Re: Baton 3200+ na 10x220
Zkus ten PCI/AGP lock nastavit na 67MHz
Zkusil bych modnutý bios (jestli se pro tuto desku dá sehnat - koukni do sekce Biosy), některé desky se standardními biosy nejdou přes 215 (+/- samozřejmě) fsb.
a7n8x-x s poslednim offic biosem (modly jsem zadny nesehnal) mi behala na 221 stabilne. Pameti Kingmax Hardcore CL3.
Na akej doske isli 220 pri 2-3-2-5? Skus 11-3-3-2,5. Mne nechce nForce2 behat pri cl3 vobec a skusal som vela druhov pameti.. Chipy na pametiach mas pravdepodobne Winbond CH5, ktore maju vcelku radi napetie. Kolko im davas? skus rovno 2.9V DDR, chipset daj na 1,7V a AGP na 1.6V. Mozno procesor potrebuje viac stavy pri vyssej FSB. Musis skusat.. Mne tieto ramky kedysi dali na NF7-S 230 11-2-3-2,5 na 2,9V..
není ten barton 2500+ náhodou zamčený? takže ti to bere frekvenci 11x220?
No ASUSky, zvlast ony -X verze jsou tusim dokonce ciste NF2, ne NF2Ultra a ty nesly nahoru skoro vubec. I s NF2U byl problem se dostat pres 225 s normalnim BIOSem. S modlym se da dotat tak o 5MHz dal, ale zadny zazrak. S touto deskou moc FSB nezvednes. Soustred se spis na casovani pri 200x11.
Citace:
Původně odeslal Haste
No ASUSky, zvlast ony -X verze jsou tusim dokonce ciste NF2, ne NF2Ultra a ty nesly nahoru skoro vubec. I s NF2U byl problem se dostat pres 225 s normalnim BIOSem. S modlym se da dotat tak o 5MHz dal, ale zadny zazrak. S touto deskou moc FSB nezvednes. Soustred se spis na casovani pri 200x11.
Ultra verze se lisila od obyc pritomnosti dvoukanaloveho radice pameti (coz pridalo cca 5% vykonu). Jinak me osobne jede a7n8x-x na 221 stabilne. Mam zamceny 2500+. Jela i na 227. Stabilne. Ale to uz jsem musel do CPU poustet neprimerene vysoke napeti, takze jsem radsi hodil o 70Mhz nizsi frekvenci a o cca 0.2V min.
Je to zkusenost samozrejme pouze s jednim kusem, coz neni moc :).
Mozna by za zminku jeste stalo, ze to bylo chlazene vodou, vcetne nb.
Citace:
Původně odeslal JaB
není ten barton 2500+ náhodou zamčený? takže ti to bere frekvenci 11x220?
Neni jel mi treba i 13x166 apod.
Citace:
Původně odeslal Haste
Jo uz jsem to udelal: nejlepsi stabilni se povedlo:2.5-3-2-6:1T coz neni taky nic moc.
Ted mam na druhym compu Semprona pro socket A. Nechtel jsem ho taktovat ale jelikoz mam desku na h.. Ktera umi min 1.7V na procalu a ten Sempron ma 1.6V Tak jsem si rekl ze uz ho tedy pretaktuju. KT400 neumi FSB 200Mhz ani nema AGP lock takze jedu na 12x176 a v pohode. Rikal jsem si ze bych zkusil dat do druhyho compu kde ma nForce2 ale nevim jestli to neni nerealny protoze nasobic je zamcenej a musel bych mu dat 12x200Mhz=2400Mhz. Coz nevim jestli by dal. Je to sice Sempron ale pro socket A podle CPU-Z ma jadro Thoroughbred-B? Asi nejsou tak dobry jako Bartony i kdyz nekde jsem cetl ze je to stejny jadro az na mensi cache a ze jdou nekdy i lip. Mate nekdo zkusenost???
Citace:
Původně odeslal NeMeM9aA
Ultra verze se lisila od obyc pritomnosti dvoukanaloveho radice pameti (coz pridalo cca 5% vykonu). Jinak me osobne jede a7n8x-x na 221 stabilne. Mam zamceny 2500+. Jela i na 227. Stabilne. Ale to uz jsem musel do CPU poustet neprimerene vysoke napeti, takze jsem radsi hodil o 70Mhz nizsi frekvenci a o cca 0.2V min.
Je to zkusenost samozrejme pouze s jednim kusem, coz neni moc :).
Mozna by za zminku jeste stalo, ze to bylo chlazene vodou, vcetne nb.
To vim ze "oficialne" je rozdil v DualChannel, ale ze zkusenosti je tam rozdil i v OC.
Nicmene jak sem psal, NF2 nesly moc nahoru a uz vubec ne u desek, ktere neumely zvednou napeti na chipsetu....viz tato Asuska.
Citace:
Původně odeslal Haste
To vim ze "oficialne" je rozdil v DualChannel, ale ze zkusenosti je tam rozdil i v OC.
Nicmene jak sem psal, NF2 nesly moc nahoru a uz vubec ne u desek, ktere neumely zvednou napeti na chipsetu....viz tato Asuska.
To by som sa neodvazil tvrdit. Mne praveze vadi vysoke napetie na chipsete. A ked si pozries podpis tak zistis ze idem na 240 pri 2x512 1T. S jednou ramkou mi ide stabilne 262.. Takze asi tak. S originalnym BIOSom idem 238. Rozdiel je skor vo vykone ako vo vyssich frekvenciach pri roznych BIOSoch na mojej doske.. Ked si precitas nejake zahranicne fora, tak zistis, ze je velmi vela ludi ktory dosiahli vysoke FSB prave pri 1,4V na chipsete..
Ale ja mam nf2Ultra samozrejme. skor som reagoval na iny tvoj post vyssie(kde tvrdis ze strop nf2U je niekde pri 225+-5), ale uz sa mi to nechce cele prerabat..
Citace:
Původně odeslal Bifur
To by som sa neodvazil tvrdit. Mne praveze vadi vysoke napetie na chipsete. A ked si pozries podpis tak zistis ze idem na 240 pri 2x512 1T. S jednou ramkou mi ide stabilne 262.. Takze asi tak. S originalnym BIOSom idem 238. Rozdiel je skor vo vykone ako vo vyssich frekvenciach pri roznych BIOSoch na mojej doske.. Ked si precitas nejake zahranicne fora, tak zistis, ze je velmi vela ludi ktory dosiahli vysoke FSB prave pri 1,4V na chipsete..
Ale ja mam nf2Ultra samozrejme. skor som reagoval na iny tvoj post vyssie(kde tvrdis ze strop nf2U je niekde pri 225+-5), ale uz sa mi to nechce cele prerabat..
1. NF2U
2. ABIT, ktery mel nejlepsi NF2 desky
3. vyjimka potvrzuje pravidlo ;)