-
Dexon 70 vs. Magnat monitor 110
Ahoj,
potřeboval bych radu od zkušenějších kolegů. Chtěl bych si trošku zvýšit úroveň zvuku mých Genius HT (případně později složit nové dom.kino), a začít bych chtěl pravděpodobně výměnou předního páru, respektive zadního, protože starý předek by šel dozadu.
Teď řeším dilema, zda koupit Dexon Allegro 70 nebo Magnat Monitor 110.
Vzhledově u mě vyhrává jednoznačně Magnat, hodil by se k ostatním Geniusům.Píšou u něj vyšší výkon i citlivost, ale zaráží mě velikost středobasového měniče (11cm Magnat vs. 6.5" Dexon). Proto bych chtěl znát názor zkušenějších, které repro bude hrát lépe. Děkuji mnohokrát
Případně se samozřejmě nebráním návrhům jiných alternativ.
-
Re: Dexon 70 vs. Magnat monitor 110
No...z tech 2 co si uvedl bych vzal spis ty magnaty. Velikost stredobasu v tvem pripade nehraje velkou roli, protoze basy by hral stejne sub. Ja bych ale koupil nejspis HECO VITAS 200 (mam v planu k Z-2300). I kdyz k tem HTckam by to byla asi skoda.
-
Právě, že můj názor je trošku jiný. Velikost středobasu hraje roli, protože jestli je v něčem Genius HT opravdu příšerný, jsou to právě ty basy, které bych chtěl apoň trošku pozvednout.
-
Jenže nizke frekvence jsou smerovany do subwooferu a do satelitu vubec nejdou..
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
Jenže nizke frekvence jsou smerovany do subwooferu a do satelitu vubec nejdou..
toto ma priamo nastavene v zosilovaci genius? ak ano tak to jedine uprava vyhybky ...
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
toto ma priamo nastavene v zosilovaci genius? ak ano tak to jedine uprava vyhybky ...
Hm, to si myslim..zda se mi to tak logicke..u 4.1 to tak kazdopadne je :) U 5.1, kde je subwoofer zvlast (vytup/vstup) by to mozna slo regulovat pomoci zvukovky nastavenim frekvence pro nizke tony - pokud vsak zesilovac tyhle nizke tony nejak dale neupravuje.
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
No...z tech 2 co si uvedl bych vzal spis ty magnaty. Velikost stredobasu v tvem pripade nehraje velkou roli, protoze basy by hral stejne sub. Ja bych ale koupil nejspis HECO VITAS 200 (mam v planu k Z-2300). I kdyz k tem HTckam by to byla asi skoda.
Škoda neškoda, v budoucnu z toho budu stavět nějaké dom.kino, takže to by škoda určitě nebyla. Jde spíš o to, že zas tolik peněz se mi do toho dávat nechce. Jde mi především o to, které regálovky budou mít bohatší přednes, výkon by měly mít obě sestavy dostačující (trošku mě tedy zaráží velikost středobasu Magnatů, když mají udávaný výkon vyšší...). Jedná se mi tedy hlavně o hudební přednes.
-
Hodláš to připojit na zesilovač od Geniusu? Zajimavá varianta. Nedovedu si představit jak to bude hrát. Na Magnaty jsem četl recenzi,chválili je...ale obával bych se jaké bude podání ze zesilovače Genius HT
-
Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Hodláš to připojit na zesilovač od Geniusu? Zajimavá varianta. Nedovedu si představit jak to bude hrát. Na Magnaty jsem četl recenzi,chválili je...ale obával bych se jaké bude podání ze zesilovače Genius HT
Ano, hodlám to připojit na zesilovač od Geniusu, protože bohužel nemám 40 tisíc abych hned koupil vše, co bych si představoval. Děkuju za info.
-
Jasně ;) v pohodě, já se jen ptal. Taky nemám peněz na rozhazování, nechtěl jsem se dotknout...jestli se zlobíš promiň :p
-
Kdyz to chces pripojit k zesiku Geniusek, vubec si nepomuzes, pokud taky nevymenis subbas. Ten ti to cele uplne znici, co se tyka hloubek.
-
Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Jasně ;) v pohodě, já se jen ptal. Taky nemám peněz na rozhazování, nechtěl jsem se dotknout...jestli se zlobíš promiň :p
Nezlobím, ale přiznám se, že mě Tvá odpověď trošku popudila, protože jsem z ní cítil trošku výsměch...Ale nic se neděje, nemám ve zvyku hádat se, když se mi někdo snaží poradit :)
Halen: Mně je to jasné, že to nebude ani zdaleka ideální. Jde mi opravdu jen o to, které z těch regálovek jsou lepší. Nejde mi o to jak to bude hrát teď, protože je mi jasné, že zesilovač Geniusu z nich vytáhne tak max. 30% v mizerné kvalitě. Jsem si vědom, co doma mám :)
-
Nebylo to tak myšleno....já Geniusy taky doma velice dlouho měl, a byl jsem navýsost spokojen ;) Moje první 5.1čka....achjo,i slza ukápne. Byly skvělé...ještě pamatuju jak mi je přivezli v Té obrovské krabici :). Skoro se nevlezla do auta
-
Osobne bych asi vzal ty Magnaty. A k tomu subbasu - jako nouzovka by slo si postavit home-made subbas a pripojit ho externe k tomu subbasu od Geniusu. Je to jednoduchy, pribastlis tam externi konektor a prepinac, ktery prepina bud vnitrni repro gsubbasu genius, nebo externi subwoofer. Ja si postavil subbas a je to uplna parada, i kdyz je v tom obycejne repro ARN 5614. Kdyby mel nekdo zajem o stavbu, tak jsem dal navod i s par fotkama na web.
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/SUBBAS
-
Koukal jsem, že ty Magnaty máme u nás v Electroworldu, zkusím si je nějak vyžádat na půjčení, pokud to půjde.
Halen: Děkuju pěkně za Tvůj návrh, jednou se určitě do stavby repro pustím, ale zatím je to nad mé možnosti (hlavně nejsem elektrotechnik, tudíž nemám ponětí, jak bych tam přidělal ten přepínač :) ).
Edit: Tak jsem si dnes Monitory 110 prohlédl naživo, a překvapila mě jejich velikost, respektive nevelikost. Jsou zhruba stejně velké jako satelity Geniusu. Třikrát takový výkon ve stejné ozvučnici mě trošku zaráží. Každopádně zítra si je tam zkusím napojit na Geniusy co tam máme vystavené, a snad si je poslechnu naživo a dám vědět, jsem sám zvědavý.
-
nemuzu se stale ubranit.....to postnout, ale i kdyz jsou drazsi...vzal bych http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_produ...ategory=640000
daji se potom dokoupit dale do domaciho kina vcetne subwooferu kterej neni z nejdrazsich. Za ty male penize co k pomeru vykonu stoji uz mas jistotu..ze to nebube trapna tenoucka, rezonujici MDFka a zvuk vyrovnanej, mam ty vetsi a ty ibez subw, hrajou jako o zivot. Vim, ze je to uz v jine cene...ale zkus to jeste zvazit.
-
Citace:
Původně odeslal uberguru
nemuzu se stale ubranit.....to postnout, ale i kdyz jsou drazsi...vzal bych
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_produ...ategory=640000
daji se potom dokoupit dale do domaciho kina vcetne subwooferu kterej neni z nejdrazsich. Za ty male penize co k pomeru vykonu stoji uz mas jistotu..ze to nebube trapna tenoucka, rezonujici MDFka a zvuk vyrovnanej, mam ty vetsi a ty ibez subw, hrajou jako o zivot. Vim, ze je to uz v jine cene...ale zkus to jeste zvazit.
Vypadají opravdu pěkně, akorát jsou 8ohm, zatímco Genius repro je 6ohm. Bojím se, že by to mohlo dělat neplechu, což by mě dost štvalo, kdybych už do toho vrazil tolik peněz (jasně, pro audiofily lowend, ale pro mě to bude opravdu hodně peněz...). Každopádně díky, zvážím to.
-
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Vypadají opravdu pěkně, akorát jsou 8ohm, zatímco Genius repro je 6ohm. Bojím se, že by to mohlo dělat neplechu, což by mě dost štvalo, kdybych už do toho vrazil tolik peněz (jasně, pro audiofily lowend, ale pro mě to bude opravdu hodně peněz...). Každopádně díky, zvážím to.
Zapojeni 8 Ohm reproduktoru k zesilovaci s vystupni impedanci 6 Ohm delat neplechu nebude. Jen ten zesilovac nebude odevzdavat plny vykon. Opacne by se to delat nemelo, zapojovat bedny s nizsi impedanci k zesilovaci s impedanci vyssi. IMHO, diky tomu, ze ty 8 Ohm bedynky jsou kvalitnejsi nez satelity Geniusek a maji urcite i lepsi citlivost, na vyslednem "revu" (hlasitosti) se to neprojevi, spis ty nove 8 OHm soustavy budou mit vyssi akusticky tlak pri vernejsim podani zvuku. Jsou opravdu pekny i na pohled. :)
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Zapojeni 8 Ohm reproduktoru k zesilovaci s vystupni impedanci 6 Ohm delat neplechu nebude. Jen ten zesilovac nebude odevzdavat plny vykon. Opacne by se to delat nemelo, zapojovat bedny s nizsi impedanci k zesilovaci s impedanci vyssi. IMHO, diky tomu, ze ty 8 Ohm bedynky jsou kvalitnejsi nez satelity Geniusek a maji urcite i lepsi citlivost, na vyslednem "revu" (hlasitosti) se to neprojevi, spis ty nove 8 OHm soustavy budou mit vyssi akusticky tlak pri vernejsim podani zvuku. Jsou opravdu pekny i na pohled. :)
Děkuju pěkně za vysvětlení, já věděl, že to takhle nějak je, ale nebyl jsem si jist, zda to není opačně. Takže teď měním své zaměření na ty Behringery vs. Heco Vitas 200, přičemž lepší budou asi ty Behringery...
-
doporucuju projit si "ezone"...jen tak pro info. A zamyslet se nad jednou veci..proc studia, ktera produkuji hudbu, pouzivaji monitory na praci se zvukem a reprosoustavy jsou zde v cenovych kategoriich max. do 40000 za 2.0, ale zacinaji na kolem 5-10000 nebo ve verzi 2.1 za 10000-15000 to mluvim o aktivnich resenich, bez potreby recieveru. Jinak s pasivama si clovek poradi i se subwooferem kolem 10000-12000. Coz je proti HIFI a AUDIOFILNIMU podhledu naprosto smesna polozka. A kdyz je hudba tvorena prave na studiovych vecech. Tak zase presne na nich slysim to co a jak se nahralo a nepotrebuji aparaturu za 100000-1000000. Je to jen muj osobni nazor tzn. zadne dogma pro ostatni atd.
k tematu 4,6,8,ohm....ano skutecne zesaky nemaj moc rady kdyz se jde na reprobednach na 4ohm...a zesak je konstruovanej 8ohm. Opacne neni problem.
-
Citace:
Původně odeslal uberguru
doporucuju projit si "ezone"...jen tak pro info. A zamyslet se nad jednou veci..proc studia, ktera produkuji hudbu, pouzivaji monitory na praci se zvukem a reprosoustavy jsou zde v cenovych kategoriich max. do 40000 za 2.0, ale zacinaji na kolem 5-10000 nebo ve verzi 2.1 za 10000-15000 to mluvim o aktivnich resenich, bez potreby recieveru. Jinak s pasivama si clovek poradi i se subwooferem kolem 10000-12000. Coz je proti HIFI a AUDIOFILNIMU podhledu naprosto smesna polozka. A kdyz je hudba tvorena prave na studiovych vecech. Tak zase presne na nich slysim to co a jak se nahralo a nepotrebuji aparaturu za 100000-1000000. Je to jen muj osobni nazor tzn. zadne dogma pro ostatni atd.
k tematu 4,6,8,ohm....ano skutecne zesaky nemaj moc rady kdyz se jde na reprobednach na 4ohm...a zesak je konstruovanej 8ohm. Opacne neni problem.
Abych pravdu řekl, tenhle Tvůj příspěvek jsem vůbec nepochopil :-/
Mimochodem, zatím to vypadá na model 2031P, protože 2030 má frekvenční rozsah "až" od 75Hz, zatímco 2031 začíná na 55.
-
B2031P opravdu hraji moc pekne i basy a jsou na 4ohmech...takze se ti zesicek pravdepodobne bude malinko ohrivat. Kdyby si vzal jen ty 30P muzes jeste stale pouzit subwoofer ktery pravdepodobne vlastnis.
k tomu prispevku vyse...byl spise informativni a v kratkosti pojednava o tom, ze nema dle mne moc cenu resit HIFI a AUDIOFILII...ale za podstatne mensi peniz koupit profi vyrobek. Protoze consumersky a HIFISTICKY veci jsou +-neporovnany profesionalama a jeste k tomu jsou neumerne drahy. Pro Tebe to hodnotu jako prispevek mozna nema, ale ctou to i ostatni a proto je tam v kratkosti i hrube cenove porovnani.
-
Citace:
Původně odeslal uberguru
k tomu prispevku vyse...byl spise informativni a v kratkosti pojednava o tom, ze nema dle mne moc cenu resit HIFI a AUDIOFILII...ale za podstatne mensi peniz koupit profi vyrobek. Protoze consumersky a HIFISTICKY veci jsou +-neporovnany profesionalama a jeste k tomu jsou neumerne drahy. Pro Tebe to hodnotu jako prispevek mozna nema, ale ctou to i ostatni a proto je tam v kratkosti i hrube cenove porovnani.
To byl dobrý příspěvek. Rozhodně stojí za úvahu zdali platit za značku a exkluzivitu, papírové parametry nebo šáhnout po (nejméně stejně) kvalitním profi výrobku který je určen do studií na nahrávání...
-
Citace:
Původně odeslal uberguru
B2031P opravdu hraji moc pekne i basy a jsou na 4ohmech...takze se ti zesicek pravdepodobne bude malinko ohrivat. Kdyby si vzal jen ty 30P muzes jeste stale pouzit subwoofer ktery pravdepodobne vlastnis.
Aha, na audioteku mají docela dost chyb. U těch 2030 píšou, že začínají na 55Hz (ve skutečnosti začínají na 75Hz) a u 2031 píšou impedanci stejnou jako u 2030, tedy 8ohm. No, tak čtyřohmovky si nekoupím, nechci si odpálit ten zesilovač :( "Bohužel" tedy budu muset sáhnout po těch slabších.
Díky za vysvětlení, už tomu rozumím, a nezbývá než souhlasit. Také by mě zajímalo, s jakým poklesem zahrajou např. Heco Vitas 200 těch udávaných 35Hz, když Behringery začínají na pětapadesáti ???
Edit: Ještě jsem si všiml M-Audio DX4 za podobnou cenu, s výkonem 18W ale vysokou citlivostí 101,5dB!
-
to su presne monitory co som mal na LX 2.1 zostave (m-audio samozrejme) a ked som ich skusal bez subu, tak mi prislo ze nemaju ziadne basy, to ta asi ale zas tak moc bolet nemusi mozno, bohvie :) inak hraju super