Problem Notebook ECS G320
zdravím ,dostal jsem toho to notase ESC G320
CPU VIA C3 1,2Ghz , DDR 266Mhz 256MB RAM , HDD 40Gb a Combo mechanika.
Vím že VIA procesory nesjou žádny rychlíci ale stejne se mi ten notas zdá nějakej pomalej ,koukal jsem v Everestu na propustnost pamětí kde se ukazalo že propustnost je jen 610Mb/ (na sít napajení) a na baterii jen 205MB/ss což se mi zda nějak hodně málo,když by teoreticky měli mít kolem 1700Mb/s podle druhyho počítače se stejnou RAM.Kde by mohl bejt problém ,v biosu se toho bohužel moc nastavit nedá .?
Pak bych měl jeste jeden dotaz nedal by se tam dát jinej procesor když je tam soket 370,třeba nějaký tuleň či co místo toho VIA procesoru?
Díky za pomoc a nějaký tip.
Re: Problem Notebook ECS G320
P2/P3 (a tym padom ani ta VIA) nema DDR zbernicu, takze DDR pamat je tam viac-menej zbytocna a nikdy to nebude mat vykon ako Socket A.
tak jak to když teda nemá DDR sběrnici tak proč tam je DDR Ramka místo SDRAM, pak bych to chápal tu propusnost ale takhle i když ve specifikacích jsou DDR.
Aby sa to lepsie predavalo...
AMD od Slotu A ma DDR FSB, Intely to nemali nikdy (P2/P3 ma obycajnu, P4 ma QDR). V tom notebooku je asi nejaky VIA alebo SiS chipset, ktory ma FSB obycajne a pamatovu zbernicu DDR.
Ak by tam Tualatin isiel, tak vykon bude asi vyssi ale spotreba tiez.
byly napr. chipsety VIA Apollo 266, ktere obsluhovaly ddr pameti..pro P3/C3 .. vykon oproti tehdejsim SDR chipsetum (i815, Apollo 133) nebyl vyssi, protoze jak psal Rainbow, cpu na to nebyl staven.