Re: LG GSA-H10N - Problem s napalovanim
Urcite vyzkousej jina media. Ja jsem dodaval zakaznikovi tuhle mechaniku, pali na Taiyo Yuden 8x blank a na Emgeton HiTech 8x (Made by TY) a vsechno je uplne v pohode. Pouziva OEM Nero 6.6, nekdy pali DVD Decrypterem.
Citace:
Původně odeslal briketa
Urcite vyzkousej jina media. Ja jsem dodaval zakaznikovi tuhle mechaniku, pali na Taiyo Yuden 8x blank a na Emgeton HiTech 8x (Made by TY) a vsechno je uplne v pohode. Pouziva OEM Nero 6.6, nekdy pali DVD Decrypterem.
Dakujem za radu, ale chcem sa opytat, kupim si nahodou drahe DVD na zalohovanie fotografii, alebo inych dat, a nahodou mi ho zle napali, co potom. tym padom bude drahe DVD v prdely :( Neexistuje nejaky zoznam DVD medii, s ktorymi nebude mat ta napalovacka problemy?
Nezbyva ti nic jineho nez koupit za 15 Kc kvalitni DVD medium a vyzkouset to. Nebo muzes dal palit na ty tva media a 9 z 10 kusu vyhodit.
popis mechaniky http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/gsa_h10n.html
recenze http://www.cdr.cz/a/17146
Pozri ale ja som myslel drahym DVD mediom DVD so zlatym spodkom a tie vraj stoja aj cez 200 Sk za Kus. neviem ved vyskusam teda zmenit media a uvidim. zatial ti dakujem za pomoc
Citace:
Původně odeslal [SVK
Klobasa]Dakujem za radu, ale chcem sa opytat, kupim si nahodou drahe DVD na zalohovanie fotografii, alebo inych dat, a nahodou mi ho zle napali, co potom. tym padom bude drahe DVD v prdely Neexistuje nejaky zoznam DVD medii, s ktorymi nebude mat ta napalovacka problemy?
Jenže tohle právě hrozí u levných ***, s názvy obykle začínajícími na Multi****, Giga******, Giga****, Data*****...
U kvalitních médií (TY, Ricoh, MCC), nebo aspoň MBI, CMC, Ritek, Fuji se tohle nestává (až tedy na jednu aktuální vadnou várku MBI Imationů). A pokud mechanika ničí (více jak jeden náhodný kus) TY, MCC, nebo Ricohy, nezaslouží si nic než reklamaci.
Kupovat levná šméčka je hloupost, ta úspora je několik halířů a zmetkovitost bohatě zajistí to, že se taková média těžce nevyplatí...
Ok ludia kupil som si ine media (Imation, Benq) viem ziadna extra kvalita ale uz mi to napaluje normalne. A ked sa vas teda mozem opytat poradili by ste mi teda nejake kvalitne media? Ja sa do toho velmi nerozumiem, takze tak. Este raz vam ale dakujem za rady
Např. Verbatim (ale ne Pearl White), Ricoh DVD+R, média Tayio Yuden (TY), apod. Např. Memorexy nebo TDK jsou od CMC, Traxdata od Riteku... Tohle jsou normální, osvědčená média...
Mimochodem mám negativní zkušensoti nejen s předtím zahvězdičkovanými neznačkovými šmejdy, ale třeba i se SONY...
zdravim myslite ze toto medium je kvalitne? malo oznacenie Tayio Yuden,
http://img213.imageshack.us/img213/8...0005bo2.th.jpg
Cize je to pravdepodobne nejaky Fake :) ved mi bola aj cena podozriva 15 Sk / ks, nevadi kupil som si iba 2 na skusku tak uvidim, cize, asi treba radsej ostat pri klasike, a to je Verbatim, Maxell, Imation, Traxdata, TDK, Benq,
Pod Xider (mají v nakupujícím asociovat Xidex - ikdyž proč zrovna jinou lowend firmu, ale budiž) se snad nikdy nic jiného, než padělky Riteků a TY neobjevilo. Ikdyž u tohoto média mě překvapilo, že má dva znaky, které TY mají - jednak tmavší kroužek u středu spolu s písmenočíselným označením v barvivu...
Citace:
Původně odeslal peta303
Pod Xider (mají v nakupujícím asociovat Xidex - ikdyž proč zrovna jinou lowend firmu, ale budiž) se snad nikdy nic jiného, než padělky Riteků a TY neobjevilo. Ikdyž u tohoto média mě překvapilo, že má dva znaky, které TY mají - jednak tmavší kroužek u středu spolu s písmenočíselným označením v barvivu...
ee ten tmavsí kruzok, pri strede media, je len nejaky divny jav co sposobilo scanovanie media, inak ten stred je cisto priesvitny, a a znaky pri strede su len akesi čisla,
2 Příloh-a(y)
Tady jsem naskenoval CD a DVD TY (shodou okolností Verbatimky DL Colours) ;-)
No a právě, že tvoje médium některé ze znaků Yudenů má (viz obrázky, prohlédni si tu žlutou Verbatimku, ten tmavý prstenec mají jen TY v případě DVD a matný střed u CD, tohle nikdo jiný nemá). Nicméně sám nevěřím tomu, že by se v typicky "padělkovém" médiu (zapomněl jsem jej předtím uvést) objevil originál od kvalitního výrobce...
Ja uz neviem, kaslem na to, uplne z toho nechapem, musim sa tomu trosku viac venovat :)
Re: LG GSA-H10N - Vyriešené
Citace:
Původně odeslal [SVK]Klobasa
... Na napalovanie som pouzil media epro DVD+R 8x. Zatial som ine neskusal, ale neviem ci to aj pomoze ked z 10 ks tych epro DVD mi to spravilo na 9 ks, iba jedno sa mi napalilo v pohode. Neviete mi prosim poradit co s tym? A este Firmware mam ten novy JL11.
Ja si zasa tie media neviem vynachvalit na mojom NEC 4550@4551, vynikajuca kvalita zapisu a aj zmena book type na DVD-ROM.
Zrejme to chce do kompu dve mechaniky. Viem, ze take pripady byvaju.:mweheh: