Různé plochy na různých rozlišeních
Rád bych se zeptal, zda je možné použít různé plochy na dvou monitorech s jiným rozlišením. Na levém primárním 15" lcd je 1024*768 a na druhém pravém 19" lcd je 1280*1024. OS je WXPSP1. Neptám se, aniž bych si s tím nehrál, ale problém je v tom, že wallpaper přizpůsoben na výšku 1024 přesáhne z malého monitoru na velký a wallpaper přizpůsoben na výšku 768 je zas malý na větším lcd. Roztahování samozřejmě nepomůže. Je nějaké řešení kromě změny rozlišení?
Re: Různé plochy na různých rozlišeních
Když sem měl na chvíli zapojený jak LCD s 1280x1024 a CRT s 1024x768, tak sem žádný problém neměl, na obouch se wallpaper roztáhnul dle potřeby, aby byla obrazovka vyplněná.
Měl sem tušim zapnutý normální roztahování wallpaperu :)
osobne pouzivam UltraMon a ten vie managovat plochu na kazdy monas zvlast, ale toto ma vo funkciach aj nVidia pomocou nView ;) btw. 17" LCD s 1024? to ti nevadi ze to vyzera hnusne ?
Citace:
Původně odeslal Gappa
...
Takhle to nefunguje (bohužel). Navíc mě zajímalo, zda jde dát wallpapery pro dané rozlišení na daný monitor: na lcd s 1024*768 wallpaper s rozmery 1024*768 a na ten druhý s rozlišením 1280*1024 wallpaper s rozměry 1280*1024. Takže tak...
Citace:
Původně odeslal MadCap
osobne pouzivam UltraMon a ten vie managovat plochu na kazdy monas zvlast, ale toto ma vo funkciach aj nVidia pomocou nView ;)
Vyzkouším ;-)
Citace:
Původně odeslal MadCap
btw. 17" LCD s 1024? to ti nevadi ze to vyzera hnusne ?
Já jsem nějakej nepozornej, už je to opraveny v prvním postu - samozřejmě je to starší 15" lcd. U obou lcd používám nativní rozlišení.
btw ja pouzivam 1600*1200 + 1024*768 bez problemov :) je to trosku nepomer, ale sekundar sa proste hodi ;)
Takže díky MadCap, K+ ;-) Stačilo to aktivovat v nView a pohoda, otázka minuty.
Jinak souhlas, je to nepoměr, mně stačí už ten můj a to se raději nevyjadřuji o Tvém nepoměru :rolleyes: Prostě by byly lepší 2*19", ale ne vždy to jde... Ale je pravda, že kdo vyzkouší 2 monitory, tak nechce jinak. btw. já mám na pc jedinou TV v naší domácnosti (koleje), takže i proto je 2. monitor nutnost.
no to este bud rad ze 15+19 je rovnaka velkost bodov :) ked mas 21" crt + 15" lcd je to o dost horsie :) ale nebudem si stazovat ked mi to vlastne nevadi :D