Pár otázek kolem SE K750i
Je to momentálně můj favorit, ale pár věcí jsem v žádné recenzi nenašel tak bych byl vděčnej za pár postřehů od někoho kdo ho už má a může poradit :cool:
1) bejvalo dobrým zvykem, že se šlo pohybovat v menu číselnýma zkratkama, u novejších telefonů ale už tyto indexy není vidět - ukazuje je K750 ?
2) jde doručené/odeslané SMS přesunout na paměťovku a tím zabránit jejich vymazání při výměně SIM ?
3) jde poslouchat MP3 do BT HF ?
4) jde použít diktafon přes BT HF ?
5) je nějak omezená délka záznamu na diktafonu ?
6) můžu si na profil navázat i velikost písma ?
7) jde vypnout GSM část (asi ne, ale pro jistotu se ptám) ?
8 ) je nějak omezená délka natáčenýho videa ?
9) když mám několik zmeškaných hovorů z jednoho čísla, pořád najdu jen poslední čas (a u starších jen datum), nebo to konečně opravili ?
10) u odeslaných SMS se ukládá datum/čas, nebo to musím řešit přes doručenku ?
11) původní Eriky uměly odlišit příchozí hovor z přesměrovanýho čísla, moc nadějí si nedávám, ale umí to konečně i K750 ?
thx, Aigor
Re: Pár otázek kolem SE K750i
urcite bych zkusil www.semania.cz a jejich forum.
Pokusim se odpovedet:
1. Pohybovat zkratkami se da, ale telefon je neukazuje.
2. Na pametovku ne, jen na sim. Je tu ale volba ulozit jako sablonu, ktera smsku ulozi do pameti telefonu - takze pri vymene sim ti tam zustane, ale neni to moc elegantni reseni.
3. Z osobni zkusenosti muzu potvrdit jen mono poslech - mam jen BT sluchatko do ucha. Stereo BT sluchatka AFAIK neumi, to umi az nova K800.
4. Ano.
5. Zatim jsem zadne omezeni neobjevil, ale moc diktafon nepouzivam - pravdepodobne jen velikosti pameti (1 min = 94 kB).
6. Ne, telefon vubec neumi zmenu pisma v menu (aspon o tom nevim).
7. Ne, to umi jen Wcka.
8. Jen pameti, muzes si vybrat kam ukladat (pamet telefonu nebo karta).
9. Neopravili :-(
10. Uklada, ale IMHO je to datum a cas odeslani, takze o case prijeti nevis nic. A s tou dorucenkou to taky nebude jednoduche, dorucenka je totiz jen neco jako zprava na display, neda se ulozit, jen odklepnout (ale v odeslanych zpravach podle ikonky obalky jde poznat zda byla zprava uz dorucena nebo ne).
11. Netusim, nemam jak vyzkouset.
Jinak telefon mam bez mesice rok a prestoze jsem z nej byl zpocatku hodne nadseny, ted uz to ze me vyprchalo. Je to vyborny telefon, ale par chyb ma taky - hlavne mi ted zacina odchazet joystick (nekdy reaguje normalne, nekdy ale az treba napotreti), takze asi pujde na reklamaci...
Diky moc :!:
1. to me dost stve, nechapu logiku vyvojaru, ale co uz :confused:
2. tak tohle me asi nejvic bude stvat :mad:
3. super, vyuziju to hlavne na hlasove poznamky, takze staci bohate :cool:
4. stejne jako u 3. :cool:
5. u me je to skoro nejpouzivanejsi funkce :)
6. Zkus se prosim jeste mrknou do nastaveni v profilech, nekdo me tvrdil, ze to K750i uz zase (konecne) umi :?:
7. nevadi..
8. super :cool:
9. :(
10. cas prijeti me nezajima, dorucenky pouzivam tak ze na zacatek SMS pridas *n# (Vodafone, jinde to muze byt jiny kod) a po doruceni ti prijde dalsi extra textovka, takze cas prijeti mas. Zatim jsem ale nevidel mobil, ktery by skutecne ulozil datum/cas odeslani - jestli to opravdu uklada, tak si budu chrochtat blahem :D
ad 1. podle me je to docela jedno, u hlavniho menu to nevadi vubec, tam je to jasne (matice 3x4 stejne jako tlacitka) a v podmenu si to po tydnu pouzivani budes pamatovat co je na kterem cisle...
ad 2. je to otrava, ale ten telefon vubec neni delany pro castou vymenu sim - ja sam nejsem schopny simku vytahnout bez neceho tenkeho spicateho - idealni je na to nuz.
ad 6. Nikde jsem to nenasel, rozhodne ne v profilech. Kdyz si dam upravit profil tak na vyber je jen hlasitost vyzvaneni, zapnout/vypnout tichy rezim, vibrace, zesilovani vyzvaneni, zvuk tlacitek, presmerovani, prepnout na L2, povolene hovory, rezim prijeti a nazev profilu. Vic nic :confused:
ad 10. JJ, kod *n#, kde jsou ty doby :) Kdysi jeste kdyz jsem mel stareho erika A2618 tak jsem ho pouzival porad, ted uz jsem asi zmlsany novinkama (co umi dorucenky) a zapominam :oops:
ad 1. co pouzivam casto si nasupu do vlastniho menu, fakt je ze zbytek jsem si nebyl schopnej zapamatovat ani po roce pouzivani :-( Na druhou stranu je K750 uz vyrazne sviznejsi, takze snad nebude takovej problem naklikat joystickem..
ad 2. nejde mi tak o fyzickou vymenu SIMky, pouzivam klon na kterem mam dalsi 4 cisla, prepnuti ma stejny efekt jako vymena SIM, coz je v pripade smazanych SMS na pikachu !
ad 10. pouzivam to uz cely roky jako SMS sablonu :-D Patrim k tem nekolika malo jedincum, kteri si z ruznych duvodu potrebuji archivovat cast SMS zprav vcetne casovych razitek a dorucenek ;-)