Dotovane CDMA na ADSL bez "pokuty"
Mozna o tom vsichni vite, mozna to tu bylo (nevsiml jsem si) a mozna se to bude nekomu hodit. Telecom (ci kyslik) ma nabidku prevodu lidi s dotovanym CDMA kteri jsou vazani casovou smlovou na jejich ADSL bez nutnosti doplacet pausaly za mesice do konce smlouvy.
Predevcirem u nas byl typek s nabidkou Internet Express Extreme. Bez dat a FUP s garanci rychlosti (ale agregaci 1:50 - tim padem nechapu tu garanci rychlosti). Zkoumal to uz nekdo ? Budu uvazovat na to v praci prejit (za podobnou cenu vyssi rychlost a jakas takas jistota rychlosti).
Re: Dotovane CDMA na ADSL bez "pokuty"
o tom sem neslysel ale pokud by to bylo mozny tak by to bylo urcite super ,sice smlouvu mam uz jenom do prosince ale hned jak nam udelaj v zari pripojku tak bych hned menil,jelikos cdma v zacatcich bylo ok rychlost perfekt(prvni rok pres den to jelo minimalne 512kb a k veceru 1Mb) ale ted max 256kb :mad:
V praci od te nabidky mam papir. Na webu to najdes primo u telecomu pod nazvem Internet Express Extreme. Do konce srpna aktivace 1,- modem 1,-.
Prvni mesic zdarma. Tyto ceny plati pro rocni uvazek. Pokud by jsi ukoncil smlouvu drive jak za rok, tak zaplatis pomernou cast z cca 980,-
(aneb jak se zbavit CDMA - prejit zadarmo na ADSL, po mesici to zrusit, zaplatit pokutu 900,- a prejit k uplne jine firme na ADSL (priklad). S prvnim mesicem zdarma ti to vse vyjde sul nul.
Jinak ta nabidka Extreme vypada dobre (dobra cena bez FUPu a dat-ale co ta agregace ?)
Asi sem slepej ale nikde sem tam nevidel nevidel moznost prejit z cdma:confused:
Ted to tam nevidim a ani nevim zda to tam bylo - rikal mi to ten zastupce s tim, ze ted je to jedna firma a je blbost platit nejake pokuty v ramci firmy.
Muzu ti dam v pondeli na nej cislo a muzes ho zkusit kontaktovat.
Co me ted zarazilo vic je, ze na papire mam GARANTOVANOU rychlost a tusim ze i na netu to bylo - ted je tam uvedeno, ze rychlost neni garantovana - proto asi ten rozpor v mem prvnim postu.
ja se dojdu behem tejdne zeptat primo do telepointu tam snad budou vedet jak to skutecne je:p
Mozna jsem blbej, jo? Ale pokud vim tak CDMA je bezdrat a ADSL drat prenos, ne? Telecom, dela CDMA? pokud vim tak jediny operator v CR co pouziva CDMA je Eurotel, ne? Komu platis za CDMA? :)
A proc jsi si vubec nedky kupoval CDMA, kdyz mas doma pevnou linku? CDMA pouze pokud uz neni jina moznost. CDMA uprednostnuji pred 4G a EDGE t-mobile, neni zrovna vyhodnej. Ale nejlepsi pripojeni pro domacnost je podle me 1. miste kabelovka, 2.Miste ADSL, 3.Miste Wi-Fi (CZFree:lol:) 4. CDMA.
Me pripada, ze jsi to asi spatne pochopil. Ale muzu se mylit.
Mimochodem modem za korunu to bude delo:-)
Hlavne nedelj chybu jako vetsina lidi. Ani ho neinstaluj. USB modemy jsou fakt kramy. Zadny Router, Zady FireWall proste je to brana do pr...:-))
Kup si aspon nejaky Co ma FW a Router a aspon jeden Ethernet port (4port ma vyhodu, muzes sdilet net se sousedem a platit na pul:-) aniz by jsis dokupoval switch )
Citace:
Původně odeslal VitaCZ
Mozna jsem blbej, jo? Ale pokud vim tak CDMA je bezdrat a ADSL drat prenos, ne? Telecom, dela CDMA? pokud vim tak jediny operator v CR co pouziva CDMA je Eurotel, ne? Komu platis za CDMA? :)
A proc jsi si vubec nedky kupoval CDMA, kdyz mas doma pevnou linku? CDMA pouze pokud uz neni jina moznost. CDMA uprednostnuji pred 4G a EDGE t-mobile, neni zrovna vyhodnej. Ale nejlepsi pripojeni pro domacnost je podle me 1. miste kabelovka, 2.Miste ADSL, 3.Miste Wi-Fi (CZFree:lol:) 4. CDMA.
Me pripada, ze jsi to asi spatne pochopil. Ale muzu se mylit.
Mimochodem modem za korunu to bude delo:-)
Hlavne nedelj chybu jako vetsina lidi. Ani ho neinstaluj. USB modemy jsou fakt kramy. Zadny Router, Zady FireWall proste je to brana do pr...:-))
Kup si aspon nejaky Co ma FW a Router a aspon jeden Ethernet port (4port ma vyhodu, muzes sdilet net se sousedem a platit na pul:-) aniz by jsis dokupoval switch )
Český Telecom a Eurotel Praha jsou už nějakou dobu sloučeny pod značkou Telefónica O2 Czech Republic. Pokud přechod CDMA-ADSL TO2 začlo nabízet, je to určitě krok správným směrem.
No jo, mas pravdu. Jsem zapomnel, ze uz jsou spolu. Na strankach telecomu jsem totiz nic nenasel o CDMA, ale vedel jsem, ze Eurotel to dela. Pokud by to slo tak neni o cem. CDMA a ADSL nebe a dudy
2VitaCZ: ET + Tel. ti vysvetlil Kuba, k tomu se vracet nebudu. Ano Telecom (O2) to ted nabizi. Ano, tehdy (5.2005) jina moznost pripojeni 15PC do netu nebyla-i tak to stacilo a staci to porad, ale proc nemit o 300,-/mes rychlejsi linku ?
Za 1,- modem nevim jaky davaji, ale za +- 900,- davaji nejakeho Dlinka s routerem (4 ethern). O USB modemu bych neuvazoval ani domu, natoz jinam.
OT: to poradi mas spatne: 1. koleje VS, 2. kabelovka, 3. ... :mweheh:
edit: to mas sice pravdu, ale kdyz tam clovek bydli 10 let, tak to je uz cast zivota a kabelovku taky nema kazdy doma (ne kazdy bydli ve velkem meste atd).
jenze na VS nemaji bezne domaci pripojeni