-
Špatná odezva klávesnice HP-C NX6110
Možná to bude naprostý lama dotaz, ale mám takový sice malý problém, nicméně občas mě to štve.
Na notebooku viz nadpis nejde nastavit rychlá odezva stisknutí klávesnice, resp. opakování jako na stolním compu. I když nastavím hodnoty, jako mám na stoláku, tak je rychlost opakování stejně docela špatná.
Ptám se tedy, jestli se to dá nastavit ještě někde jinde, případně co stím.
Docela mě ta rychlost štve a občas to při práci obtěžuje.
-
Re: Špatná odezva klávesnice HP-C NX6110
ve Win nastavení - ovládací panely - klávesnice...
pokud nestačí nastavení v BIOSu ;-)
-
Zas taková lama nejsem, právě jsem psal, že jsem ve win nastavil vše tak, jak to mám normálně na compu a ta odezva prostě taková není a v BIOSu nic nastavit ohledně klávesnice nejde :(
-
Já to právě pochopil tak, že jsi to nastavoval v BIOSu a v oknech ne...
-
Aha, no tak jsem to asi špatně formuloval no. A nedalo by se to teda nějak ještě jinak nastvit? Třeba to je instalací widlí, já fakt nevim, nebo někde v registrech nastavit tu rychlost.
-
len taka technicka > naco je dobre nastavenie rychlosti opakovania? ja som to este nikdy nepotreboval menit a ani to vlastne nikdy nepouzivam ....
P.S.> co ti vlastne brani si na notase dat rychlejsi rate?
-
Teď opravdu nevím co myslíš tím rychlejší rate :(
-
predpokladam ze hovoris o "repeat rate" tj. rychlosti opakovania klaves ked ju drzis ... :roll:
-
Ano, ale jak jsem psal, vše je nastavené na max. a stejně to není pořádně rychlé, proto jsem se ptal, jestli se to dá nějak ještě víc ošéfovat přes registry.
Připadám si jak dement :(
-
Mam prakticky totozny notas a nastavit v biosu se to neda, ono u tohohle notase toho v biosu celkove moc nenastavis. Zkus stahnout/preinstalovat ovladace od HP, myslim ze na klavesku s touchpadem se daj taky stahnout, nebo jen na touchpad ???
OT/ Jinak moc nechapu k cemu to potrebujes, nevim ze bych nekdy psal vic stejnych pismen za sebou, ale to uz je tvoje vec.
-
Ja tohle napriklad vyuzivam v total commanderu - stisknes sipku dolu/insert/mezernik/whatever a jedes po jednotlivych souborech - s pomalou opakovaci frekvenci to je celkem opruz, mnohdy je pak rychlejsi to tlacitko opakovane mackat, nez drzet.
Jinak si myslim ze na tohle musi nejaka utilita existovat - zkousel si google?
-
aha, a vy nepoznate pagedown/pageup? :) pri chodeni po texte ctrl + shipky ? :D
-
No mne sa tak zda, ze tento repeat bolo treba nastavovat vo W98, XP to origo po instalacii ide OK. Teda neviem ako na notase, ale vzdy ked som dal XP ciste tak to slape ok... Ine je, ked vytiahnem za jazdy keyobard a dam ho naspat, vtedy je pomala odozva :) Musim vtedy reset...
-
Já tuhle odezvu dost používám při "browsování" mezi soubory v TC, používám na to šipky a kurzorem jezdím sem tam, prostě jsem si na to zvykl a tam je ta odezva dost znát.
No zkusím asi přeinstalit ty ovladače, ale pochybuji.
Dost by se mi u tohodle booku hodilo nastavit nějakou klávesovou zkratku na ovládání hlasitosti, protože to to prostě nemá :(
-
hej to je velke srana :) nx6125 ma normalne a nx6110 a nx6310 proste nema ovladanie hlasitosti :)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já tuhle odezvu dost používám při "browsování" mezi soubory v TC, používám na to šipky a kurzorem jezdím sem tam, prostě jsem si na to zvykl a tam je ta odezva dost znát.
Mírné OT: já osobně jsem si v TC zvykl na vyhledávání pomocí psaní prvních písmen souboru/složky. Mám to nastaveno na klávesu Alt. Takže přidržím Alt, napíšu první písmeno a pak už píšu dál bez Altu. Ve většině případů je to podle mě ještě o třídu rychlejší než šipky.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Mírné OT: já osobně jsem si v TC zvykl na vyhledávání pomocí psaní prvních písmen souboru/složky. Mám to nastaveno na klávesu Alt. Takže přidržím Alt, napíšu první písmeno a pak už píšu dál bez Altu. Ve většině případů je to podle mě ještě o třídu rychlejší než šipky.
Jasně to také používám, ale prostě o tu odezvu mi jde i v jiných připadech, třeba při mazání textu deletem, nebo backspacem. To bys mi mohl začít psát, že se to dá označit myší a smazat jedním stiskem :D
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
aha, a vy nepoznate pagedown/pageup? :) pri chodeni po texte ctrl + shipky ? :D
Ale pozname :p I tak ta repeat rate je znat v mnoha aplikacich.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Dost by se mi u tohodle booku hodilo nastavit nějakou klávesovou zkratku na ovládání hlasitosti, protože to to prostě nemá :(
Volumetray
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Jasně to také používám, ale prostě o tu odezvu mi jde i v jiných připadech, třeba při mazání textu deletem, nebo backspacem. To bys mi mohl začít psát, že se to dá označit myší a smazat jedním stiskem :D
shitf + sipka poznas? ja skutocne nepouzivam drzanie klaves skoro nikdy :) (a neni to tym ze by som to mal na notase alebo inde pomale, proste cez shift/ctrl je to rychlejsie VZDY)
-
Jenže SHIFT + šipky je stejně pomalé, jako držet třeba backspace nebo delete nemyslíš? Ta odezva je furt stejná :)
-
CTRL+SHIFT+cokoliv - oznacuje/maze cela slova...
-
Citace:
Původně odeslal
LM
CTRL+SHIFT+cokoliv - oznacuje/maze cela slova...
Tak teď si fakt připadám jako absolutní looser, protože tohle jsem fakt nevěděl :D.
Tak jsem zkoušel ten Volumetray, je to zajímavý program, akorát neumonuje ovládat pomocí klávesy WIN a nemá OSD, takže asi ještě pohledám, kdysi dávno jsem měl takový velice povedený prográmek, ale už nevím jak se jmenoval.
-
Tak mám problém vyřešen. Stačilo updatovat nový BIOS, mě nenapadlo se tam podívat :))
Improves keyboard repeat rate.
Adds support for 90-watt combination adapter.