilovym kabelem nejede. Navic jsem musel vykuchat prostredni zaslepeny otvor u 80 zil. kabelu aby se tam vubec vlezlo.
Vypadam jako lama, ale vim o dalsich 2 lidech, kterym to take jelo pouze se 40 zilovym. Kde je chyba?
Mám dvě různé a jedna vypadá stejně jako Tvoje. Problém se zaslepeným otvorem jsem vyřešil uštípnutím a zapilování vývodu na redukci.
Chodí mi to s 80žil. kabelem.
-
Cili tam ten prostredni vyvod vubec nemusi byt ?
-
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Cili tam ten prostredni vyvod vubec nemusi byt ?
Ne nemusí, na disku taky není, slouží to jako další ochrana proti otočení konektoru (a asi taky aby nešel ATA/100 kabel na ATA33 zařízení).
-
Tak jsem zkousel kabel 40 pin, 80 pin, vselijak otacet a disk se nerozjede. V ntb jede bez problemu. Tak by me zajimalo kde je chyba :-(
-
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Tak jsem zkousel kabel 40 pin, 80 pin, vselijak otacet a disk se nerozjede. V ntb jede bez problemu. Tak by me zajimalo kde je chyba :-(
Měl jsi ten disk samotný na tom IDE kabelu? V zásadě to tak dělám, abych neřešil problém s MASTER/SLAVE, protože těch malých propojek je po čertech málo. U ATA/100 kabelu (80 ž.) i ATA/33 jej připojuji na konec kabelu (u ATA/100 černý konektor, bývá označen master).
-
Mel. Nenapada me jina vec, nez spatna redukce. Nakonec jsem to vyresil usb boxem.
Je to sice krkolomne reseni, ale uz me nebavilo porad prehazovat kabely bez vysledku. :-)