Jakou Mate Teplotu Zdroje??
Pred nedavnem jsem si koupil new PC.. sestavu jsem si z jednotlivych komponent slozil na Eshopu a hotovou sestavu mi zaslali postou... ..Ale par dni pred tim nez jsem ji mel obdrzet, tak mi zavolali a chlapek povida ze pri zatezovim testu shorel zdroj ..viz odkaz
http://www.jscomputers.cz/Enermax_Li...-pId-8408.html
tak jsem si na rychlo vybral jiny zdroj.. ..a PC do par dnu prislo..
http://www.jscomputers.cz/Silverston...pId-12967.html
Bral jsem to jako smulu a o zdroj uz jsem se nestaral.
Ale kdyz jsem si ted nainstaloval EVEREST a koukl jsem na vysledek mereni cidel, trochu ve me zatrnulo..
Vsechny teploty jsou vcelku prijatelne (35-45C) ale teplota zdroje se pohybuje mezi 70-80C!!
Mam se pripravit na dalsi pozar v bedne, nebo je to normalni teplota??:?
Muze to byt zpusobeno spatne zvolenym hardwarem?? ty Prescoty prej hodne bastej:confused:
Jinak nejsem zadnej odbornik takze BIOS je temer defaultni...
Diky za odpovedi..
Re: Jakou Mate Teplotu Zdroje??
vysvetlis mi prosim jak meras tu teplotu v zdroji? v evereste to bude nejaka haluznost, pretoze zdroj doske ziadne informacie o svojej teplote nepredava ;) mrkni sa radsej rovno do biosu na tie teploty a bud tam tu 70-80 stupnovu nenajdes vobec alebo su to napajacie obvody a to je potom druhom chladica na procaku, odvetravanim krabice alebo proste zravym procakom :)
P.s.> sahni si na zdroj (na kryt) a uvidis ci je hot alebo neni, imho nema preco s takou malou (relativne vzhladom na jeho vykon) zatazou
Docela zajimavy na to ze shorel pri zatezovem testu zrovna 500W Enermax Liberty...Jako stat se to muze,ale tenhle zdroj je fakt klasa a zda se mi to nejaky podezrely.
Jinak k tomu novymu zdroji co mas - urcite je taky vyborny,ale ty teploty jsou fakt moc.Nevim jak to meris (zda ma zdroj vlastni cidlo nebo tam mas nejaky ubastleny a treba to meri spatne).Kazdopadne kdyz ze zdroje vychazi teplo myslimze uz cca 40*C tak je to moc.
Nedavno jsem cet nejaky test zdroju a tam testovali i na kolik se zahrivaj a tech 40*C (nejsem si presne jistej) bylo podle nich uz pry dost.
EDIT: koukam ze jsi me MadCape predbeh...Pisu hold nejak pomalu :(
EDIT2: Jinak presne jak rika MadCap,nejjednodussi je si sahnout na kryt zdroje (pokud ma opravdu tech 70-80*C jak rikas,tak bys na tom nemoh udrzet dlouho ruku.
Otazka je , nenehala si firma ten zdroj , alebo nezapojila ho zle. Vid moja zostava ,myslim , ze daleko viac zerie a zdroj ma sotva 900rpm , pri zatazeni 1200rpm a ze by nejako extra kuril , alebo horel. Skor by som podozrieval firmu na zle odvedenu pracu.
ajsti, nezabudaj ze shit happens takze to mohol byt proste zmetek a zahorel jasnym plamenom aj ked napr ten tvoj je ok :)
Ten zdroj bol asi ako Madcap hovori poruchany uz z vyroby pripadne nejaka vadna suciastka...stava sa to aj u tych kvalitnych zdrojov sem tam. Co sa tyka teploty pochybujem ze ma dnu nejake cidlo (z vyroby) ktore by ukazovalo teplotu a uz vobec nie 80C pretoze to by bola nenormalna teplota.
To jsem si presne taky rikal.. podle me zdroj nemeli na sklade a bylo jim hloupy rict mi to den pred odeslanim.. tak vymysleli nejakej blabol.
Jinak teplotni cidlo na zdorji asi nemam.. Ale EVEREST mi vyjel hodnoty z tak 6ti cidel a hodnota AUX byla jedina o ktery jsem nevedel co znamena.. Tak jsem rpojel fora a tam sem se docetl ze je to teplota zdroje.. Proto jsem si to myslel a proto ve me hrklo, kdyz jsem si uvedomil jaky jsem mel jiz se zdrojem patalie..
Az dorazim z prace tak si na zdroj hned sahnu.. bezi od rana..
A jeste jsem cetl ve specifikacich toho noveho zdroje, ze vydrzi 100.000h pri teplote pod 25C!!! takze jestli na nem neudrzim ruku, tak mam zdroj tak na tejden:?
Cele je to o tom, ze ta teplota urcite nie je teplota zdroja... Ja som sa dnes rano zobudil a mal si vidiet tie fofry zliezania z postele ked som zbadal, ze sa mi netoci vetrak na Fortrone :D Lebo je svietiaci, nic som nevidel, ale PC bezal. Bezal mi tak cca 8 hodin na pasiv, sice zostava neni nejak extra zrava dakych 80Watt mozno, ale aj tak to bol zahul, vsetky steny boli vrele, na dvoch som nevedel udrzat ruku... Ak sa tam spravne toci FAN, myslim, ze zdroj sa na tolko nezohreje ani keby co mas vnutri... ;)