NB Compaq EVO N1020v- nenabíhá
Zdravím, mám tři NB Compaq EVO N1020v a u všech je pravděpodobně stejná závada. Po stisknutí tlačítka power se zozsvítí indikace zapnutého NB, ale větráky se neroztočí a diplay nic neukazuje (problikne dioda na HDD). Pokud do NB zasunu Baterii tak se větráky roztočí, dioda na HDD svítí (jako že bootuje) ale podle zvuku do win nebootuje. Display nic neukazuje a ani na ext. monitor. CPU se zahřívá takže nějaké [V] do toho jdou. Zkoušel jsem odpojit jak FDD, DVD i HDD, ale NB stále do úvodní obrazovky nenabíhá. Nevíte někdo co stím, prosím??? Díky
Re: NB Compaq EVO N1020v- nenabíhá
ouu, sorry :-)
No jo, měřit, ale co? A co mám naměřit. Vůbec nemám představu kde začít
Zacni od zdroja - najprv externy (ten bude asi OK), potom vnutri napajanie - ci tam je 5V, 3.3V, Vcore, napajanie chipsetu a pamati.
Tiez skontroluj spoje na SODIMM slotoch - studenaky su klasika (nielen u Compaqu).
Tak jsem snad na to přišel. Problém je v chipu na grafické kartě. po zatlačení na chip před puštěním NB nabíhá. Tak to jen vzít horkovzduchem a snad to pomůže.
No ked to robia vsetky 3, tak to je teda kvalita...
Já pohřbil dva, naštěstí firemní... Při prvním to bylo torchu o strach (můj strach), druhý o měsíc později už vyměněn na počkání...
Ted uz jen doplnim pro vsechy co by si takovej kram chteli koupit. Je to celkem peknej stroj, da se koupit relativne za dobrej peniz, ale pozor pri vkladani bateri! Je treba ji zasouvat velice zlehka, pokud ji zasunete tvrdeji stane se to, ze svoji vahou narazi do plosneho spoje, ktery propojuje Bateri a HDD a ktery je pres patici propojen se Zakladni deskou. V blizkosti teto patice je chip VGA (radeon) a diky znacne pace, ktera tam vznika se casem udela v lepsim pripade studenak a v horsim, zlomena deska:-( nastesti u vsech tri to byl studenak zadni casti chipu. Takze to v Compaqu (HP) nejak nedomysleli:-) Tyto 3 NB byli z ruznych casti CR, takze nahoda? Rekl bych, ze asi moc velka ne. Ale dekuji.