Caute
Poradi mi pls niekto ako by som mohol zmerat signal mojej wifi anteny k vysielcu?
Zo sietovky mi ide kabel do AP-cka a odtial ide kabel do anteny.
A este neviete ako by som mohol zosilit signal.(je to 2.4ghz)
Diky moc
Printable View
Caute
Poradi mi pls niekto ako by som mohol zmerat signal mojej wifi anteny k vysielcu?
Zo sietovky mi ide kabel do AP-cka a odtial ide kabel do anteny.
A este neviete ako by som mohol zosilit signal.(je to 2.4ghz)
Diky moc
Silu signalu zmeris z protejsi anteny ukazatelem kvality signalu nebo vhodnym programem, kterej to umi.
Na zesileni signalu nejlepe pouzij ziskovejsi antenu (samozrejme tak, aby to bylo bez prekroceni vykonovejch limitu).
No ked som cital kdeysi na fore ako sa da zmerat signal tak tam bolo napisane pokial nemam v doske wifi kartu tak nezmeram nic. Je to pravda?
Je a neni, slusny AP by melo mit ukazatel sily signalu ... to vetsinou celkem staci, kdyz to funguje.
Priamo na Apcku by mal byt nejaky display alebo diody?
Na webovym rozhrani AP by mohlo bejt neco jako sila signalu nebo treba jen ciselnej ukazatel hodnoty, kterej muze a nemusi bejt nicnerikajici. Nema to ale kazdy AP.
Moje apecko je od OvisLink Air Live WL-5460AP v2
Nevies ci to na nom je?
Ale ked mi to montovali tak s notebookom na streche signal merali.
Ovis ukazuje vo web rozhrani silu signalu, ale nie je to moc smerodajne :\ Takisto tam mozes pridat vykon APcka(pozor na limity). Skor by som ti odporucal skusit (vo winoch)
ping IP -l 1450 -n 20
checkni ci sa ti stracaju pakety a pod...
A co mam spravit aby som omeral ten singal vo web rozhrani ked mam zaheslovane AP
:-) Dve moznosti:
1) mrkni do navodu na jmeno a heslo do AP
2) jestli neni tvoje, sezen si navod (viz. bod 1) ), zjisti si od ISP komplet nastaveni AP (nebo i to heslo do AP :-) ), udelej tvrdej reset (podminkou je tlacitko reset), nastav to dle informaci od ISP a pak se do nej uz dostanes.
Ale jestli se neco posere, tak ti nikdo nepomuze (leda ISP) :-)
Hm to je dost krute :)
Ovis nema defaultne nastavene ziadne heslo, cize ti ostava vypytat heslo od ISP...
Co sa ti na tvojom signale nepozdava?
Vyskusaj tie pingy a ak ti prechadzaju v poho 1450 pingy, tak IMHO by to malo byt OK...
Mam dat ping 1450?
ping IP -l 1450 -n 20
namiesto IP daj IP brany
-l(to je elko, nie icko) :)
No pingol som to a odozva bola 1 ms to vyzera fajn ale mne vypadava obcas signal ze obcas mi naskocia pingy 1000 a niekedy stratim spojenie na par sekund
1ms je nerealne - asi pingujes zlu IP :confused: to mozes mat akurat tak na kabli...
No kdyz nepouzijes -l , tak 1ms docela v pohode. Aspon co jsme meli spoj na 2x Dlink PCI kartach s Atherosem, tak nebyl problem.