Snad s zadnym touchpadem (asi meli vsechny stejnyho alps(?) vyrobce, jen jiny verze ovladacucu) me neslo scrollovani ve firefoxu, obevila se sice ikonka s posuvnikem nahoru a dolu, ale nic nescrollovalo, nevite co s tim?
Printable View
Snad s zadnym touchpadem (asi meli vsechny stejnyho alps(?) vyrobce, jen jiny verze ovladacucu) me neslo scrollovani ve firefoxu, obevila se sice ikonka s posuvnikem nahoru a dolu, ale nic nescrollovalo, nevite co s tim?
snad kazdy touchpad ma v ovladacoch nastavenie oblasti a ich funkcii... s ff mi fungovali zatial vsetky...
Mam stejny problem ve FF mi to nefunguje, pouze se zobrazi ikonka posuvniku, ale nic se neposouva.
Hledal sem v nastaveni touchpadu, ale nejsem z toho chytrej. Komu to funguje a vi jak na to tak prosim poradte. Diky.
Pripojuji se, sice ne touchpad, ale IBM trackpoint, ale problem stejny.
Vsude jinde to behalo bez problemu, jen zrovna FF se ne a ne pohnout :rolleyes:
co sa tyka touchpadov tak maju v driveroch take menu, kde si nastavujes ako a co budu robit rozlicne regiony, taktiez si nastavujes ich velkosti etc...
je tam aj nastavenie regionu pre scrollovanie, horizontalne aj vertikalne... na zopar notasoch co som to nastavoval to funguje v klude v kazdom programe...
teraz nie som na ntb, takze neviem ako je to presne...
btw: nefunguje to tak, ze sa nejakym stlacenim zapne/vypne scrollovanie, ale tak, ze proste cast touchpadu je scrollbar ktorym hybete...
To, ze je cast touchpadu scrollbar je jasne. Psali jsme ze v ostatnich aplikacich napr.: IE nebo WORD to normalne funguje...ale v mozille se pouze ukaze sipicka na scrollovani ale nehybe se nic.Citace:
Původně odeslal visby
Presne to mi dela jak touchpad od synaptics, tak alps - jedine stesti ze pouzivam operu :mweheh:Citace:
Původně odeslal zed
Musis si zvyknout, ze lidi ti tu neodpovidaji na otazku, ale napisou to co je priblizne k tematu, ale pritom uplne mimo.Citace:
Původně odeslal zed
Taky mám touchpad od synaptics a FF scroluje úplně normálně jak ve win XP, tak i na betaVistě , kde nejsou žádný ovladače. Btw není už ten problém někde vyřešenej na Czilla fóru?Citace:
Původně odeslal Caleb
A v XP pro nej mas ovladace nebo bezi jako standardni hid (jestli tak teda vubec bezet muze)?
Až budu v XP tak to ověřim, ve Vistě to běží jako "PS/2 Compatible mouse", mám tojem že v XP to bylo stejný a po nainstalování ovladačů tam je myslim synaptics cosi.
EDIT: tak ve winXP se mi hlásí jako "Synaptics PS/2 Port TouchPad"
Firefox 1.5.0.6, touchpad Synaptics (IBM T40), verze ovladace 7.5.17.20 - funguje.
V nastaveni jsem myslim nic nemenil, pokud vim.
Jo - menil, ale tyka se to prostredniho tlacitka - function misto "scrolling" na "default" nebo "none" - pak teprve funguje scrollovani s trackpointem (prekvapive) a otevirani odkazu v novym tabu strednim tlacitkem, ale to uz je offtopic.