-
Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!-Vyřešil nákup nového kusu
Po upgradu na dvojjádro systém při testech PCMark 04 a 05 v modulech Memory write test padal (někdy zamrznul, ale většinou se PC restartoval), stejně tak i v Right Memory Analyzeru. Zkoušel jsem různá nastavení časování pamětí,ale pomohlo až nastavení 2T. Sestava: DFI LP NF4-Ultra D, Manchester 4200+,RAM 2x512MB OCZ Platinum Rev.2 400MHz,VGA Leadtek Winfast PX6600GT extreme,etc., BIOS406. Pokud má někdo podobnou konfiguraci (X2 a paměti s TCCD chipy) a našel jiné řešení optimalizující stabilitu systému,pls, sem s ním. Díky.
-
Re: Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!
Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
Po upgradu na dvojjádro systém při testech PCMark 04 a 05 v modulech Memory write test padal (někdy zamrznul, ale většinou se PC restartoval), stejně tak i v Right Memory Analyzeru. Zkoušel jsem různá nastavení časování pamětí,ale pomohlo až nastavení 2T. Sestava: DFI LP NF4-Ultra D, Manchester 4200+,RAM 2x512MB OCZ Platinum Rev.2 400MHz,VGA Leadtek Winfast PX6600GT extreme,etc., BIOS406. Pokud má někdo podobnou konfiguraci (X2 a paměti s TCCD chipy) a našel jiné řešení optimalizující stabilitu systému,pls, sem s ním. Díky.
Zkusil bych stáhnout bios modifikovaný speciálně pro TCCD čipy. Měl by mít koncovku -1.
Případně osvědčený starší N4D704-2BTA
Zkus se probrat tímto.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Zkusil bych stáhnout bios modifikovaný speciálně pro TCCD čipy. Měl by mít koncovku -1.
Případně osvědčený starší N4D704-2BTA
Zkus se probrat
tímto.
Dobrá rada, jenže tyhlety různě modifikované BIOSy (mám na mysli verze 1,2,3,) jsou platné tam, kde potřebuješ nastavit časování při oc. Jenže já mám set v default nastavení. Taky i v defaultním nastavení BIOSu je CPC enable. OCZ Plat.Rev.2 nejsou žádná ořezávátka, takže by alespoň pro základní nastavení neměly mít problém ani s tímto BIOSem. Ptám se tu proto, že může jít o problém řadiče pamětí právě jen mého procesoru. U Winchesteru,o jehož memory controlleru se říkalo, že je dost paranoidní ve spolupráci s některými sticky, jsem tyhle OCZka vytáhl až na 275MHz při 1T. BIOS byl loňská 310v zákl. provedení.
-
Citace:
Dobrá rada, jenže tyhlety různě modifikované BIOSy (mám na mysli verze 1,2,3,) jsou platné tam, kde potřebuješ nastavit časování při oc. Jenže já mám set v default nastavení. Taky i v defaultním nastavení BIOSu je CPC enable. OCZ Plat.Rev.2 nejsou žádná ořezávátka, takže by alespoň pro základní nastavení neměly mít problém ani s tímto BIOSem. Ptám se tu proto, že může jít o problém řadiče pamětí právě jen mého procesoru. U Winchesteru,o jehož memory controlleru se říkalo, že je dost paranoidní ve spolupráci s některými sticky, jsem tyhle OCZka vytáhl až na 275MHz při 1T. BIOS byl loňská 310v zákl. provedení.
Výše uvedené příklady mod biosů tu nejsou zdaleka jen kvůli rekordům v OC. Vadný řadič je samozřejmě možnost, ale trápil bych se s tím až po testech. On ten poslední originální bios se DFI taky zrovna nevyvedl...
-
Citace:
Problém může být i v řadiči pamětí, který je součástí procesoru - v minulosti jsem A64 měnil poměrně často a každý měl řadič jiné kvality...
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Problém může být i v řadiči pamětí, který je součástí procesoru - v minulosti jsem A64 měnil poměrně často a každý měl řadič jiné kvality...
Ten řadič mě napadá na prvním místě. Proboha, co by to bylo za zprasenej BIOS, kdyby v defaultním nastavení neakceptoval takhle kvalitní paměti. Ale samozřejmě flashnu jinej. Ještě počkám na radu chlapců z OCZ.
-
Citace:
Proboha, co by to bylo za zprasenej BIOS, kdyby v defaultním nastavení neakceptoval takhle kvalitní paměti...
Welcome to the real world ;)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Welcome to the real world ;)
ale jo, beru tvou poznámku, zkusím 704-2BTA, jako rezervu mám ještě připravený 702-1. We will see.
-
Citace:
ale jo, beru tvou poznámku, zkusím 704-2BTA, jako rezervu mám ještě připravený 702-1. We will see.
Určitě dej pak vědět. Zajímalo by mě, jestli 704-2BTA opět zabere.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Určitě dej pak vědět. Zajímalo by mě, jestli 704-2BTA opět zabere.
Bohužel,ani BTA ani 702-1 nezabraly,paměti do pátku běžely s Winchestrem 3200+ na 1T (BIOS310/05), takže to bude řadič X2ky, protože paměti to nebudou, ty jsem projel memtestem už v sobotu (pro jistotu). Ještě stáhnu novou verzi RMMA, ale padají mi i memory write testy v PCM04 a 05.
-
Citace:
Bohužel,ani BTA ani 702-1 nezabraly,paměti do pátku běžely s Winchestrem 3200+ na 1T (BIOS310/05), takže to bude řadič X2ky, protože paměti to nebudou, ty jsem projel memtestem už v sobotu (pro jistotu). Ještě stáhnu novou verzi RMMA, ale padají mi i memory write testy v PCM04 a 05.
To je divné, pakliže by byl v háji paměťový řadič, musel by to Memtest vykázat jako chyby. Předpokládám, že jsi zkusil přehodit obě paměti do jiných slotů?
-
Co vsechny patche na dualcore mas?S 3800+ nemam problem,ale asi je to tim ze mam obyc.Epox +obyc A-Data :)
-
u mna takisto obyc gigabyte a A-data nevykazuju problemy. V Biose nastavene 1T, este checknem cez win ci to tak skutocne je. PCMarky prebehli v poriadku. Patch na dualcore, co viem, ma na starosti opravu inej chyby na urovni OS, toto je chyba na urovni HW
-
Co tedy vše je třeba nainstalovat ? Já nainstaloval driver a AMD Dual Core Optimizer. Takže prosím o radu, co je ještě třeba.
-
-
ja som iba aktualizoval driver aby OS rozpoznal multicore. V com pomaha ten patch na registry?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
ja som iba aktualizoval driver aby OS rozpoznal multicore. V com pomaha ten patch na registry?
Samozřejmě ovladač nainstalovaný mám a když mám i Dual Core Optimizer, tak už jsou snad další hotfixy či patche zbytečné,ne ? Navíc jsem v novém systému použil i jiný pár modulů, který na jednojádrové sestavě běží při command rate 1 taky a situace stejná. Na X2 při 2T v memory write testech PCMarků i v RMMA pád nebo zámrz. Ale v single modu (testovány 4 moduly každý zvlášť) 1T timing běží v pohodě.
----------------------
2 Tantalos: jistě, sloty jsem prohodil,ale je to stejné v oranžových i ve žlutých.
----------------------------------------------------------------------------
I přes nainstalování opravy hotfixu a registry patche je situace stejná. A jelikož na X2 v single channelu s command ratem 1 problém není,pro dual channel oba zkoušené kity na téhle placce běžely s Winchesterem O.K. stejně tak i na mé druhé DFI, kde mám NewCastle, vyzkoušel jsem 4 BIOSy a to jak v defaultu tak se změnami timingu----> plyne z toho logicky jediné: špatný řadič pamětí na mém novém X2 čili reklamace. Nebo mi někdo poradí něco lepšího ?
-
Tenhle patch je uz dost starej...nekdy z ledna...cili nema co docineni s pametovym radicem.Spis je chyba v biosu DFI.Jj zlatej Epox,par ofiko biosu a klid :)
Tato oprava hotfix dále řeší následující problémy v počítačích vybavených více procesory, které podporují stavy výkonu procesorů:
• Možný pokles výkonu při zatížení s jedním podprocesem v případě, kdy stavy výkonu procesorů používají přepínání založené na požadavku.
• Synchronizace registrů TSC (Time Stamp Counter) procesoru pro procesory, pokud je v systémech s více procesory použit časovač ACPI Power Management.
• Problémy při zvýšení a snížení úrovně stavu C rozhraní ACPI ve správě řízení spotřeby jádra.
-
Citace:
Původně odeslal nex
Tenhle patch je uz dost starej...nekdy z ledna...cili nema co docineni s pametovym radicem.Spis je chyba v biosu DFI.Jj zlatej Epox,par ofiko biosu a klid :)
Tato oprava hotfix dále řeší následující problémy v počítačích vybavených více procesory, které podporují stavy výkonu procesorů:
• Možný pokles výkonu při zatížení s jedním podprocesem v případě, kdy stavy výkonu procesorů používají přepínání založené na požadavku.
• Synchronizace registrů TSC (Time Stamp Counter) procesoru pro procesory, pokud je v systémech s více procesory použit časovač ACPI Power Management.
• Problémy při zvýšení a snížení úrovně stavu C rozhraní ACPI ve správě řízení spotřeby jádra.
Chyba v BIOSu ? To by musely být chybné všechny, jak jsem psal, vyzkoušel jsem 4 nejdoporučenější a pohrál si i s timingem.
-
Citace:
Chyba v BIOSu ? To by musely být chybné všechny, jak jsem psal, vyzkoušel jsem 4 nejdoporučenější a pohrál si i s timingem.
jj,tim to nejspis nebude...Proste zajdi reklamovat ten CPU - stat se to proste muze ze ma vadnej ten pam. radic.
A nebo muzes vzit procak k nakymu kamosovi a zkusit to u nej aby sis byl fakt jistej jestli je to zpusobeny procakem nebo ne.
-
Citace:
Původně odeslal nex
Ja mam tohle+driver na CPU..core optimizer jsem radeji vykop :)
A duvod ? DCOptimizer je hodne dulezita cast patchu, urcite dulezitejsi nez MS patch, ktery resi predevsim jenom CnQ. Tento DCOp. ti totiz opravi aplikacem, ktere obchazi Windows API Timer a pro synchronizaci vyuziva primo instrukci CPU (ma vyssi rozliseni, primo na HW urovni). Pouziva to hodne aplikaci, ktere bez nej maji VELMI nestabilni FPS (poskakuji) jako napriklad NHL,UT2004 a jine...
-
Nahodil som DCpatch a 2x nenabehli Winy :o Hodil som vsetko na default a nabehli. Hmmm :confused:
-
Re: Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!-Vyřešil nákup nového
Díky všem za snahu o pomoc. CPU jsem vrátil a vzal si X2 3800+, ten problémy nedělá, takže to byla evidentně vada memory controlleru.
-
Re: Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!-Vyřešil nákup nového
Citace:
Díky všem za snahu o pomoc. CPU jsem vrátil a vzal si X2 3800+, ten problémy nedělá, takže to byla evidentně vada memory controlleru.
Není zač, jsem rád, že jsem to trefil... :cool:
-
Citace:
Proc jsi ho nevymenil za jinej novej X2 4200+??Treba by problemy nedelal - byl to asi jen vadnej kus...