-
Jaky chladic na AMD X2 (4200+,4400+)?
Resim ted takove dilema.Premyslim do budoucna ze si koupim AMD X2 4200+ nebo 4400+.Pocitejme s tim,ze pujdou vcelku dobre pretaktovat (cca 2700MHz a vys...) ;)
Mam vybrany tyto velmi znamy chladice:
Scytche Ninja Plus
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35698
Thermaltake Big Typhoon
http://www.casemodding.cz/index.php?...co=1065&kat=87
A ted ktery z techto chladicu vybrat?? Z testu je mi znamo ze chladi skoro uplne stejne (ten TT Big Typhoon mozna i o neco malo lepe).Tak pokud ma s nimi nekdo zkusenosti na procesorech AMD X2,tak budu jedine rad...
Jde mi hlavne o to aby dokazali tu "rozpalenou" X2-jku co nejlepe uchladit.
-
Re: Jaky chladic na AMD X2 (4200+,4400+)?
moc veliky, moc tezky. Ja bych spis doporucil nejaky novy typ od Thermalright ULTRA-120 apod.
-
Tak pro tyhle ja fakt nejsem...Vaha mi nevadi(uz ted mam chladic co je dost tezky a je to uplne v poho) a velikost take nevadi - case mam opravdu obrovsky(ale ne BIG tower).
A hlavne si myslim ze s tim chlazenim to nebude ono - proste by pokulhavaly.
-
Mam Ninju - absolut pohoda :p
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Mam Ninju - absolut pohoda :p
Jo to jsem se te prave chtel zeptat jaky mas ted teploty (a i tak celkove pres zimu)...
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Tak pro tyhle ja fakt nejsem...Vaha mi nevadi(uz ted mam chladic co je dost tezky a je to uplne v poho) a velikost take nevadi - case mam opravdu obrovsky(ale ne BIG tower).
A hlavne si myslim ze s tim chlazenim to nebude ono - proste by pokulhavaly.
koukni treba na tento test a pak mudrcuj, s Thermalrightem Si-120 bys urcite chybu neudelal.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=5
-
No mozna mas pravdu,ale ja jsem nikdy moc nebyl pro tyhle chladice-nevim proc.
Cenove je na tom ale hodne vysoko...
Kazdopadne jak jsem psal,budu se rozhodovat mezi temi dvema chladici uvedenymi v prvnim postu.
-
Citace:
Jo to jsem se te prave chtel zeptat jaky mas ted teploty (a i tak celkove pres zimu)...
Jde o to, které měření Tě zajímá - třeba teď mám větrák sotva na 800 otáček a na IDLE mi měří Speedfan něco kolem 33°C. Větrák reguluje deska, ale přes 1200 otáček nejde nikdy a to mám i při OC na 2,6GHz a 1,4V maximálně 52°C
-
Citace:
Jde o to, které měření Tě zajímá - třeba teď mám větrák sotva na 800 otáček a na IDLE mi měří Speedfan něco kolem 33°C. Větrák reguluje deska, ale přes 1200 otáček nejde nikdy a to mám i při OC na 2,6GHz a 1,4V maximálně 52°C
jojo diky,to staci...
Jeste by me ale zajimalo jak by to bylo prave s tim TT BT. Ale rekl bych ze asi skoro stejny.
-
Citace:
jojo diky,to staci...
Jeste by me ale zajimalo jak by to bylo prave s tim TT BT. Ale rekl bych ze asi skoro stejny.
No tohle mě u něj teda moc nepřesvědčuje:
Citace:
Výrobce uvadí, že chladič může být použit na všech Intel P4 LGA775, všech Intel P4 478 Prescott FMB1.5, všech AMD Athlon 64 / Athlon 64 FX, AMD Athlon XP do 3400+, AMD Sempron do 3400+
-
Citace:
No tohle mě u něj teda moc nepřesvědčuje...
No to mas pravdu,ale kazdej kdo ho ma,tak je vazne spokojenej ze chladi uplne skvele.Navic delali nejaky testy (myslim ze v Computeru) a tam skoncil sice na druhym miste za Ninjou,ale ve chlazeni byl nejlepsi...
Jinak jestli si pamatujes jak jsem od tebe bral pro znamyho ten CPU A64 3700+,tak jsem mu k tomu poridil prave BT a jede s procesorem na 2750MHz a uchladi ho uplne s prehledem do nejakych 25*C (ted v tech vedrech mozna o neco malo vic).
Kazdopadne si myslim ze ale neudelam chybu kdyz si poridim Ninju nebo BT ;)
-
Citace:
ak jsem mu k tomu poridil prave BT a jede s procesorem na 2750MHz a uchladi ho uplne s prehledem do nejakych 25*C (ted v tech vedrech mozna o neco malo vic).
Prosimte trochu premejslej nez napises blabol..co je to jako za hlasku ze uchladi do 25st?Asi blbe meri deska ne?V pokoji ma 25st a cpu ma taky 25 :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal nex
Prosimte trochu premejslej nez napises blabol..co je to jako za hlasku ze uchladi do 25st?Asi blbe meri deska ne?V pokoji ma 25st a cpu ma taky 25 :rolleyes:
Vim snad co pisu...
Dobra,ted pres to leto jsem to s tou hlaskou ze to o "neco malo vic" uchladi nez 25*C trochu prehnal,ale pres zimni obdobi a na jare ne v takovych vedrech to opravdu na takovy teploty uchladi (mozna 27*c).
Jinak pro info - desku ma DFI NF4 Infinity Ultra
EDIT: Jinak ne kazdej ma v baraku 25*C (i pres zimu) - to mi prijde trosku moc (bych se upek)
-
aspon trosku upresni o com pises. Je to idle/load? Aka je okolna teplota? Pretoze teraz s X2kou ktora ma TDP 105W nedas 25stupnov ani ked sa rokrajas. Mozno tak v zime ked mas v izbe 10stupnov.
-
Já se svým SI-120 Vcore 1,44 real (bios 1,45+4prct), na něm Xima`s 120mm na cca 1200 ot
fany 1*80 vzadu + 120 zdroj, vepředu 2*120 mm - ale bacha ty maj děsně malou účinost, málo vyřízlá kejs
Burn 50-51 - RHTRDL i smažba
-
Citace:
Původně odeslal tomase
aspon trosku upresni o com pises. Je to idle/load? Aka je okolna teplota? Pretoze teraz s X2kou ktora ma TDP 105W nedas 25stupnov ani ked sa rokrajas. Mozno tak v zime ked mas v izbe 10stupnov.
Ja vim,on nema X2-jku,ale ma jednojadro A64 3700+.Ty teploty jsou v IDLE.Ale okolni teplotu ode me vazne nechtej vedet-tu jsem nemeril(kazdopadne tam nemel zadnou zimu)...
-
Citace:
Ja vim,on nema X2-jku,ale ma jednojadro A64 3700+.Ty teploty jsou v IDLE.Ale okolni teplotu ode me vazne nechtej vedet-tu jsem nemeril(kazdopadne tam nemel zadnou zimu)...
25°......nenapadlo te, ze to treba blbe meri? Ale teploty kolem 28-30°C sou uz realny. Taky zalezi jestli to bylo mereny v zime (pokojova teplota cca 21°C) a nebo ted v lete kdy treba u me je klidne 30ka jak nic! Ale 25°C me prijde fakt divne malo.
-
Citace:
Původně odeslal Neller
25°......nenapadlo te, ze to treba blbe meri? Ale teploty kolem 28-30°C sou uz realny. Taky zalezi jestli to bylo mereny v zime (pokojova teplota cca 21°C) a nebo ted v lete kdy treba u me je klidne 30ka jak nic! Ale 25°C me prijde fakt divne malo.
Meri to dobre,poznal jsem to podle zateze a ruznych mereni...
Psal jsem ze je to pres zimu (ted v lete urcite nema do 25*C).
Vzdyt muj Venice 3000+ ma taky pres zimu okolo 25*C.Ted pres ty vedra mam do 35*C.V pokoji je cca 26-28*C(zalezi jestli je to pres den nebo vecer-to je vetsi vedro v pokoji).
-
Zkusil jsi to měřit přes DTS?
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Zkusil jsi to měřit přes DTS?
U me jo (ukazuje to cca o 3*C mene nez SpeedFan).U znamyho jsem jeste nemel moznost.
-
Citace:
U me jo (ukazuje to cca o 3*C mene nez SpeedFan).U znamyho jsem jeste nemel moznost.
Ale to máš zapnutý C&Q, jinak to není možné ani náhodou... :p
-
Chlapi no tak...Tak snad vim co pisu a jak to meri(a meri to na 99,9% dobre).
Jinak nebudem tohle uz radsi resit a vratme se k tomu co jsem chtel vedet (viz. prvni post).thx
EDIT: C&Q je vypnuty!A nezapomente ze 3000+ ma jen cca 38W.Ted treba mi CoreTemp ukazuje 32*C,coz znamena ze pres tu zimu to ma fakt do 25*C!
-
jestli mas-Tmax 49, tak to mozna snad aji je, ale jinak myslim ze ne.
-
Citace:
Původně odeslal Neller
jestli mas-Tmax 49, tak to mozna snad aji je, ale jinak myslim ze ne.
Ach jo...Tmax mam 55 :)
Mam sem snad jeste hodit screen??
-
Taktez mam Ninju, jede v tehle teplech na default otacky a uchladi moji sestavu co mam v podpisu takto:
iddle: 38 stupnu
burn: 49 stupnu
(mereno speedfanem 4.28 )
v zime je to o nejaky ten stupinek min, ale presne uz tedka nevim.
jinak mam ve skrini akorat jeden outtake 120 mm vetrak (viz podpis)