Re: Mosadzny/hlinikovy vymenik k medennemu bloku
Díky moc za rady, tak to necham projít hlavou a uvidim ;D.
Jen dodam a priklonim se k nazoru samana - dobry je zmineny Inhicor-T. Prodava se v litrovem baleni za cca 100,- Kc http://www.nejlepsiceny.cz/renovacni...inhicor-t.html
Cela lahev tedy vydrzi opravdu dlouho, mozna je toho az zbytecne moc :-)
nezapomeňte ale na jednu věc! ve vašem okruhu je pravděpodobně druhý kov, aniž si to uvědomujete, např. nikl na fittinkách se časem uvolňuje, a způsobuje také elektrochemickou korozi, já to vyřešil použitím plastových fittinek od festa a současně použitím antikorozního ac fluidu.
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
nezapomeňte ale na jednu věc! ve vašem okruhu je pravděpodobně druhý kov, aniž si to uvědomujete, např. nikl na fittinkách se časem uvolňuje, a způsobuje také elektrochemickou korozi, já to vyřešil použitím plastových fittinek od festa a současně použitím antikorozního ac fluidu.
Tak tomu nerozumím. Proč nemáme zapomínat na "druhý kov"?
Jak jsem psal, mám radiátor Al, Bloky Cu a ano, fitinky ocelové poniklované. A co z toho vyplývá? Nic. Podle mých dlouhodobých zkušeností z toho není třeba mít strach. Inhikor T + destilka spolehlivě zabraňují jakékoli degradaci součástí. Tebou zmiňovaný ac fluid je tedy zbytečný a jistě také méně praktický (nekoupíš ho v každé drogerii, je jistě dražší).
Psal jsem svůj původní příspěvek právě proto, abych upozornil na to, že i při použití zcela dostupného a běžného prostředku lze dosáhnout (a to i na smíšené soustavě) velmi dobrých vlastností media a netřeba se pachtit za nějakými "zázračnými ac fluidy".
Citace:
Původně odeslal šaman
Tak tomu nerozumím. Proč nemáme zapomínat na "druhý kov"?
Jak jsem psal, mám radiátor Al, Bloky Cu a ano, fitinky ocelové poniklované. A co z toho vyplývá? Nic. Podle mých dlouhodobých zkušeností z toho není třeba mít strach. Inhikor T + destilka spolehlivě zabraňují jakékoli degradaci součástí. Tebou zmiňovaný ac fluid je tedy zbytečný a jistě také méně praktický (nekoupíš ho v každé drogerii, je jistě dražší).
Psal jsem svůj původní příspěvek právě proto, abych upozornil na to, že i při použití zcela dostupného a běžného prostředku lze dosáhnout (a to i na smíšené soustavě) velmi dobrých vlastností media a netřeba se pachtit za nějakými "zázračnými ac fluidy".
ano, mas pravdu, ale ty jsi me nepochopil, ja to myslel tak, ze kazdy se boji pouziti napr. hliniku a medi soucasne, a pritom stejne ma v obehu dalsi kov, aniz by si to uvedomil, podstatne je zabranit elektrochemicke korozi, nezalezi na tom cim, ja pouzivam ac fluid, jen jsem zminil ze ho pouzivam a mam s nim dobre zkusenosti, nikomu ho prece nevnucuju, ani nerikam ze je nejlepsi nebo nejlevnejsi.
s Inhikorem T zkusenost nemam, mozna ho i vyzkousim, naopak spatnou zkusenost mam treba s chladici smesi, kterou dodava innovatek nebo zalman, zalozenou na ethylen-glycolu, je mozne ze zabranuje korozi, ale me po nejake dobe zacala rozpoustet elox vevnitr radiatoru, i kdyz jsem ho pouzil presne v redicim pomeru s destilkou podle pokynu vyrobce.