Problém s Windows 98...prosím o pomoc
Ahojky, prosím o radu.........mám starý pc s win98 a nejde mi spustit. Když ho spustím, začne nabíhat a pak vyhodí hlášení NA ADRESE 0028:00000120 DOŠLO K ZÁSADNÍ VÝJIMCE 0E. Dává mi možnost ukončení aplikace libovolnou klávesou nebo restartu,ale po ukončení se sekne a nejde vypnout a totéž udělá po restartu, vlastně se nerestartuje, ale je seklej. Totéž se děje při spuštění v nouzovém režimu jen čísla na té hlášce jsou jiný. Pokud bych měla systém přeinstalovat, tak mám problém, protože jsem pc koupila s windowsem a nemám instalační cd. Dá se někde sehnat případně je někde na netu nějaký torrent? Díky za každou pomoc.
Re: Problém s Windows 98...prosím o pomoc
Citace:
Původně odeslal channah
Ahojky, prosím o radu.........mám starý pc s win98 a nejde mi spustit. Když ho spustím, začne nabíhat a pak vyhodí hlášení NA ADRESE 0028:00000120 DOŠLO K ZÁSADNÍ VÝJIMCE 0E. Dává mi možnost ukončení aplikace libovolnou klávesou nebo restartu,ale po ukončení se sekne a nejde vypnout a totéž udělá po restartu, vlastně se nerestartuje, ale je seklej. Totéž se děje při spuštění v nouzovém režimu jen čísla na té hlášce jsou jiný. Pokud bych měla systém přeinstalovat, tak mám problém, protože jsem pc koupila s windowsem a nemám instalační cd. Dá se někde sehnat případně je někde na netu nějaký torrent? Díky za každou pomoc.
Pokud vím, tak Windows 98 jsou stále ještě komerční software a nevím nic o tom, že by byly ke stažení zdarma třeba přes torrent. Tím pádem bych doporučil tvé pozornosti takovou malou poznámečku u nadpisu téhle sekce (Ostatní operační systémy). Píše se tam totiž žádný warez, čili nečekej, že ti tu někdo bude radit, odkud tahat 98ky...
Jinak k tvému problému - ano, tohle 98ky dělávaly rády, pomohl mi v téhle fázi jen reinstall a při nové instalaci bych doporučil nahodit jinou verzi ovladačů desky, protože u druhého PC co mám doma způsobuje tyhle problémy ovladač řadiče IDE dodaný s deskou, který se nějak děěěsně nesnáší s 98SE, které na tom PC jsou...
OK, díky za upozornění, jen nějak nikde na netu nemůžu sehnat stránky, kde se dá OS koupit.
Citace:
Původně odeslal channah
OK, díky za upozornění, jen nějak nikde na netu nemůžu sehnat stránky, kde se dá OS koupit.
To je vtip,ne? OS se prodává snad v každým IT obchodě, jak v podobě e-shopu, tak v kamený podobě. A na případnou námitku, že ho nemaj v ceníku Ti předem odpovím, stačí jim napsat/zavolat. Vyzkoušet můžeš třeba Czechcomputer, tam jsou ochotní. Nebo můžeš zkusit některého z místních prodejců HW, určitě by Ti dokázali OS sehnat.
Citace:
Původně odeslal mejla
To je vtip,ne? OS se prodává snad v každým IT obchodě, jak v podobě e-shopu, tak v kamený podobě. A na případnou námitku, že ho nemaj v ceníku Ti předem odpovím, stačí jim napsat/zavolat. Vyzkoušet můžeš třeba Czechcomputer, tam jsou ochotní. Nebo můžeš zkusit některého z místních prodejců HW, určitě by Ti dokázali OS sehnat.
98ky už možná budou problém, ale jinak absolutní souhlas. To, že slečna neví, kde sehnat OS, je jen hooodně chabá výmluva...
problém to docela je, prošla jsem několik e-shopů a nikde nic....na jednom jsem se přes icq dotázala a bylo mi sděleno, že snad by se ještě sehnat dal, ale stojí to co XP home.......a MS na něj ukončil podporu, tak co vy na to rádci?
Já chtěla poradit, jak rozchodit ten starej.....on totiž ten komp zdaleka nemá cenu toho novýho softu;)
Díky.....tohle vypadá dobře.:)
Dost pochybuju, že takto získané Windowsy budou bezezbytku legální. OEM verze ani náhodou, v případě upgrade verze by bylo nutno vlastnit nějakou "podporovanou" plnou verzi (ne OEM) předchozího OS.
Krabicové verze OS (nezávislé na PC) stojí cca 2x více než OEM. Nevěřím, že takovou bude někdo prodávat za zlomek ceny...
"Nevěřím, že takovou bude někdo prodávat za zlomek ceny..."
Proč ne? Kdybys měl doma staré win98 a už bys je nepoužíval, radši bys je nechal ležet ve skříni nebo bys je levně prodal? Já samozřejmě to druhé. Něco jiného by bylo asi u winXP, ale u win98? Mezi náma, ty 2 stovky je asi jejich skutečná reálná cena, větší hodnotu to nemá :-)
Zkus to ještě více specifikovat?
Objevila se také modrá obrazovak? Zkoušela si tu chybu zadat do googlu?
Zkus mrknout sem a vybrat podle typu chyba
http://www.techadvice.com/w98/E/error_0028_w98.htm
A nebo zkus tento postup... Vypni DirectDraw Acceleration
http://support.microsoft.com/kb/2877...d=560&sid=1523
Jinak podle toho co jsem v nedávné době slyšel od MS a jiste :rolleyes: to slyšela i většina v této diskuze že se MS rozhodnul dále Win98 nepodporovat takže ho asi už jen tak v prodejně neseženete.... chjo.... kdyby jste aspon neplkali a snažili se o pomoc.