Jak poznám, že mi paměti jedou na dual kanal na desce Asus A7N8X s chipsetem nForce2?
Printable View
Jak poznám, že mi paměti jedou na dual kanal na desce Asus A7N8X s chipsetem nForce2?
Moh bys to sem aspon postnout jenom jednou. Jinak myslim, ze je to 2. a 3. pametovej slot.Citace:
Původně odeslal pulec7
První kanál - sloty 1 a 2.
Druhý kanál - slot 3.
Vivat EPoX...dual 1+2 nebo 1+2+3 = dual nebo 1+3 :-)
Me by zase zajimalo, proc se mi vubec nezvedla propustnost, kdyz jsem prihodil jeste jeden modul :( A navic hrozne malo, sice jedu jen cl2.5, ale 640mb/s????
To mas nejako moc malo. To mam ja na SDRAMoch. Na DDR musis mat minimalne 2Gb :wink:Citace:
Původně odeslal Octopuss
edit: no jo, kdybych pouzival normalni bench... :-)
Ted jedu synch na FSB 166 a Sandra hlasi 2167/2066MB/s. To uz vypada lip :)
to mas nejak malo pri FSB 166 by malo byt okolo 2500Mb/2400Mb :|
No jo, pameti jsou shit, no...
Oki diky, hnet to prehodim.Citace:
Původně odeslal Eagle
to neni pravda, 1. kanal je slot 1 a 2. kanal sloty 2 a 3
no v manulau rikaj neco jinyho aspon k Abitu N7FCitace:
Původně odeslal Octopuss
Mno asi vezmu scanner a placnu sem manual k Epoxovi :)))
stoji tam: bank 0 - dimm1, bank 1 - dimm 2&3
Znovu otázka: "Jak poznám, že mi paměti jedou na dual kanal na desce Asus A7N8X s chipsetem nForce2?"Citace:
Původně odeslal Octopuss
Na většině nForce 2 desek je odsazený třetí slot, nikoliv první. A7N8X je toho příkladem.
V tom pripade to asi nelogicky cislujou z druhy stranu. Prvni je ten co je mimo :)
Cislovane zleva doprava.
Socket 1(Rows 0&1)
Socket 2(Rows 2&3)
Socket 3(Rows 4&5)
NOTE: To enhance system performance, utilize dual-channel feature
when installing additional DIMMs. You may install DIMMs in the
following sequence: Socket 1 and 3 or Socket 2 anf 3 or Socket 1,
2 and 3.
Jasny diky.Citace:
Původně odeslal Shox
Ještě záhada, procik mi nechce jet na 166 ani když do něj pustim cokoli, je to fakt divny přitom by normalně měl chodit. Nevíte o tom něco?
Mno tak Dual slot je na A7N8X bud 1 a 3 a nebo 2 a 3 ci vsechny tri plne.. Jinak vzdy jeden slot odsazeny.. a pak jeden stech dalsich :-) aspon u Asuse jinak jsem to jeste nemeril kdo pak mi poradi jak nejlepe smerit propustnost pameti atd.. :-) Docela bych to testl a poradne proskousel :-) Co se tyce manualu myslim ze na vsech sajtach vyrobcu je vklidu najdem :-) Mno jinak vyrezi by se hodily :-) Hi Hi .. I kdyz nevim na co to Jo :-) Jinak co se tyce slotiku desek EPOX a ABIT atd... kdo vi treba kazdy vyrobce to oznaci jinak ci jinak si prevede... Netusim jeslti existuje nejaky predpis jak to ma byt delane .... Mno to by prozatim stacilo... :-)
ABIT je má pro pitomce rozlyšeny barevně ..... každý kanál jiná barva. Proto jsem si ho v CC objednal a je už na cestě ...... to bude hukot až to vyladím. Jsem zvědav jak se projeví MOSELY v hardcore o/c ....
...a znackovy pameti rulez. 512mb modul na 370mhz od kingstona, cl2 a pri 200fsb mi sandra ukazuje 2631/2404 mb/s :-)Citace:
Původně odeslal Octopuss
Me by akorat zajimalo, jak by tam meli byt obsazeny vsechny tri pozice. Jestli v tech dvou u sebe treba 2x256MB a v te jedne 512MB, aby to zase bylo parovane ???
V tom pripade nechapu logiku barevnosti slotu u Asusu, slot 1 je cerny a slot 2 a 3 jsou modre???? Zrejme to nema zadny logicky umysl je to tam jen tak pro srandu. Protoze jinak by to bylo logicky. 1. slot a 2 nebo 3 slot by jel dvoukanal.
ale cpu ty bezi len na 133fsb asi ked mas taky slaby vysledok, nemal by si mat 3000/2800MB/s ? a nieco este povedz o tych kingstonoch hyper xCitace:
Původně odeslal Octopuss
Jojo, kdyz jsem dal 200FSB tak 3000MB/s. O tech pametech je nekde topic. Dej si hledat Kingston.