ahoj, zajimalo by me, jestli (a kdyz ano, tak jak) zmenit u Sempronu64 jmeno, co se zobrazuje treba ve windows v info o systemu nebo v benchmarkach .. je to jen takova kravinka, ale podle me by to melo jit zmenit .. dikec :)
Printable View
ahoj, zajimalo by me, jestli (a kdyz ano, tak jak) zmenit u Sempronu64 jmeno, co se zobrazuje treba ve windows v info o systemu nebo v benchmarkach .. je to jen takova kravinka, ale podle me by to melo jit zmenit .. dikec :)
Umí to Eaglův CPUMSR, http://www.cpuheat.wz.cz/html/CPUMSR_main.htm
Takze to znamena ze si muzu podle libosti menit nazev CPU??
Treba z "AMD Athlon 64 Processor" na "AMD Intel killer" a podobne?? ;)
Presne tak. Ale po restartu se to zase resetuje, tusim ze to nastavuje podle CPUID BIOS - takze s upravou BIOSu je to klidne nastalo.
Nedekujte, pouzijte karmu ;)
No nakonec me to nijak moc neuchvatilo - slo to pryc!! :)
aha, programek fajnovej, ale po restartu nic. Poradis, jak zmenit CPUID " " v biosu ? v cem to editovat ? Urcite to nejak musí jít :) Dekuju
ja bych to resil upravou registru tusim neco jako HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/... a zavadenim "patche" po startu (neni to tak brutalni zasah) ;-) jinak pokud mas zajem upravit si bios tak prvne zalezi co mas jeslti AMI nebo AWARD a podle toho hledat utility ale prijde me to takovy kladivem na komara :-)
nejak jsem to nenašel, ale pokud myslíš
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Enum\ACPI\ AuthenticAMD_-_x86_Family_15_Model_44\_0
tak tam je položka FriendlyName, což je právě onen CPU namestring, ale bohužel píše mi to NELZE AKTUALNE ZMENIT nebo neco v tom smyslu..
kdybys vedel, jak na to, prosím poraď, díkec ;)
chci tam prostě uplně jinaj string, když to nepujde, tak to preziju, ale chci tam mít svůj nápis :-)
Tak o tom, ze by to slo pres registry nevim, ale treba mi nekdo rozsiri obzory.
Marty: mam award bios (dfi nf4-4x infinity), neznas nejaky program na upravu CPUID v biosu? googloval jsem, googloval, ale nic konkretniho jsem nenasel...
nezalezi ten string nahodou na "MICROCODE" ? Pac kdyz byl starej bios, tak to treba ukazuje UNKNOWN ATHLON... po flashi na novejsi (vetsinou jen prave uprava microcode) to ukaze string spravny -> z toho usuzuji ze je to ulozeno v teto casti ;)
Víc by k tomu řekl Eagle,
já jen to, že "name string" nastavuje deska-BIOS podle toho, co si přečte z procesoru za CPU ID: můj procák v NTB má např. family=6, model=9, stepping=5. Podle toho BIOS pozná, že je to Pentium M.
tak jsem ted resnul do widli a omluvam se, spletl jsem si to s registracnima udajem, myslel ze je u nich i string name kazdopadne mam takovy tuseni ze v cpumsr jde taky nejak ulozit profil a zavadet ho pri startu
Na ASUS A7V133 sly namestringy menit primo editaci binarky BIOSu - name stringy v nich byly normalne viditelne v textovem editoru, pri zachovani delky, sem si tam mohl napsat co sem chtel. Nevim, jestli sou dnesni BIOSy nejak komprimovane, nebo jinym stylem zakodovane, chtelo by to nejakou utilitu, kde by se to dalo pohodlne zmenit ... no radeji se ani nebudu ptat, k cemu to autor potrebuje :)Citace:
Původně odeslal Strby
[LOL]no pac tam chce mit napsany "proste husta masina pycovoe" misto pentium [/LOL]Citace:
Původně odeslal Caleb
:mweheh:
Nj a co ine by tam pisal :) Aj ja som bol prekvapeny, ked som pustil davnejsie CPUMSR a natukal to tam, dal apply a v CPU-Z sa to zmenilo :o http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=106332
Tak ale po resete som to musel znova pisat :(
Kdyz uz jsme u toho name stringu, co ostatni polozky? Neslo by takovymto zpusobem "vnutit" nekterym programum, ze v PC netika AMD ale treba C2D? Tohle by me celkem zajimalo, jak by se s tim popraly "benchmarky".
ad Namestring:
U Intelu není vůbec (do P3 včetně) nebo je napevno.
U AMD počínaje Athlonem se programuje. Pokud BIOS zná daný procesor (tj. Family + Model + Stepping + BrandID + někdy velikost cache + někdy Extended Model), nahraje tam ze sebe string. S CPUID to má společného jen to, že z CPUID získá FMS + BrandID + velikost cache atp. S microcode update toto vůbec nesouvisí.
Šlo by asi udělat to, co už tady někdo naznačil - editovat hex. editorem BIOS. Pozor ale, že BIOS má checksumy a jakmile se poruší (a tohle je velký zásah), může začít hlásit, že potřebuje přehrát funkční verzí. V horším případě se počítač nerozjede. Čili je to velmi rizikové
ad FMS:
Hodnoty nelze změnit. Jediný procesor, u nějž je možné je nastavovat, je tuším Transmetta nebo nějaká VIA (nejsem si teď moc jistý). Takový procesor by se po přeprogramování mohl hlásit jako například Core 2 Duo.