Ahoj všem,
po delší (teda hodně dlouhé době, přeci jen je GPRS trochu pasé - i když k notebooku ideální) přemýšlím o upgradu připojení k internetu (původně jsem měl zálusk na ADSL 2048/256 extreme, ovšem zjistil jsem, že prý není možnost připojení - přitom při začátku ADSL byla - fakt nechápu, ale to je vedlejší).
Důležitější a podstatné však je, že jsem se rozhodl pro lokálního providera, který má solidně dimenzovanou síť, ekcelentní ceny a neuplatnuje FUP (2048/512 1:15 za 900kč).
Teď k mému dotazu - jelikož využívám stolní PC už jen ke skenování / tisknutí / hraní Oblivionu, tak bych byl rád, kdyby mi chodil internet přes notebook. Současná situace vypadá tak, že na nejbližší AP se mi připojí integrovaná Wi-fi 2200BG asi tak v 70% případech na kvalitu fair (kolem -83dBm), to proto není nic moc a ani bych to nezkoušel připojit se přes ní. Proto jsem se rozhodl, že bych si rád koupil nějakou PCMCIA kartu či nějaké USB zařízení. Vůbec nikde jsem se nedočetl, jakou má vlastně výkon ta int. 2200BG a jestli by mohla stačit ta PCMCIA či projistotu připlatit 2k-3k na solidní USB zařízení a venkovní směrovou anténu. Jde mi také o to, aby mi případně fungoval internet i ve škole, kde mám jen o trošku lepší signál než doma a nemusel sebou tahat nic jiného a přesto měl jistotu, že se připojím.
Vím že je to všechno individuální, přesto jestli by jste mohli doporučit nějaká zařízení, nejlépe s osobními zkušenostmi...
ještě abych dodal, tak vzdušná vzdálenost je k AP nějakých 170m (měřeno přes seznam :)