Mam taky problem, na disk Seagate 40GB 7200otacok, ked nahravam veci tak nanho skopiruje vsetko rychlostou 40-50MB/s ale ked z neho chcem citat tak viac ako 1,5MB/s z neho nedostanem. :?
Printable View
Mam taky problem, na disk Seagate 40GB 7200otacok, ked nahravam veci tak nanho skopiruje vsetko rychlostou 40-50MB/s ale ked z neho chcem citat tak viac ako 1,5MB/s z neho nedostanem. :?
Najprv si skontroluj v Device Managerovi, ci sa Ti nahodou nezapol PIO mod, ak ano, prepni to na Ultra DMA 100.Citace:
Původně odeslal geasy
Nie to som uz davno skusil, vsetko je spravne nastavene. Aj ked sa ten disk formatuje tak jednoducho mu to trva aj 4 hodiny. Niekedy siel normalne a zrazu bum. A aj keby bol Pio mod tak by sa na disk nedalo zapisovat tak rychlo. Ale aj tak dik
Vymenit IDE kabel,zkusit druhy port na desce, pripadne vyzkouset disk na jinym pc. Pokud jsi tohle vyzkousel a vsdude stejny problem a format taky nepomoh, tak ti proste odchazi :(
Na kazdom jednom PC to robi. Len nechapem preco ide ten disk normalne na zapis a na citanie to ako keby som mal disk este z roku 5. Asi ho vyhodim, ved mam viac diskov
Pro disk je jednodussi neco zapsat nez precist. (taky jednoduse neco nacmaras na papir, ale tezko to pak po tobe nekdo cte ;) ) SMART ukazuje nejake spatne hodnoty?
SMART a to vsetko je v poriadku, aj HDDlife ukazuje dobre hodnoty. Som rozmyslal ci sa nieco neposkodilo na elektronike.Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Boze ale nemuze to byt takovy rozdil.Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Akurat testujem disk s nejakym seagate tools tak som zvedavy co to vyhodi :o
Nemuze byt problem s interni cteci cache? Neco podobnyho se mi kdysi stalo s Maxtorem, ale tam slo o zapis. Stalo se to kdyz jsem vrazil do PCI slotu pridavnej SCSI radic pro CD-ROM opacne (nemel jsem na nem zaslepku). Radic to neprezil, a nejakym zahadnym zpusobem se podelala Write cache disku, prestoze byl na onboard radici.
su tam nejake zle hodnoty v SMART, a ani low level format tomu nepomohol. A ked odisiel radic tak asi bude potreba menit elektroniku na disku.
Jenom pro zajímavost - čtená data jsou v pořádku? Kontroloval jsi je přes MD5ku ?