1 Příloh-a(y)
Win XP a zatížení CPU - bezradnost
Po startu Win XP Prof. se systém chová jako by byl nějakým procesem zatížen např. po stisku tlačítka Start se otevře nabídka později.
Podíval jsem se do správce úloh a koukal jsem že zátěž lítá nahoru dolů někde k 90% pak se vše uklidní a už pak běží celý den ok.
Zkoušel jsem Ad-aware a nic, NOD32 mám. Co se spouští po startu jsem zhruba zkontroloval. Co to může být ?
Screen výkyvů zatížení je zde:
Re: Win XP a zatížení CPU - bezradnost
Citace:
Původně odeslal celebris
Po startu Win XP Prof. se systém chová jako by byl nějakým procesem zatížen např. po stisku tlačítka Start se otevře nabídka později.
Podíval jsem se do správce úloh a koukal jsem že zátěž lítá nahoru dolů někde k 90% pak se vše uklidní a už pak běží celý den ok.
Zkoušel jsem Ad-aware a nic, NOD32 mám. Co se spouští po startu jsem zhruba zkontroloval. Co to může být ?
Screen výkyvů zatížení je zde:
Co kdyby ses priste podival primo na proces, ktery to zpusobuje? Protoze zobrazeni vytizenosti CPU nerekne zhola nic, ale ve spravci uloh, kdyz se na ty procesy podivas, tak uvidis, ktery si zrovna v tu chvili bere nejcic casu CPU. Ja si strelim od boku, bude to nejaky proces NODu nebo Svchost.
Od té doby jsem nainstaloval: bezpečnostní update Win a Office ( Win update obsahoval Frameworks2.0 )
+ kodeky Codecs6030_allin1.exe
+ kodeky Divx.com ( DivX521XP2K.exe )
ty kodeky jsem zkusil odebrat přesto to dělá. Ale jen po spuštění to po chvilce strašně zatíží CPU. Pak už je vše OK.
Přikládám vše:
http://img69.imageshack.us/img69/824...nfighm5.th.jpg
a
http://img96.imageshack.us/img96/361...es01cc9.th.jpg
Obsah Win.ini:
Kód:
; for 16-bit app support
[fonts]
[extensions]
[mci extensions]
[files]
[MCI Extensions.BAK]
aif=MPEGVideo
aifc=MPEGVideo
aiff=MPEGVideo
asf=MPEGVideo2
asx=MPEGVideo2
au=MPEGVideo
m1v=MPEGVideo
m3u=MPEGVideo2
mp2=MPEGVideo
mp2v=MPEGVideo
mp3=MPEGVideo2
mpa=MPEGVideo
mpe=MPEGVideo
mpeg=MPEGVideo
mpg=MPEGVideo
mpv2=MPEGVideo
snd=MPEGVideo
wax=MPEGVideo2
wm=MPEGVideo2
wma=MPEGVideo2
wmp=MPEGVideo2
wmv=MPEGVideo2
wmx=MPEGVideo2
wvx=MPEGVideo2
wpl=MPEGVideo
[IRIS_IPE]
menu=1
[MSUCE]
Advanced=0
CodePage=Unicode
Font=Arial
[Mail]
CMCDLLNAME32=mapi32.dll
CMCDLLNAME=mapi.dll
CMC=1
MAPI=1
MAPIX=1
MAPIXVER=1.0.0.1
OLEMessaging=1
Tak kdyz mrknu na ten graf tech vykyvu, je tam tech "vykyvu" 10. A kdyz mrknu na dalsi obrazek "po spusteni" tak spoustis 10 uloh. Ze by to bylo ono??
Clovece, Ty pouzivas AVG a NOD32 zaroven??? To je podla mna pekna blbost, sa potom tomu vytazeniu systemu ani necudujem. Inak co su to za procesy ten Imgicon a fxssvc?
Citace:
Původně odeslal daggy
Clovece, Ty pouzivas AVG a NOD32 zaroven??? To je podla mna pekna blbost, sa potom tomu vytazeniu systemu ani necudujem. nak co su to za procesy ten Imgicon a fxssvc?
Myslim si ze to neni soucasne pouziti AVG a NOD. Vzdyt mrkni na ty obrazky, AVG nema ani po spusteni, ani ve Win.ini AVG je peknej svinak, I po kompletnim odinstalovani me taky porad bezely procesy AVG a musel jsem to rucne vybouravat z registru. Me spis nesedi tolik veci ve slozce "Po spusteni" ImgIcon bude zrejme diky tomu, ze ma ZIPKU.
AVG mám jako záložní a neběží spuštěné v taksk.
A takto to už mám dlouho to bude něčím jiným :confused:
Ano ImgIcon je ZIP
fxssvc netuším co je.
Citace:
Původně odeslal Halen
Ja si strelim od boku, bude to nejaky proces NODu nebo Svchost.
Je to tak SVCHOST.EXE !
Zjistil jsem to pomocí programu na zatížení CPU ( Process Tamer Congiguration GUI )
Co to je a co mám dělat :?:
Citace:
Původně odeslal celebris
Je to tak SVCHOST.EXE !
Zjistil jsem to pomocí programu na zatížení CPU ( Process Tamer Congiguration GUI )
Co to je a co mám dělat :?:
SVCHOST spousti sluzby z knihoven. Info o SVCHOST najdes tady http://support.microsoft.com/default...%3Bcs%3B314056
Je tam popis funkce, umisteni v registrech a popis spousteni jednotlivych sluzeb. Jelikoz ti to dela od ty aktualizace, tak si myslim, ze postupne pri spousteni tech programu, ktere mas ve slozce "po spusteni" spousti SVCHOST nejakou sluzbu systemu/zabezpeceni, ktera ty spoustene programy kontroluje, ale jisty si nejsem. Mohl bys zkusit tu aktualizaci odinstalit.
Vic ti neporadim, to uz je nad moje sily :( Na to bude muset nabehnout nekdo s lepsimi znalostmi.
:arrow: Spybot - Search & Destroy a Ad-Aware SE nic nenašel.
Ewido Anti-malware našel jednu mršku v registru. Odstraněna.
Tu 100% zatez to obcas neudela. Treba ted to pri restart bylo v pohode. Budu to sledovat.
Jinak pomocí Process Viewer jsem zjistil, že to dělá:
Win/system32/svchost.exe -k netsvcs
Tak nic nezabralo tak už nevím čím to :?:
To by měl být proces, který řídí spouštění síťových služeb. Vypadá to, že ti dlouho trvá, než se inicializuje síť, tak bych zkusil novější drivery síťovky. Toto jsem o něm vygooglil:
netsvcs" is the standard part of Windows. It is the universal commmand for auto starting of the network services
Manage objects in the Network and Dial-Up Connections folder (LAN and remote connections.)
Jaké máš připojení k internetu? Přes koho? Je možné, že spojení je nějak nevhodně nakonfigurováno, zkontroluj si to u svého providera (obvykle bys měl na jeho stránkách najít optimální konfiguraci).
Pod Svchost se ale schovává velké množství služeb (ostatně proč se asi jmenuje svchost), které nemusí ani zdánlině souviset se sítěmi, ostatně Svchost zprostředkovává většinu služeb všeobecně. Navrhoval ybch projít si seznam spouštěných služeb v Computer Management a trochu si s tím pohrát, nepotřebné vyházet...
...a nikdo nevylučuje, že některá z nich může působit tyto problémy (dokonce pamatuji i virus, maskující se za WPA, našel jsem to u jednoho člověka, který až do toho okamžiku věřil svému antiviru (on tam toho v důsledku paralyzovaného avastu měl víc, o spywaru a trojských koních ani nemluvě)).
Virus snad ne.. projeto NOD32, Ewido Anti-malware, Spybot - Search & Destroy a Ad-Aware SE.
Spojení k netu Wifi a je fakt že teď jim nefunguje omezení na 512 a litá to 1 - 2 Mbs.
Zatim jsem vycistil registry, srovnal HDD a take jsem dal pryc spolecnou aktualizaci Win XP a Office a nechal to zase jednotlive ( Win a Ofic. Update ) a zatim se to tvari ze je klid :neutral:
mam taky isty problem s svchostom. mozno preto lebo mam 2 LAN karty a druhu mam len tak shitne nakonfigoruvanu...
Určitě zkus stáhnout nové ovladače k desce i síťovce. Pak celý systém projeď ještě SPYBOTem přes MSCONFIG vyházej ze spuštění, co nepotřebuješ. Tj. prázdný řádek, Nerocheck, UpdReg. Pokud nepoužíváš InCD, pak ho taky vyhoď.
Presne tohle se mi stalo, kdyz jsem si na NB natah cisty Winy s IPv6. Po odinstalovani IPv6 to bylo zas OK.
No mozna to je ono.. zatim jsem vycistil registry, srovnal HDD a take jsem dal pryc spolecnou aktualizaci Win XP a Office a nechal to zase jednotlive ( Win a Ofic. Update ) a zatim se to tvari ze je klid :)
mame tento problem vo firme na par masinach (svchost 100%cpu), zistil som ze je to kvoli automatickym aktualizaciam (na co prislo aj viacej ludi na roznych forach), z nejakeho dovodu sa ich stale snazi stiahnut alebo nainstalovat (nevedel som to presne zistit), ale doteraz som nenasiel ziadne riesenie okrem toho ze som ich vypol.
ak by niekto na nieco prisiel dajte vediet.
S tímto problémem už jsem se bohužel několikrát setkal.Zkuste do Windows znovu nainstalovat aktualizaci service pack 2.Myslím ten asi 260MB soubor.Mě to problém vždy vyřešilo.Napišlte jak to dopadlo.