Asus a7n8x-x Bajky o teplotach
Uz dlho hladam riesenie na A7N8X-X (nForce2 400),Bios najnovsi v1010. Ide o problem teplot .Napriklad v ASUS Probe mam teplotu 50 C a dam reset a vojdem rychlo do Biosu coz je 5 sek . a teplota tam je 60 C(logicky nenarastie).Skusal som aj ine softy Everest , Speed Fan , milion inych vsetky mi ukazuju kktiny s prepacenim , uz som nestasny ani neviem ci Bios ukazuje dobre . Tiez na to ze je to Asus som cakal lepsi ohlad v tomto , ved ma svoj Probe cip . Ked to porovnam ze take shity dosky maju spravne ukazovace :( . Prosim vas ak viete nieco poradte mi , lebo ak to tu uz nevyriesim tak fakt napisem aj po anglicky mail do asusu nech s tym daco robia
Re: Asus a7n8x-x Bajky o teplotach
Citace:
Původně odeslal Ravenman
Uz dlho hladam riesenie na A7N8X-X (nForce2 400),Bios najnovsi v1010. Ide o problem teplot .Napriklad v ASUS Probe mam teplotu 50 C a dam reset a vojdem rychlo do Biosu coz je 5 sek . a teplota tam je 60 C(logicky nenarastie).Skusal som aj ine softy Everest , Speed Fan , milion inych vsetky mi ukazuju kktiny s prepacenim , uz som nestasny ani neviem ci Bios ukazuje dobre . Tiez na to ze je to Asus som cakal lepsi ohlad v tomto , ved ma svoj Probe cip . Ked to porovnam ze take shity dosky maju spravne ukazovace :( . Prosim vas ak viete nieco poradte mi , lebo ak to tu uz nevyriesim tak fakt napisem aj po anglicky mail do asusu nech s tym daco robia
Napis , zavolaj. Mozno je problem prave v Probe cipe :o. Neskusal si ho nejako premerat , alebo chladit ? :rolleyes:
A teraz vazne osobne mam Asus , doma konkretne Deluxe verziu , i tam teplota "skace" /resp. je kus odlisna ak dam restart/ medzi win a bios , ale nie o 10 stupnov. Osobne pouzivam mbm a nemam ziadny podobny , tebou popisany problem. Osobne mam tam 2400+ 12.5x166 , na nej TT Silent Boost ovladany Q-Fan a teplota sa drzi v idle 45-48 stupnov , v dobre vetranej case.
Re: Asus a7n8x-x Bajky o teplotach
Osobne me ukazuje celkem realne teploty - ale co je zajimave, tak jen obcas se hlasi teplota z jadra - nekdy je, nekdy neni - tenhle problem mam ve speedfanu tak i v linuxu(gkrelm) - pokud si vzpominam tak je to merene pres winbond. Teplota ze socketu se hlasi vzdy - s ni neni problem