Kterou "the best" pastu ?
Předem dodávám, že vím jak zanedbatelný vliv má v celkovým chlazení použitá pasta, ale do firmy máme něco koupit a na peníze nekoukat >:}
Takže když už něco kvalitního, rád si nechám poradit. Jediná podmínka je, aby to bylo od CC.
Koukal jsem na tohle:
Akasa Revolutionary Silicone Thermal Compound 162,-
nebo
Zalman ZM-STG1 194,-
Co vy na to ?
Re: Kterou "the best" pastu ?
Osobně doporučím jednoznačně tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36887 , má to 22gramů a dobře se to čistí oproti stříbrným pastám. Sám tuhle pastu už mám několik let a je na to spoleh.
Jo, doma ji používám taky, ale dodací lhůta neznámá, takže :-(
jo ja sa pridam do fanklubu ASC ;) 22g balenie uz 4ty rok, odhadom do roka kupim nove :) uz som s tym napatlal inu kopu procakov :D
Urcite suhlasim..pasty od ArcticSilver su asi DA BEST. Vyhodou AC Ceramique 22g je velke balenie, dlho vydrzi a je naozaj fajn. Ludia si vsak pochvaluju aj ArcticSilver 5 pastu + kladne hodnotenia dostavam aj na novú ZALMAN STG1 (hlavne nanasanie stetcom je vraj vyborne).
Ale vyhrála AS Ceramique :)
Jako ono ne že by to nebylo v téhle kategorii víceméně jedno, AS jsou určitě špička, já jsem udělal velmi dobré zkušenosti se ShinEtsu i velmi levný Coolermaster Premium byl teplotně s Ceramique rovnocenný, přitom vydržela na pečícím NW 3.65 GHz mnohem déle bez ztráty schopností.
Arctic Silver AS5-3,5G Premium Silver ThermalCompound
jednoznacne muj favorit, ted ju mam na P-D uz asi 3 mesic a teploty porad uplne stejny
skvele se s ni pracuje, je fakt vyborna
Jako každopádně AS Ceramique. Jestli to velké balení fakt stojí jen 170Kč tak je to mazec. Před lety jsem za něj dával 500,- a to to byla super cena. Dobře se nanáší, sqele vede teplo a nevysychá.
Nejlepší pasta je ta z tekutých kovů, co žere hliník jako kyselina dusičná svačinu.
Citace:
Původně odeslal
aless
Ale vyhrála AS Ceramique :)
tady zrovna jo, ale tem testum neverim
Citace:
Původně odeslal
Vitus
tady zrovna jo, ale tem testum neverim
jakej mas duvod jim neverit?
Já dlouhou dobu používám Arctic Silver 5 a naprosta spokojenost dávám to na všechny CPU do sestav co mi projdou rukama a naprostá spokojenost...
Arctic Silver 5, mam ji uz pres rok a pul, dobre se nanasi a teploty se casem nezhorsuji. Jedinym minusem je podle me cena.
Zdravím. Otevírám po delší době toto vlákno. Stalo se někomu, že po cca. půl roku zakoupení AS5 je z pasty tvrdší a hůře roztíratelná guma? Při počátku se krásně nanášela jako kašička, ale dneska už je nějaká ztuhlá. Použil jsem ji všehošudy tak 10x a že bych nechal tubu déle otevřenou, to si nemyslím. Takže AS5 bohužel po osobní zkušenosti nikdy více. Škoda. :confused:
Když jsi to tu oživil, tak sem rovnou dáme "the best" pastu :-)
COOLLABORATORY Liguid Pro
100% kapalných slitin kovu - v pokojové teplotě jako rtuť
comparison
dá se koupit za 267,- třeba zde
Jelikož ji mám doma, tak můžu potvrdit proti AS5 4°C dolů v zátěži
Tyo, tyhle vysledky vypadaji hoodne zajimave. Asi budu muset vyzkouset, precijenom 4 stupne neni malo.
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Když jsi to tu oživil, tak sem rovnou dáme "the best" pastu :-)
COOLLABORATORY Liguid Pro
100% kapalných slitin kovu - v pokojové teplotě jako rtuť
comparison
dá se koupit za 267,-
třeba zde
Jelikož ji mám doma, tak můžu potvrdit proti AS5 4°C dolů v zátěži
Ale to množství 0,5 kg tam u nich asi bude překlep, že? :p
Tolik neměla, to bych poznal :-) asi budu reklamovat.....
Tak jsem si ji objednal. Jsem zvědav. Díky
Je výborná - tie výsledky su naozaj o 2-6C lepsie...v zavislosti od podmienok a od sikovnosti "nanesenia".
s nanesením si je potřeba opravdu vyhrát, ale vysledek za to stojí :-)
Citace:
Původně odeslal
M.K.
s nanesením si je potřeba opravdu vyhrát, ale vysledek za to stojí :-)
Můžeš trochu líp rozepsat, co přesně to znamená?