ATI prestane v Evrope prodavat All-In-Wonder
ATI ditch AIW Project
Citace:
In Europe ATI have cut loose their combined graphics card and tuner All-In-Wonder product line.
ATI pulled the plug on the project on 1st July 2006, since amongst other reasons they weren't RoHS compliant. ATI will still be developing their TV tuner products in the form of ATI Theatre 550, and 650.
All-In-Wonder could be the first major victim of the July introduction of new RoHS laws as far as hardware and media enthusiasts are concerned, but isn't likely to be the last.
http://www.hexus.net/content/item.php?item=6247
Tahle zprava urcite nektere lidi nepotesi.
Re: ATI prestane v Evrope prodavat All-In-Wonder
no zrovna me urcite ne, protoze all-in-wonder je proste skvela kombinace
takhle se bude muset kupovat zase nspocet dalsich karet!!!
ATI me timto krokem hodne zklamala
Já si nepamatuju nikoho, kdo by si za poslední dva roky nějaký nový AIW kupoval. Takže určitá ztráta to je, ale katastrofa určitě ne. Kdyby ATi nic neohlásila, nikdo by si toho ani nevšiml. Vždyť většina poslední verzích AIW postavená na poslední generaci čipů ani v ČR dostupná nebyla a nikdo to ani nepostřehnul :)
no jsou lidi, kterym chybi
samozrejmne ze si nepripadam tak super, aby kvuli me jedinymu dovazela ATI svoje AIW
kdyz si nekupujes PC na hrani, nevim o lepsi karte
AIW ma proste vsechno
Mě vždycky připadalo oddělený řešení lepší. TV kartu člověk koupí jednou a mění jen grafiku. Vychází to levněji a nemusí při každým upgradu připlácet za tuner, kterej už de facto má.
Na druhou stranu je pravda, že AIW by v blízké budoucnosti mohly mít smysl - vypadá to, že s unifikovanou architekturou bude možné procesy související s videem efektivněji akcelerovat, nový T650PRO podporuje rozhraní pro přímpu komunikaci s GPU, takže z tohohle hlediska to asi trochu škoda je, protože i kdyby z toho vzniklo něco zajímavýho, tak se to k nám asi nedostane, ale jinak jsem nikdy v AIW nic moc extra neviděl...
No tak mě osobně bude AIW chybět! Do neherního PC je to ideální kombinace, multimediální sw od ATI je bezproblémový.
Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
multimediální sw od ATI je bezproblémový.
:eek: :eek: :eek:
Nevím, nevím, ale já takhle pozitivní zkušenosti zdaleka nemám. Ono to teda vždycky nějak fungovalo, ale bezproblémově?
Je to fakt skoda. Ja jsem si prosel od AIW Rage 128, AIW R8500DV, AIW R9600, AIW R9600XT a AIW R9800 a ty karty mi budou chybet. Snad se tu u nas nepodavaly zadne AIW pro PCIe, ja jsem ho shanel, ale marne.
Citace:
Původně odeslal no-X
:eek: :eek: :eek:
Nevím, nevím, ale já takhle pozitivní zkušenosti zdaleka nemám. Ono to teda vždycky nějak fungovalo, ale bezproblémově?
No dobře, myslel jsem "méně" problémový;)
Ale měl jsem Pinnacle PCTV Pro (2ks)-děs běs, samé problémy (hlavně irq, ale i sw)
AIW 9800SE - perfektní, po zjištění vhodného pořadí instalace vše šlapalo bez chyby.
Leadtek 2000XP - mám momentálně a taky šlape, ale na AIW nemá.
briketa: Jsou i do PEG, ale na výběr moc není. Jen X600 a X800GT 128MB. Třeba tady.
Ale je fakt, že AIW je ideální pasivně chlazený, nijak extra výkoný. Jinak se to opravdu prodraží. Pro hráče nic moc.
Citace:
Původně odeslal no-X
briketa: Jsou i do PEG, ale na výběr moc není. Jen X600 a X800GT 128MB. Třeba
tady.
u AIW nepotrebujes tak vykonou grafiku?
na co?
hry si na tom zahrajes tezko a pro TV to zase nevyuzijes
Naopak. Čím modernější grafický čip, tím lepší možnosti pro video.
Vis neco o tom jestli se jedna jenom o soucasnou generaci(davalo by to smysl) nebo o kompletni zruseni podpory EU trhu d budoucna?
No škoda, pořád ještě jedu na 9800AIW.
100% ale spokojený stejně nejsem, nikdy se mi nepovedlo odstranit problémy s teletextem a taky mám občas problémy se zvukem u různých stanic. Ale nic tragického, takže se mi ani nechce nad tím bádat.
Ale hrozně jsem si zvykl na ten Ati dálkový ovladač, používám to na všechno (winamp, powerdvd atd...). Ten je děsně návykový.:)
Citace:
Původně odeslal
kubajzz
No škoda, pořád ještě jedu na 9800AIW.
100% ale spokojený stejně nejsem, nikdy se mi nepovedlo odstranit problémy s teletextem a taky mám občas problémy se zvukem u různých stanic. Ale nic tragického, takže se mi ani nechce nad tím bádat.
Ale hrozně jsem si zvykl na ten Ati dálkový ovladač, používám to na všechno (winamp, powerdvd atd...). Ten je děsně návykový.:)
ten dalkovy ovladac je super(videl jsem to u brachy)
ale to je podle me uplne to posledni, Logitech taky nedela spatny dalkovy ovladace, bohuzel si je necha taky spickove zaplatit
Podle toho,co psali na www.cdr.cz 30.srpna 2006 (přímý odkaz sem bohužel hodit nejde) to dokonce vypadýá na úplný konec All-In-Wonderů...Škoda,sám jsem měl takhle Radeon 7500,čest jeho památce
Je to opravdu velká škoda. Karty AIW byly bezproblémové, pokud se použil správný postup instalace - výborný obraz, výborný tuner.