UPS APC SC 500 a cvakání (Vyřešeno)
Nedávno jsem získal zdarma toto UPS a funguje docela dobře. Jeho jediný problém je cvakání kdy neustále přepína z on battery/on power. Přičítám to nestabilitě napájení jenže PC a všechno ostatní toto napájení bere. Není nějaká možnast jak snížit citlivost upsky? Někde sem četl že by to mělo jít ale nemůžu najít jak. dík
Re: UPS APC SC 500 a cvakání
nepoznam presne ten model co mas, ale ak je spojitelny s PC tak pomocou "powerchute personal edition" je mozne nastavit limit pri akom napati sa ma zopnut ;)
Na obycajnych Back-UPS su vzadu DIP prepinace, ktorymi sa vselico nastavuje, okrem ineho aj citlivost. Treba pozriet do manualu, co ktory znamena.
Já mam přesně tuto
http://www.apc.com/resource/include/...se_sku=BK500EI
Jenže k ní nemám CD se softwarem.....stáhnul jsem si power chute či jak se to menuje ale tam nejde nic nastavit.....jen při jakém stavu baterie se mi vypne PC.
Vzadu na UPS jsem žádné přepínače neobjevil.
Citace:
Původně odeslal Gregy
Já mam přesně tuto
http://www.apc.com/resource/include/...se_sku=BK500EI
Jenže k ní nemám CD se softwarem.....stáhnul jsem si power chute či jak se to menuje ale tam nejde nic nastavit.....jen při jakém stavu baterie se mi vypne PC.
Vzadu na UPS jsem žádné přepínače neobjevil.
jakze nejde? pozeral si sa poriadne? prave som mal doma upsku APC a power chute personal edition to malo urcite dostupne (bola tam siroka skala)
tak mi řekni jak prosimtě.
Mě se tam objeví spousta věcí v options jenže pak se načte ups a všechny zmizí....
Citace:
Původně odeslal Gregy
tak mi řekni jak prosimtě.
Mě se tam objeví spousta věcí v options jenže pak se načte ups a všechny zmizí....
toz mozno obmedzenie modelu? asi RTFM nebude zly napad ;)
Nicméně pokud ta UPSka zasahuje tak často, není od věci ani zkontrolovat si rozvody, dotáhnout zásuvky, atd. Protože nastavovat UPSku mi přijde skoro stejné, jako cpát místo slabé pojistky hřebík, případně vyřešit problém svítící kontrolky v autě jejím odpojením.
Jenže ona to dělá jen v určitých částech dne a navíc ne každý den. Vzhledem k tomu že tadu u mě doma se spotřeba neliší uzuzuju že je to někde v rozvodně a to mam kvuli UPS obvolávat el. společnost aby si s tim něco udělali? Voni stejně řeknou že to je v normě....
Mad-Cap: Víš on je k tomu 1str navod jak do toho zapojit kabely. A nic jinčího sem nenašel. Tento návod sem samozřejmě pročetl :D
vies, on existuje aj taky nastroj, google sa mu hovori, alebo pripadne ked nevies pouzivat tak zajdes na www.apc.com / cz / whatever a doklikas sa napr k tomuto http://sturgeon.apcc.com/techref.nsf...m/990-9231-001 je tam taky fajn manual, ma sice len 3 stranky ale nieco malo v nom najdes :roll:
P.S.> tvoja ups je APC Back-UPS CS 500 :roll:
No jo, máš pravdu. Tenhle návod sem našel....ale nečetl protože sem myslel že je pro jinou verzi :(. já čet vždy jen http://sturgeon.apcc.com/techref.nsf/partnum/990-2085/$FILE/990-2085cz.pdf . Díky moc
Re: UPS APC SC 500 a cvakání (Vyřešeno)
no, manual je hezka vec, ale tohle neresi.
Toto je problem nekompatibility nekterych APC modelu s nasim rozvodnym systemem. Tyto UPS nemaji filtraci HDO spinani a proto jim tento signal vadi a prepina je skoro kazdou vterinu na baterii a zpet. Tykalo se to modelu 350 a
500. Zajimave je, ze v nekterych lokalitahc se to neprojevi, na nekterych obas a nekde bohuzel se zeleznou pravidelnosti. Vzdy vetsinou v celou hodinu a asi tak 5 minut, ze ma clovek chut rozmlatit UPS i PC. Tenkrat jsem APC dohnal k tomu, ze mi po nekolikere reklamaci (kdyz nakonec uznali, ze tato řada neni odolna proti HDO) nabidli za moji 500 a 350 model Smart UPS 700, s cim jsem souhlasil, protoze jsem na tom celkem hodne ziskal. Od te doby mam pokoj.
Jine reseni neni, jedine predradit nejakou filtraci pro HDO, ale ta pri tomhle vykonu prijde asi na dvojnasobek UPC. Jakekoliv nastavovani citlivosti UPS nepomohlo.
aha to je zaujimave info :) ja som s nejakou APC mal problem kvoli kolisaniu napetia a nastavenie citlivosti spolahlivo vyriesilo ... toto je ale trosku ina kava, mozno nam gregy povie ci to spravilo nastavenie alebo sa to sere furt ;)
ona tahle řada byla vubec povedena (tusim ale, ze se stale prodava). Pred nejakym casem jich spoustu stahovali a menili, protoze hrozilo, ze muze zpusobit pozar. Ale jen urcite serie.