-
Jaky CPU na 775 nejsnaz uchladit pasivem?
Nejde tolik o vykon, ale primarne o ticho. Chipset 945 nebo vyssi.
Puvodne jsem myslel ze tam hodim nejaky Celeron, ale co jsem cetl, tak ty taky dost brutalne topi :(
Nebranim se i moznosti podtaktovani, nebo pouziti redukce a jineho CPU (netusim jestli to jde), ale socket je pevne dany.
PS: Je mi jasny, ze za idealniho airflow + Skythe Ninja uchladim skoro cokoliv, ale asi jste pochopili o co mi jde :cool:
-
Re: Jaky CPU na 775 nejsnaz uchladit pasivem?
Hm tak to teda moc netusim o co ti ide... Sctyhe Ninja nerobi problem na pasiv P4 630 na default + OC na default voltaz taktiez este stiha ako tak... A akoze aky chladic chces pouzit??? BOX? Lebo pochybujem, ze to nejaky procak hocaky vydrzi v burne bez throttlu, imho aspon prievan... Inak naky najnizsi Celer D, ak sa da (to neviem), nastavit FSB zo 133 na 100 a ubrat napatie ako sa len da... Ak sa na FSB 100 nastavit neda, tak jednoducho naky najnizsi model P4 s 800FSB a FSB hodit na 533 = 800@533 a znizit napatie. Omg to ta uz zabije nejaky ozaj tichy 12cm fan na 5v alebo tak? :o
EDIT: Na redukciu zabudni... A bez hocakeho airflowu to vidim na throttl v burne, ked chces mat BOX chladic, napis o aky pasiv sa jedna... ;)
-
Zkusim to popsat konkretneji. Jde o projekt domaciho serveru, tj. maximalni ticho, provoz 24h nonstop. Vykon CPU je vzhledem k pouziti relativne nepodstatny. Cele je to skladane i s ohledem na cenu, takze nechci kupovat Ninju za 1.000,- :-( BOX chladic samozrejme k procaku mit budu, ale nebranim se pouziti nejakeho jineho za levny peniz. V bedne BUDE airflow (hlavne kvuli chlazeni disku, pocitam 1x 120 FAN + ve zdroji), ale nakolik bude pruvan kolem CPU nedokazu zatim odhadnout.
Proto hledam kombinaci modelu/jadra, ktery ma nejlepsi vyhlidky na snadne uchlazeni, pokud mozno bez nutnosti pridavat dalsi fukar.
EDIT: Pro srovnani - aktualne jako server mam Slot1 (viz podpis) a cely je chlazeny jednim 92mm fanem bez problemu, imho idealni reseni.
-
-
Ja som zas pocul, neviem ci je to pravda, ze jeden fan na X otacok je tak isto hlucny ako 10 fanov na X otacok, no podla mna je to trochu kec, neviem co je na tom pravdy. Ale odpoved mas v podstate hore, najnizsie taktovanu P4ku s 800FSB aby si to FSB mohol hodit co najnizsie ;) A samozrejme ubrat Vcore co to len da... Pasiv aspon Freezera PRO ;)
-
samozrejme ze to nie je kec. Pokial maju rovnaky "ton" tak budes pocut rovnako 10fanov s X dB hlucnostou ako jeden fan s X dB hlucnostou.
-
Citace:
Původně odeslal tomase
samozrejme ze to nie je kec. Pokial maju rovnaky "ton" tak budes pocut rovnako 10fanov s X dB hlucnostou ako jeden fan s X dB hlucnostou.
Kam na to chodite? :eek: Nevim jak se pocitaji "tony" ventilatoru, ale pokud mas jeden vetrak s hlucnostni napr. 20dB a pridas druhy, vysledna hlucnost bude 23dB (tj. dvojnasobny akusticky tlak)
-
Pro domaci router/server je idela via epia. Spotreba max kolem 14W + ram + disk, vse chlazeno pasivne... co vic si prat? :)
btw, pro rejpali - neni to v porovnani vykon/cena nejlepsi, ale z hlediska nepodstatneho vykonu, pasiv reseni a dlouhodobe nizkym nakladum to rozdrti skoro vse...
-
Citace:
Původně odeslal Caleb
Kam na to chodite? :eek: Nevim jak se pocitaji "tony" ventilatoru, ale pokud mas jeden vetrak s hlucnostni napr. 20dB a pridas druhy, vysledna hlucnost bude 23dB (tj. dvojnasobny akusticky tlak)
jo mas recht na to som zabudol... Zo strednej si akurat matne spominam ze tam funguje nejaky logaritmus
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
..Ale odpoved mas v podstate hore, najnizsie taktovanu P4ku s 800FSB aby si to FSB mohol hodit co najnizsie ;) A samozrejme ubrat Vcore co to len da... Pasiv aspon Freezera PRO ;)
Dik za zatim jediny prispevek k tematu. Mam tomu teda rozumet tak, ze napr. P4 541 (Prescott! 3,2GHz) s FSB 800MHz po stahnuti freq bude chladnejsi nez dejme tomu Celeron D326 2,53GHz 533MHz (Prescott), nebo Celeron D352 3,2GHz (CedarMill) ?
-
Citace:
Původně odeslal Aigor
Dik za zatim jediny prispevek k tematu. Mam tomu teda rozumet tak, ze napr. P4 541 (Prescott! 3,2GHz) s FSB 800MHz po stahnuti freq bude chladnejsi nez dejme tomu Celeron D326 2,53GHz 533MHz (Prescott), nebo Celeron D352 3,2GHz (CedarMill) ?
Hm no ked si to tak vezmes... P4 3200@133FSB = 2128MHz a tam mozes brutalne ubrat napatie si myslim. Ale tak podla toho ci sa na tej doske da nastavit nizsie FSB ako 133, 100MHz ci sa da to zisti... Ak by sa dalo na 100MHz FSB nastavit, tak toho celera hodis na 1900MHz, a keby to ide, tak tu P4ku 541 hodis na 1600MHz, Cedar Mill by si hodil na 2400MHz co je stale viac, i ked by to malo menej hriat. Treba sa odrazit od toho kolko moze tvoja doska nastavit ako min, ci 100 alebo 133FSB. Mrkni to, potom sa asi lahsie radi :P
-
Vyber si niektory z tychto. 65nm jadra su CedarMill, Smithfield a Conroe. Pri serveri by som uvazoval o dual core.
http://www.cdr.cz/a/17645
-
No desku jeste nemam, takze toho moc nevykoumam. Resp. budou se stridat dve, z nichz jedna to nebude umet skoro urcite :-(
S DualCore se pocita pro dalsi upgrade (az moje workstation prejde na Conroe, do serveru dam DC), ale to je vyhled az tak 6-10 mesicu..
-
ja bych to videl na sempron 3000+..... jde u nej snizovat nasobic a prakticky (pokud teda nebudes mit smulu) patri mezi velice chladne. Ale s tim jsem ti asi moc nepomohl, co?
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
ja bych to videl na sempron 3000+..... jde u nej snizovat nasobic a prakticky (pokud teda nebudes mit smulu) patri mezi velice chladne. Ale s tim jsem ti asi moc nepomohl, co?
vzhledem k tomu že chtěl LGA775 tak imho ani ne ;)
-
Tak tohle má být předně vstupním požadavkem na konfiguraci, ne řešit ex-post. Core Duo (Yonah/Merom) jde uchladit pasivně velmi snadno.
-
Mno sice core duo (mobilni procak - yonah)
deska:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37963
a procesor
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37496
Pripravuju se na tuto sestavu :-) (3.zari maji padat zase trochu ceny mobilnich procesoru)
//
P4 moc zere na nonstop provoz...nebo core2duo (conore)
-ale pokud mas uz nejakou desku...pokud neni nova revize nevezme ho.
-jinak cena conore vs. yonah by vysla nastejno (spis jde o spotrebu)
-
Vypada to, ze deska bude nejspis ASUS P5WD2, takze uvahy o mobilnim Core Duo jdou mimo me.
-
No nove revize celeronu D jsou delane 0,065u procesem ... a maji tak 65W takze pokud by se rozumne podtaktoval nebyl by problem.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37775
-
celeron D nedoporucuju.... to je super topeni. Minule se mi nechtelo verit, ze CPU muze myt 89 stupnu... jsem si rikal ze to bude urcite spatne nasazeny chladic... nez jsem se o nej spalil.
P4 a celeron nebrat. (ledaze by jsi sehnal P4 northwood 1,6GHz)
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
celeron D nedoporucuju.... to je super topeni. Minule se mi nechtelo verit, ze CPU muze myt 89 stupnu... jsem si rikal ze to bude urcite spatne nasazeny chladic... nez jsem se o nej spalil.
To se mi zda znacne prehnany, nedavno jsem skladal komp s Celeronem D 346 (90nm) a s boxovanym chladicem nikdy neprelezl teplotu 55°C
Podtaktovat jsem ale nezkousel.
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
P4 a celeron nebrat. (ledaze by jsi sehnal P4 northwood 1,6GHz)
Mal si staru reviziu Prescottu. Tieto nove max. pohoda :)
Aigor: 800FSB proca a podtaktovat na min + ubrat voltaz ;)
-
Citace:
Původně odeslal
sidbin
Jak jsi na to přišel? JPP? Tyhle procesory mají TDP 86W.
-
-