Data v haji - Maxtor DM10
Mama SATA DM10 jako odpojitelny disk, ted jsem ho ale zapl, jedna slozka uplne pryc (80GB) a dalsi soubory jsou bud v poradku, nebo nejdou otevrit, ve windowsech se to tvari jako kdyby tam ty data byla (ukaztuje to zaplene misto, tak jak predtim). Myslim, ze se asi po.rala partition tabulka, uz nikdy nebudu SATA zapojovat za chodu! Mam pravdu, nebo to muze byt necim jinym. Ja chci data zpet!
Re: Data v haji - Maxtor DM10
Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
Mama SATA DM10 jako odpojitelny disk, ted jsem ho ale zapl, jedna slozka uplne pryc (80GB) a dalsi soubory jsou bud v poradku, nebo nejdou otevrit, ve windowsech se to tvari jako kdyby tam ty data byla (ukaztuje to zaplene misto, tak jak predtim). Myslim, ze se asi po.rala partition tabulka, uz nikdy nebudu SATA zapojovat za chodu! Mam pravdu, nebo to muze byt necim jinym. Ja chci data zpet!
Kdyby byla poskozena partition tabulka, tak bys pravdepodobne nevidel nic, toto muze byt kdo vi kde. Co hlasi spravce disku?
Pak odpoj ten disk, nez si na to windowsy ulozi nejaky nesmysly...
Citace:
Původně odeslal Paolo
Kdyby byla poskozena partition tabulka, tak bys pravdepodobne nevidel nic, toto muze byt kdo vi kde. Co hlasi spravce disku?
Pak odpoj ten disk, nez si na to windowsy ulozi nejaky nesmysly...
Byl jsem s tim u kamose a XP scandisk mi to projel a nasel hrozne moc (tisice) hlaseni, ze prekrizene clustery, ci co. A i u nej mi to nejelo, zkousel jsem nejake ty data prekopirovat, neco neslo vubec, neco slo, ale stejne to nebylo citelne, treba videa v divx se jedou, ale ma to problem zobrazit prehravac, lupe zvuk, preskakuje a tak.
Citace:
Byl jsem s tim u kamose a XP scandisk mi to projel a nasel hrozne moc (tisice) hlaseni, ze prekrizene clustery, ci co. A i u nej mi to nejelo, zkousel jsem nejake ty data prekopirovat, neco neslo vubec, neco slo, ale stejne to nebylo citelne, treba videa v divx se jedou, ale ma to problem zobrazit prehravac, lupe zvuk, preskakuje a tak.
tak ještě jednou: Co hlasi spravce disku? - jak je disk rozdělený?
Jaký je použit filesystém (FAT32/NTFS)?
Nech ten disk v klidu, můžeš to zatím akorát zhoršit.
Tak jestli uz to projel scandisk a ten chyby "opravil" tak uz neni o cem .....
crosslinked files + oprava je imho konecna... Scandisk to tusim resil tak, ze do obou prekrizenych souboru zapsal data, ktera se nachazela prave v prekrizeni. Takze ciste teoreticky muze byt kazdy 2. soubor ok, ale jelikoz v jednom souboru tech krizeni mohlo byt stovky az tisice (velikost souboru) tak je KO asi vetsina...
JJ zkuseil jsem GetDataBack a tak 70% zachranim, bohuzel to nejcenejsi (sbirka traileru) ne:confused: Nevite jak se to mohlo stat, je to tim pripojovanim za chodu?
a co tam bylo tedy za FS?
Citace:
JJ zkuseil jsem GetDataBack a tak 70% zachranim, bohuzel to nejcenejsi (sbirka traileru) ne:confused: Nevite jak se to mohlo stat, je to tim pripojovanim za chodu?
Špatně se pomáhá, když nereaguješ na to, na co by jsi měl... :roll:
Citace:
Původně odeslal Paolo
tak ještě jednou: Co hlasi spravce disku? - jak je disk rozdělený?
Jaký je použit filesystém (FAT32/NTFS)?
Nech ten disk v klidu, můžeš to zatím akorát zhoršit.
Fat 32, disk rozdeleny neni.
Citace:
Fat 32, disk rozdeleny neni.
to je pozitvní zpráva, ale jestli ten scandisk všechno "opravil" a zapsal na HDD, tak už to opravit nepůjde.
Myslím si, že Ti to přepsalo kousek FAT tabulky. Bez toho scandisku byla šance porovnat 1. a 2. kopii FAT tabulky a popř. z toho složit data zpět.
Jinak upozorňuji všechny ostatní, že SATA není HOT-SWAP! Tak jako existují SCSI disky vyměnitelné za chodu, tak ale existují i normální.
Rozdíl není jen v konektoru, ale musí to mít podporu jak řadiče, tak elektroniky disku.
jj, diky, uz jsem se poucil a pak poslouchej rady ocividne zkusenejsich pratel :confused: Z 70GB jsem cca 62GB zachranil, tak pocitam, ze casem ziskam 97% veskerych dat co jsem tam mel.