Re: Velikost .doc s obrázky?
Já když takhle zmenšuju wordovskej dokument, tak dam pryč obrázky, převedu do rtf, pak zpátky do docu, to odstraní zbytečnosti co tam word má - různý revize dokumentu atd. - a pak do toho vratim obrázky. Nejsem si jistej ale myslim, že si word (starší verze) obrázky ukládá i do bmp, kvůli kompatibilitě, ale nejsem si jistej. Možná by taky pomohlo exportovat to do html, sice je to ultraprasáckej kód, ale word si s tim rozumí a umí to zobrazovat i upravovat. Často taky pomůže používání stylů.
Citace:
Původně odeslal Smitka
Já když takhle zmenšuju wordovskej dokument, tak dam pryč obrázky, převedu do rtf, pak zpátky do docu, to odstraní zbytečnosti co tam word má - různý revize dokumentu atd. - a pak do toho vratim obrázky. Nejsem si jistej ale myslim, že si word (starší verze) obrázky ukládá i do bmp, kvůli kompatibilitě, ale nejsem si jistej. Možná by taky pomohlo exportovat to do html, sice je to ultraprasáckej kód, ale word si s tim rozumí a umí to zobrazovat i upravovat. Často taky pomůže používání stylů.
Takže nakonec pomohl ten ultrapasáckej převod do html a zpátky do docu. Tudíž tě čeká sladká odměna :)
Sice nevím, jestli je tohle už v 97, ale předpokládám že by to mohlo být, nejjednodušší cestou jak komprimovat obrázky ve Wordu (bez jakýhokoli převodu) je zvolit potřebné rozlišení při ukládání.
Soubor -> Uložit jako -> otevře se klasické okno kde jsou složky atd..., nahoře vpravo by měla být ikona Nástroje, když se rozbalí, jsou v ní užitečné věci, jako zabezpečení souboru ..., mezi zmiňovanými je i položka Komprese obrázků, v ní si lze "dostatečně vyřádit"
Díky za další tip. V 97-kách jsem toto bohužel nenašel a doma používám OpenOffice,ale zkusím si s tím vyhrát. Každopádně už teďka jsem na 350kB a bylo by to míň, musel jsem tam 2 obrázky ještě přidat, a už se mi to nechce znovu převádět přes html.
Ked otvoris onen dokument, das Ctrl+A, Ctrl+C, blank document, Ctrl+V a save, aku ma velkost vysledny subor? Obcas mi to tiez pomoze znizit velkost nafuknuteho velakrat editovaneho DOCu.
1 Příloh-a(y)
pro jistotu přiložím img kde je ta komprese
No ta komprese je až od 2003 nižší ji nemají :-(
Jinak u té verze html si nejsem jist, zda je to ultravýhodné, protože obrázky a pod ti to hodí do zvláštní složky a výsledná velikost převedeného doc. + složky s obrázky,....... Ale možná to jde i jinak
Citace:
Původně odeslal
Ichmael
No ta komprese je až od 2003 nižší ji nemají :-(
Jinak u té verze html si nejsem jist, zda je to ultravýhodné, protože obrázky a pod ti to hodí do zvláštní složky a výsledná velikost převedeného doc. + složky s obrázky,....... Ale možná to jde i jinak
Výhodný to není, trošku víc to ty obrázky ořezalo, takže pochvala nebyla. Máš recht, že to ty obrázky hodilo do jiný složky, tak jsem je tam zpátky zas nakopčil a zmenšilo se to,ale výsledek zase tak supr nebyl. Už jsem to přestal řešit,ale kdyby vás ještě něco napadlo, tak se do toho klidně zase pustím. Každopádně díky za tipy