Chyby pri kopirovani velkych souboru na MSI KT3V
nemate s tim nekdo zkusenosti? mam nainstalovane hyperiony, mam dokonce i ten nejnovejsi bios co by to mel opravit, ale velke soubory se mi kopiruji porad spatne. zjistil jsem, ze kdyz odpojim sekundarni ide vetev, je vsechno v poradku. teda presneji, kdyz zapojim jenom jeden disk. kdyz jsem na primarni vetev k tou disku pridal i teac w540e, tak to zase zacalo blbnout. a pritom na webu msi pisou, ze w540e testovali a nejsou s tim problemy... a taky me celkem mate, ze kdyz mam na primarni vetvi ten disk (ata100) a na sekundarni cd-rw (ata33) a dalsi disk (ata33) v supliku, tak ze ten disk v supliku jede bez problemu a blbne snad jen ten primarni. heelp. jo a kabely mam vsude ata100. jeden z nich je "predelavany na kulaty-hranaty" ale tim to nebude...
Re: Chyby pri kopirovani velkych souboru na MSI KT3V
Citace:
Původně odeslal Skrew
nemate s tim nekdo zkusenosti? mam nainstalovane hyperiony, mam dokonce i ten nejnovejsi bios co by to mel opravit, ale velke soubory se mi kopiruji porad spatne. zjistil jsem, ze kdyz odpojim sekundarni ide vetev, je vsechno v poradku. teda presneji, kdyz zapojim jenom jeden disk. kdyz jsem na primarni vetev k tou disku pridal i teac w540e, tak to zase zacalo blbnout. a pritom na webu msi pisou, ze w540e testovali a nejsou s tim problemy... a taky me celkem mate, ze kdyz mam na primarni vetvi ten disk (ata100) a na sekundarni cd-rw (ata33) a dalsi disk (ata33) v supliku, tak ze ten disk v supliku jede bez problemu a blbne snad jen ten primarni. heelp. jo a kabely mam vsude ata100. jeden z nich je "predelavany na kulaty-hranaty" ale tim to snad nebude...
no prave ten "kulaty" kabel to byt muze...tim, ze jsi jej schumlal do svazku se treba zvysilo ruseni vodicu - hledani takove chyby je nejlepsi na novych kabelech (= neupravovanych). Moje "uprava" kabelu mela za nasledek vypinani DMAcka u CDROM mechaniky pri kopirovani velkych souboru (image cd apod)
Citace:
Původně odeslal Petrt
no prave ten "kulaty" kabel to byt muze...tim, ze jsi jej schumlal do svazku se treba zvysilo ruseni vodicu - hledani takove chyby je nejlepsi na novych kabelech (= neupravovanych). Moje "uprava" kabelu mela za nasledek vypinani DMAcka u CDROM mechaniky pri kopirovani velkych souboru (image cd apod)
jak uz jsem psal, tim to snad nebude. kdyz jsem totiz mel zapojenou tu cd-rw a disk jen na primarnim kanalu, tak jsem mel original kabel co se dodava s deskou. zas az takove ruseni tam snad proboha neni, nebo snad ano?
Citace:
Původně odeslal Skrew
Citace:
Původně odeslal Petrt
jak uz jsem psal, tim to snad nebude. kdyz jsem totiz mel zapojenou tu cd-rw a disk jen na primarnim kanalu, tak jsem mel original kabel co se dodava s deskou. zas az takove ruseni tam snad proboha neni, nebo snad ano?
Ja z toho prvniho nepochopil, kterej kabel mas upravenej a kterej ne :wink: S tim rusenim...dokud jsem to nevidel na vlastni oci, tak jsem tomu neveril-tedka radeji kontroluju napred kabel :?
Citace:
Původně odeslal Petrt
Ja z toho prvniho nepochopil, kterej kabel mas upravenej a kterej ne :wink: S tim rusenim...dokud jsem to nevidel na vlastni oci, tak jsem tomu neveril-tedka radeji kontroluju napred kabel :?
sorry za nepresnou formulaci. vcera mi nekdo poradil, ze to muze byt kabelama a tak jsem si prestal hrat s driverama a zjistil jsem ze ta deska je asi zakleta :(. a ja se tak tesil...