ako naformatovat 1. krat SATA
Mam taky problem......kamos kupil PC a ma tam disk SATA tak som mu siel hodit win ako vzdy ale este som to na sata nerobil.....vzdy dam bootovacie cd a cez to format disku a instal win....ale tu to tak nejde...vobec nechce formatovat asi to budem musiet cez disketovku...ale to som nikdy tak nerobil....pls napiste mi aky taky postup ako na to........Dakujem
Re: ako naformatovat 1. krat SATA
ludia poradte mi ak viete dnes poobede mu to mam ist robit
Zakup si Partition Magic a mozes formatovat , nic jednoduchsie snad nieje.
Mozna budes muset pri instalaci pouzit disketu s ovladaci pro S-ATA radic te desky. Pri startu instalace Windows te to vyzve ke zmacknuti klavesy F6 a pote tam strcis disketu s ovladaci. Pak uz bys mel disk videt a muzes spustit instalaci.
Citace:
Původně odeslal tomprost
Mam taky problem......kamos kupil PC a ma tam disk SATA tak som mu siel hodit win ako vzdy ale este som to na sata nerobil.....vzdy dam bootovacie cd a cez to format disku a instal win....ale tu to tak nejde...vobec nechce formatovat asi to budem musiet cez disketovku...ale to som nikdy tak nerobil....pls napiste mi aky taky postup ako na to........Dakujem
Jsou dvě možnosti:
- buď Windows najdou ten řadič, na kterém je SATA disk a neřešíš nic - postupuj stejně jako by to byl PATA disk.
- Windows řadič nenajdou a tak musíš po startu z CD stisknout F6 - pro další ovladače a předhodit systému ovladače řadiče z diskety, dále pak postupuješ jako by to byl PATA disk.
no a nebo muzes zkusit namapovat v BIOSu ten SATA disk aby se tvaril jako IDE.. ale musi to deska umet ;)