A8N-E - špatný chladič na chipsetu - máte zkušenost s výměnou?
ahoj,
mám tuto desku a začal mi strašně vrčet ten malinkatý chladič na chipsetu...ale to je doslova žentour..no hruza..
nemáte někdo zkušenosti s výměnou, kde se dá sehnat jiny, jaký je dobrý použít, jestli jde a pokud ano jak složité je ho vyměnit..případně když ho odpojím a nebude se točit, může to zničit desku?
děkuji
Re: A8N-E - špatný chladič na chipsetu - máte zkušenost s výměnou?
Citace:
Původně odeslal Keekus
ahoj,
mám tuto desku a začal mi strašně vrčet ten malinkatý chladič na chipsetu...ale to je doslova žentour..no hruza..
nemáte někdo zkušenosti s výměnou, kde se dá sehnat jiny, jaký je dobrý použít, jestli jde a pokud ano jak složité je ho vyměnit..případně když ho odpojím a nebude se točit, může to zničit desku?
děkuji
No odpojovat ho bych neriskoval... Jinak co se týče jiného bych kontaktoval třeba firmu CzechComputer, jsou tam poměrně velmi ochotní prodejci co se týče rady se sháněním... BTW není ta deska náhodou ještě v záruce?
Pokud odpojis fan, tak zcela jiste daleko nedojedes.
Jestli chces snadny a tichy reseni a nevadi ti ze to pece jako blazen, tak vcelku funkcni je Zalman ZM-NB47 J. Tedy pokud mas ve skrini trochu pruvan. Jepsi je ale zmodovat nektery z heat-pipe chladicu na procesor nebo grafiku. Ja narval na cipset Scyth Katana a spokojenost je maximalni. Koukni treba sem: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44274 nebo sem: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=33527 .
deska je ješte v záruce, ale prodejce mi řekl at počítám určitě se 14ti dny reklamace možná déle..a tak dlouho bez kompu nechci být...
na ty možnosti aten Zalman kouknu
diky
Jestli seš alespoň trochu kutil, tak vezmi nějakej starej chladič na procesor, pilku na železo a vrtačku a určitě si poradíš. Já mám chladič chipsetu vyměněnej za kus pasivu z p2 a chladí to uplně v pohodě.
Presne tuhle desku mam, ani jsem ji nezapojil a rovnou vymenil puvodni chladic za ten Zalman NB-47J. Mam solidni pruvan ve skrini a nasavaci 120mm fouka pres disky rovnou na nej, takze teplotu moc neresim.
PC neni pretaktovane.
pani myslim ze toto skor parti do sekcie chladenie takze to presuvam tam.
ahoj, tak sem nakonec pořídil na Vaše rady Zalman ZM-NB47 J, včera ho vyměnil a jak se to krasne spinkalo, žádný žentour nebyl slyšet :)
Děkuji za pomoc
Citace:
Původně odeslal
Keekus
ahoj, tak sem nakonec pořídil na Vaše rady Zalman ZM-NB47 J, včera ho vyměnil a jak se to krasne spinkalo, žádný žentour nebyl slyšet :)
Děkuji za pomoc
Hlavne potom nezapomen, aby kolem nej proudil vzduch (obzvlast pokud mas nataktovano), jinak se uvari :)