Re: "vyhrazeno pro MFT" ?
Citace:
Původně odeslal Ssnake
tak jsem si poridil novy disk (7200.10 320/16 sII) a v OOdefragu se mi ukazuje celkem velka cast jako "vyhrazeno pro MFT", z netu jsem vycetl ze je to nejaka ta tabulka ale druhy disk (wd2500jd 250/8 sI) tam nic takoveho nema, jak je mozne ze na jednom je a jednom ne?
MFT je na NTFS. Jaký máš filesystém na tom druhém disku?
Citace:
Původně odeslal Paolo
MFT je na NTFS. Jaký máš filesystém na tom druhém disku?
vsude mam ntfs...
Tak mezi něma může být ještě rozdíl v kapacitách, ale ta oblast by mohla být jen max 2x větší.
Ještě mě napadlo, jestli ten defrag takto neoznačil swapák (page file)...
swapak je na C...to jeste poznam :-)
tak si myslim ze to graficky ukazuje neco jineho nez jsem puvodne myslel - mft je i na D a C ale v porovnani s s tim 7200.10 jsou 2 ctverecky ku 15 radku*160 ctverecku (a na c ani nejde graficky videt), ve vlastnostech je velikost mft 10-50MB (podle velikosti oddilu, ale v druhe tabulce mi neni jasne co znamena "volne" vs. "volne bez mft" ? (rozdily jsou velke : 4MB na C az po 35GB na nejvetsim oddilu...podle toho by sedelo to graficke rozdeleni)
Citace:
Původně odeslal Ssnake
swapak je na C...to jeste poznam :-)
tak si myslim ze to graficky ukazuje neco jineho nez jsem puvodne myslel - mft je i na D a C ale v porovnani s s tim 7200.10 jsou 2 ctverecky ku 15 radku*160 ctverecku (a na c ani nejde graficky videt), ve vlastnostech je velikost mft 10-50MB (podle velikosti oddilu, ale v druhe tabulce mi neni jasne co znamena "volne" vs. "volne bez mft" ? (rozdily jsou velke : 4MB na C az po 35GB na nejvetsim oddilu...podle toho by sedelo to graficke rozdeleni)
Jasně, já hledám možnosti ;)
přilep sem snímek obrazovky, ať jsem více "v obraze".
Jo a ještě mě zajímá, jak veliké jsou clustery na tom i tom disku.
Ja mam 4 disky - 120, 40, 160 a 250 - a mrknul jsem na ne v OO. Prvni 2 maji opticky velkou "MFT", druhe 2 pouze 1 ctverecek :) - vsadil bych se, ze to souvisi se zaplnenim disku, protoze ty druhe 2 jsou temer plne ... takze zkus na nej hodit nejaky data, co se tam vejde, a uvidis
tak screen je tady : www.ee-ss.xf.cz/hdd.jpg
80gb disk je v kremikovem nebi tak uz mam jen ty dva, nejdriv byla ta velka MFT (svetle zluta) jen na te 320gb (2 oddily), ted uz je i na d:...driv byl jen pres 1 ctverecek a to jsem nejak ten disk nezaplnoval (asi jen o 16GB)
No ja bych to neresil, to je zalezitost systemu. On to sice opticky vypada tak, ze MFT ti zabira 10% kapacity disku, ale ve skutecnosti to neni pravda. MFT se na disku neustale meni a presouva, stejne jak se hejbou a pribyvaji data. Nemusis mit strach, ze ti MFT sezere treba 25GB na 250GB disku. :)
Citace:
Původně odeslal
Mymak
No ja bych to neresil, to je zalezitost systemu. On to sice opticky vypada tak, ze MFT ti zabira 10% kapacity disku, ale ve skutecnosti to neni pravda. MFT se na disku neustale meni a presouva, stejne jak se hejbou a pribyvaji data. Nemusis mit strach, ze ti MFT sezere treba 25GB na 250GB disku. :)
taky si to myslim ze neni treba se z toho stavet na hlavu, ale neni na skodu o tom neco vedet vic :-)
1 Příloh-a(y)
jen tak pro info sem hodim svuj screenshot (moje "MFT" je svetle zelena):