Mam xp 1700-palomino,chcem kupit t-bred ale neviem si vybrad dosku. Poradte mi niekto skuseny.Rozhodujem sa mezdi-Gigabyte 7VAX,MSI KT4-V,EPoX 8K9A.Zalezi mi na max takte a na stabilite dosky.
Printable View
Mam xp 1700-palomino,chcem kupit t-bred ale neviem si vybrad dosku. Poradte mi niekto skuseny.Rozhodujem sa mezdi-Gigabyte 7VAX,MSI KT4-V,EPoX 8K9A.Zalezi mi na max takte a na stabilite dosky.
jendoznacne 8K9aI
MB S Nforce2 od Epoxu alebo od Abitu
Epox 8RDA+ (rev 1.1)
Abit NF7-S(rev1.2(u nas zatial nieje dostat, ale oplati sa pockat))
alebo
EPOX s KT400
souhlas...Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Záleží na finančních možnostech, Gigabyte 7VAX 1.1 je podle mne lepší, než jakýkoliv Epox s VIA KT400 chipsetem.
Rozjel jsem 1700+B0 na 11,5 x 185, při Voltage +7,5%.
Jinak co se týče vyladění, a nastavení, tak Gigabyte je na tom jednoznačně nejlépe. Ale s Epoxem člověk taky neprohloupí...
Z tých čo si vymenoval, Epox...
Ale keby som si mal teraz vyberať novú, tak s nForce2 čipsetom...
Je to pravda , mb Gigabyte patria k najmenej problemovym.Citace:
Původně odeslal Spec
Sam som jednu montoval kamosovi. Bola super.
ALe ja bysom uprednostnil nforce 2 pred kt400.
Kôli pci a agp locku.Na taktovanie fakt super vec.
No s nForce2 mas aj vecsie moznosti. A za taku cenu za aku si kupis ABIT NF7 sa urcite nic ineho neoplati. Ale ked hold trvas na tych ktore si napisal tak jedine EPoX.
Ak chces ist cez 200FSB tak urcite Abit, z epoxu by som mal strach
OK diky za vase rady a postrehy.Do FINALE sa dostali EPoX 8RDA, a Abit nf7 zatial som este neni rozhodnuty ale dufam ze sa rozhodnem spravne.Ale snad medzi EPoX 8RDA, a Abit nf7 taky velky rozdiel nieje. :wink:
Zajimavy je, ze vsichni hani MSI, ale ja jsem jel v pohode na 11x187.
Tak bud EPOX, GIGABYTE alebo aj ABIT. Najlepsie s KT400 chipsetom alebo aj nForce2 - zalezi na financnych moznostiach.
Slusnak: Nejake dosky sa predsa hanit musia a MSI je na toto celkom vhodna ;D .
A co je teda na ni tak spatnyho (konkretne na tom mojem typu)?
Nevravim ze su uplne zle, ale podla mna na taktovaie nie su moc dobre
Mal som KT266A od MSI a neslo to moc pretocit
Ale ja mam cipset KT 333. Chodi to i na 187 FSB (vic jsem zatim nezkousel).
Na extremni taktovani opravdu nejsou vhodny to je pravda uz jen to ze se neda zvysit voltaz o vic jak 0,1V od defaultu. Ale taky se naich da neco VYKOUZLIT !! :wink: 8-)Citace:
Původně odeslal Ico
2Slusnak
Chci se optat ty to mas 12x167. jakou mas Voltaz ? kolik mas teplotu ?
pockaj na EPOX EP-8rga+ - pockaj na tuto dosku, zachvilu ju mate aj v Cesku-Slovensku!!!
Citace:
Původně odeslal Slusnak
Chtěl bych se zeptat, jak si měl nastavený ty paměti. Mam objednaný 2000+ T-Bred a nevim jak ty paměti zvladnou FSB nad 166. Diky
To kayhak:
TB XP 1700+ ma voltaz 1,6. Bohuzel s tim opravdu jde hybat jen o 0,1V. Ale me to staci, vic nez 1,7 do toho stejne solit nechci. Mam to na 1,675. Teplota je cca 49 v klidu a 52 pri zatezi (zalezi jak nastavim vetrak - mam regulovatelnej - a jestli mam otevrenou bednu). Nejvic jsem nameril 56 (z desky) pri spustenym prime95. Mozna tam ale hodim 1,7V protoze prime95 mi po 35 minutach hodil chybu.
Na 1,65 je to totalne prime unstable, ale Win stable.
To LiskaMiroslav:
Pamet jsem mel na nejpomalejsi nastaveni. Jestli chces, vypisu to presne. Akorat jeji frekvenci jsem mel na host clock + 33. Takze mozna jela na 187+33x2 ???
Tak jsem zkousel nejvyssi dosazitelnou frekvenci FSB na me desce.
10x190 - vse OK.
10x200 - pri POSTu do kreslilo nejaky kraviny, ale nabootoval jsem do Win. Vzapeti jsem restarntul komp (abych ho moc netrapil), pricemz mi po restartu psal blbiny, neslo se dostat do biosu -> reset CMOS.
Pameti jsem mel na nejpomalejsi nastaveni a na rychlosti host clock (FSB?).
Ja na KT3 Ultra zkousel kdysi i FSB 206MHz :) Nejspis by to jelo dobre, mit na to komponenty.. disky uz nezvladaly blbly oba dva, grafika taky, a DDR266 uz taky moc nechtely, mozna na nejpomalejsi casovani :)
Jak se pozna, ze ma dost AGP a disky (kresli to nesmysly a vyrabi vadny sektory?).
Jo, objevi se AGP tearing, aspon myslim ze to je ono :) Treba barevny body na obrazovce pri POSTu ktery tam nemaj co delat, nebo proste pismena navic, a kdyz to prezenes jeste vic tak rozhasena cela obrazovka :) To mi dela s tou nynejsi grafikou kdyz sem zkousel FSB 200. No a disky nezvladaly.. objevoval se mi treba jeden soubor a byl tam jako 3x se stejnym nazvem a nesel smazat a tak anebo to rozsype celou FAT tabulku :)