uprava firmwaru u digitalu
Chci se zeptat zda to je nejak mozne. firmware je podobny jaky BIOS ne? Nejaci lide preci umi modovat BIOSy k deskam, tak by me zajimalo zda by neslo upravit i firmware u digitalu. Zda by nekoho zajimalo proc, tak muj digital ma samospoust nastavenou na 10sekund (jine fotaky maji treba 2s a 10s). Me je tech 10s opravdu hodne-treba pro foceni ohnostroju je tech 10s zcela nepouzitelnych:-(
diky za odpoved
Re: uprava firmwaru u digitalu
jo taky by se mi hodilo zmenit par prkotin ve firmware u fotaku. zatim jsem ale hledal marne
měl sem canona A75. Vrtal jsem se ve firmware, abych zakázal omezení 30s videa. Podle ruskýho servru jsem přepsal pár znaků a firmware naloudoval spátky. Výsledek byl takovej, že u videa nechodil zvuk :( ale bylo neomezené. Navíc se cosi podrbalo a původní tam nešel nahrát. takže pokud jde o nějaký prkotiny (jako 10s či 2s u samospouště), tak bych do toho raděj nevrtal, a byl bych rád, že mám vůbec fungující foťák. Jiná situace byla třeba u canonu 300D=>10D.
nj, ja by som dal kralovstvo za to, keby niekto osefoval par drobnosti v Nikon D70 :) uz by snad mohli ten firmware pustit ako open source nech si sucasny majitelia svoje hracky vylepsia, ale to by sa im asi zle predavali tie ich nove zo "super" funkciami, ktore su len vylepsenia firmware
no ja sem sice newbie v DSLR ale par veci by mohlo jit zaridit lepe. kdyz uz ma canon C.Fn proc tak kurna toho neni 5x tolik k nastaveni