Jde nastavit ruzny vystup pro jednotlive programy?
Uff, nevim jestli sem ten nazev threadu vystihl uplne nejpresneji, pokud mate nekdo lepsi napad dejte vedet ...
O co mi ale vlastne presne jde. Da se nejak nastavit ruzne vystupni zarizeni pro jednotlive programy? Jde mi o platformu windows. Konkretne bych rad, aby v pripade audio/video konferenci pomoci skypu byl jako vstup/vystup pouzivan headset, ale ostatni programy aby bezeli normalne na klasikcy reproduktory. Tj. pokud bych napriklad mel pustenou nejakou hudbu ve winampu tak ta by hrala normalne pres bednicky, ale zaroven bych se bavil s lidma pres skype a ta konverzace by sla pres headset.
V klasickym nastaveni zvuku ve windows se to asik spachat neda (a nebo jsem minimalne nepochopil jak), ale treba je na to nejaka externi utilitka co by to umoznila. Mate s tim nekdo nejaky zkusenosti? Kazda rada dobra :)
Re: Jde nastavit ruzny vystup pro jednotlive programy?
Na tohle je dobry mit dve zvukovky a nastavit primo v konkretnim programu, kterou z nich ma pouzivat (pokud to program umi). Nebo zvukovku s nezavisle nastavitelnymi vystupy, coz je u nekterych zvukovek primarne zalezitost ovladacu. O externi utilitce jsem jeste neslysel.
Právě řeším podobný problém, koupil jsem si zvukovku kvuli Wengu, protože mi nefungoval mikrofoní vstup na zvukovce na desce.
A když už mam, dvě tak bych je rad využil, jednu používal pouze na VO-IP a Countera a druhou na zbytek.
Takže pokud někdo ví, o programu, kterej pro jednotlivý aplikace nastaví zvukovku, tak bych byl rád. S VO-IP softem není problém, definuje se tam která zvukovka se má použít, ale Counter.....
Citace:
Původně odeslal sinisini
Právě řeším podobný problém, koupil jsem si zvukovku kvuli Wengu, protože mi nefungoval mikrofoní vstup na zvukovce na desce.
A když už mam, dvě tak bych je rad využil, jednu používal pouze na VO-IP a Countera a druhou na zbytek.
Takže pokud někdo ví, o programu, kterej pro jednotlivý aplikace nastaví zvukovku, tak bych byl rád. S VO-IP softem není problém, definuje se tam která zvukovka se má použít, ale Counter.....
Counter imho pužívá primární zvukovku..resp. kterákoliv jiná DX Sound aplikace, pokud nemá možnost definovat jinou, takže imo když si ve win panelu pro nastavení zvuku vybereš jako výchozí zařízení pro přehrávání jednu zvukovku, bude ta fungovat pro countera.
Citace:
Původně odeslal Anduril
Counter imho pužívá primární zvukovku..resp. kterákoliv jiná DX Sound aplikace, pokud nemá možnost definovat jinou, takže imo když si ve win panelu pro nastavení zvuku vybereš jako výchozí zařízení pro přehrávání jednu zvukovku, bude ta fungovat pro countera.
To je sice pravda, ale problém je v tom že bych potom musel winampu, bsplayeru, atd.. vnutit tu druhou a popravdě není moc kvalitní :-)
Citace:
Původně odeslal sinisini
To je sice pravda, ale problém je v tom že bych potom musel winampu, bsplayeru, atd.. vnutit tu druhou a popravdě není moc kvalitní :-)
Aha :)
Tak si pred kazdym spustem countera proste zmen primarni zvukovku a mas to :)
...tiez som sa nedavno o nieco podobne pokusal ale po kratkom hladani som nic nenasiel
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...t=rozne+vstupy
je moznost pouzivat pro vsechny softy urcenou primarni zvukovku...potom se nemusi nic prehazovat a pro voip pouzit druhou nebo headset. Je ale nutno vybirat podle moznosti softu urcit zvukove zarizeni...tam kde to nejde, pojede vse pres primarni zadanou v ovladacich panelech zvuku. Typicky priklad counter+hudba+filmy...primarni zvukovka. skype sekundarni nebo headset.