vraceni zbozi v kamennem obchode
Zdravim, rad bych se zeptal, jestli je mozny vratit zbozi v kamennym obchode bez udani duvodu (kamarad touzil po zvukovy karte, ale kdyz jsem mu ji donesl, zjistil jsem, ze uz ma integrovanou a lepsi). Vim, ze u nakupu prez internet je moznost odstoupit od smlouvy do 14 dnu, ale tady mi to neni jasny.
Re: vraceni zbozi v kamennem obchode
:confused: Vzheledem k tomu, ze kamarad ma integrovanou kartu lepsi nez t co jsi koupil, tak pochybuji, ze jsi za to dal vic jak 300, s tim se nejak vyrovnate, ne?
Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
:confused: Vzheledem k tomu, ze kamarad ma integrovanou kartu lepsi nez t co jsi koupil, tak pochybuji, ze jsi za to dal vic jak 300, s tim se nejak vyrovnate, ne?
Tak stala 250,- a to je takovejch 12 piv a tech je skoda :)
Citace:
Původně odeslal stnly
Tak stala 250,- a to je takovejch 12 piv a tech je skoda :)
No, do toho meho prispevku jsem to chtel taky napsat :D, ale nevedel jsem, jestli jsi pivar. Se mi libi, jak se u nas tak meri pivy. Tak v tomhle pripade je to fakt skoda :oops:
Právní nárok na to nemáš, ale solidní prodejce ti peníze vrátí, aby ses k němu příště vrátil. Doba je zlá a věrná klientela má cenu zlata.
Obecně se vyplatí napřed se pokusit dohodnout, potom strašit paragrafy a nakonec se opět snažit dohodnout (tentokrát už v mnohem lepší vyjednávací pozici :)).
Možné to je, ale záleží na obchodě. Takhle jsem vracel před týdnem něco (nepoužitého, 2 dny po koupi) v CC a nebyl vůbec žádný problém. Na důvod se mě ptali, odpovědí bylo popravdě, "že jsem to koupil špatně", což bohatě stačilo (a bylo to poměrně speciální zboží za 7K). Tzn. ještě jedno virtuální poděkování do CC, za takový přístup si svou klientelu zaslouží.