death Maxtor 250GB Data recovery nezaberaju
Synovec sa hral na PC v mojej nepritomnosti (vraj len CS_S) pri hre mu vraj zamrzol. Vypol PC a po nejakej hodine ho isiel zapnut a od vtedy disk hlasi DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER..
Jedna sa o disk Maxtor DiamondMax10 250GB-SATA 16MB 6L250S0 isiel mi rok bez problemov ..Teplota disku nebola nikdy viac ako 35°C .
Disk bol rozdeleny na 3 particie NTFS ..
Po zapojeni na iny Windows disk nie je vobec vidiet, ani v spravcovy diskov ..
Disk je vidiet len biose alebo v Everste .. Skusil som vsetky Data recovery programy (RecoverMyFiles/FileScavenger/Get Data Back/Final Data Enterprise/Easy Recovery/Active Undelete atd....) ktore som nasiel na nete a ani jeden mi nic nenasiel.
Skoro vsetky programy ho vidia ale pri skenovani vypisuju ERROR/ERROR a cas skenovania stale stupa a stupa ..
Disk je teplesi ako inokedy ..
Potrebujem z neho vytiahnut asi 3giga fotiek ..
Pravde podobne tam bude odfajcene MBR .. alebo by pomonol novy FIRMWARE ? naozaj uz neviem co s nim :-(
Skusal som aj s instalackou WIN98 fdisk/MBR ale WIN98 mi ho vobec nenasliel
Viem ze sa to da este nejako v Linuxe ale o linuxu neviem nic ..
Este som rozmyslal ze by som zohnal taky isty disk a prehodil plosaky a skusil to tak nejak ..
Fakt som uz dost zufali a 10tisic platit nejakej firme nechcem ..
Budem vdacny za kazdu radu ..
Re: death Maxtor 250GB Data recovery nezaberaju
zkus třeba knopix, nebo nějaký podobný live linux, který se neinstaluje, jestli ten disk uvidíš
ftp://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppi...6-06-01-EN.iso
zkus to stáhnout vypálit a nabootovat z cd
Linux mam aj v robote nainstalovany .
len ze neviem v nom ani skrtnut :-(
ale aj tak to stahnem a nieco skusim ..
Citace:
Původně odeslal
Rache
Takze nepomohlo, Disk nasiel ale nicim sa k nemu nedalo dostat ..Proste ten disk je uz asi prepisany 00
Citace:
Původně odeslal
Champion
Takze nepomohlo, Disk nasiel ale nicim sa k nemu nedalo dostat ..Proste ten disk je uz asi prepisany 00
Seš si na 100% jistý, že ten disk nemá HW problém?
Stáhni si PowerMax a spusť test disku. Až když HW problém vyloučíš, tak teprve pak bych se pokoušel o obnovu dat.
http://www.maxtor.com/portal/site/Ma...&downloadID=22
Jinak NTFS je pro obnovu lepší než FAT32.
Měl jsem tu WD40JB se stejným problémem - detekce v BIOSu bez problémů, SMART status good, v device manageru byl, ale Ranish ho nenašel, okna o něm nevěděla, recovery programy taky ztroskotaly (já ten disk dostal, obnovovat jsem nic nepotřeboval, jen jsem chtěl najít chybu a naformátovat ho). Pod Linuxem jsem si taky neškrtl, nakonec jsem chtěl zkusit write zeros ve WD DLG, tím samozřejmě neprošel (nic neříkající 0457, na kterou už jsem jeden disk reklamoval, ten ale občas nemohl přečíst určitá místa a DLG je při prvním testu přemapovala, podruhé už rovnou letěl). Takže dost možná HW problém...
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Dik za radu, skusim to ale velku nadej tomu uz nedavam :-(
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Tak som to skusil a disk mi to nenaslo ..Takze na 100% je death .. :
Ja sem koupil tenhle disk od uzivatele Nigga a on mel na nForce4 problem s tim, ze mu ho zadnej dosackej program nenasel. Jednalo se asi o problem jedne revize, ale i tak bych radeji disk jeste zkusil na nejakem intelackem cipsetu (stara VIA se na nej taky nechyta, protoze disk nelze prepnout do Sata 1.5g modu)
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Ja sem koupil tenhle disk od uzivatele Nigga a on mel na nForce4 problem s tim, ze mu ho zadnej dosackej program nenasel. Jednalo se asi o problem jedne revize, ale i tak bych radeji disk jeste zkusil na nejakem intelackem cipsetu (stara VIA se na nej taky nechyta, protoze disk nelze prepnout do Sata 1.5g modu)
Samozrejme ze kazdy disk die prepnut do SATA 1,5Gb modu , maxtor konkretne jumperom , a ten maxtor s ktorym tu uzivatel ma problem prevadzkujem na doske nForce4-4X , ABIT NV8 bezproblemov uz 3 mesiace , teraz som ho ale vymenil pred tyzdnom za seagate 7200,10 - kolmy zapis
Mam ten samej disk. Pokud stojis o vylet do Brna a testik, tak se muzem domluvit. Prehodime elektroniku z meho disku na tvuj a vyzkousime zda ho nahodime.
PS: teprve ted jsem si vsiml stari postu, presto to tu necham ...