Jak přenést WXP Prof na jiný hardware?
Ahoj, netušíte, jak na to? M$ tvrdí, že musí být zachován HAL. Tedy alespoň Intel na Intel (doufám, že se týká jen CPU) a buď IDE nebo SATA. Nejde míchat Intel s AMD a IDE se SATA. Jinak by to údajně mohlo jít. Mám Intel na VIA chipsetu a odešla deska. Potřebuji přenést systém na P4 s intel chipsetem. Po začátku startu Winů se vždy restartují, nejdou ani do nouzáku. Máte někdo zkušenosti s přenosem na jiný hw? Zkoušel jsem i přenos na jinou desku s Celeronem a VIA chipsetem, ale bezvýsledně.
Díkes. Kajik
Re: Jak přenést WXP Prof na jiný hardware?
K tomu mám zkušenosti takové že i v ideálním případě, kdy je to z Intelu na Intel, tak to někdy funguje a někdy ne. První předpoklad je ale odebrat ovladače diskového řadiče chipsetu a nechat tam defaultní, kterej XP používají v nouzáku, nebo při instalaci. Jinak to nerozjedeš na jiném chipsetu. Poslednímožností je přeplácnout instalaci novou s následnou ztrátou nastavení a registrů. Při zadání shodného jména uživatelského účtu, by měl zůstat obsah složky"Documents and Settings" nezměněn až na pár dorbností v nastavení. Jestli se pletu,tak mně někdo opravte.
[QUOTE=Over]K tomu mám zkušenosti takové že i v ideálním případě, kdy je to z Intelu na Intel, tak to někdy funguje a někdy ne. První předpoklad je ale odebrat ovladače diskového řadiče chipsetu a nechat tam defaultní, kterej XP používají v nouzáku, nebo při instalaci. Jinak to nerozjedeš na jiném chipsetu.
No, pakarna je v tom, ze zakladovka lehla a ja se asi nedostanu ani do nouzaku (kondenzatory jsou nafoukle jako balon). Takovou shitovku bych si nikdy neporidil, ale resim situaci nekoho jineho. A protoze tam jel Kerio WinrouteFirewall a Kerio Mailserver, je zadouci to rozbehnout bez reinstalu.
najvacsi problem su prave tie diskove radice ... najmenej problemov robia prechody vramci jednej znacky chipsetu a velmi blizko pri sebe, napr intel 9x5 su vzajomne znacne zamenitelne ked maju ich6/7 :)
Vidim to bud na reinstall alebo vymenit kondy na doske.
aha som si nevsimol ze je dana situacia VIA > Intel ... to neukecas :( inak Uli je v tomto famozne, system z Uli rozbehnes na hocicom :))
Přechod Intel EX -> Intel BX bezproblémový, přechod i815 -> Sis 745 zrovna tak.
Mohu ale potvrdit, že BX -> KT266 BSOD už při náběhu, KT266 -> SiS 745 záloha dat a reinstalace (jednak by s tím bylo příliš práce a taky to bylo velice pomalé). Všechno, mimo posledního případu, kdy jsem použil svoji nLitovou konfiguraci na míru, XP SP1.
EDIT - překlep
s pouzitim sysprepu pri zachovani HAL prejdes z prakticky hocicoho na hocico.
V tomto pripade vsak uz sysprep nemas ako pouzit, mohol by si vyskusat este urobit image v Acronis TrueImage a nasledne pouzit Acronis Universal Restore
Mam takto urobeny image WinXP+soft vo VMware, takyto image bezi prakticky na hocicom. Kompletne rozbehnutie systemu trva cca 15 min.
Tak tu mám výsledek. Rainbow je známý svym kutilstvím a donutil mne k věci, kterou jsem už dávno chtěl zkusit, i když jsem si moc nevěřil. Vyměnil jsem aspoň nějaké kondíky (na všechny jsem neměl morál, ale snad to dodělám) a deska naběhla s původními WXP. Následně jsem ve Správci zařízení změnil ovladače IDE na Standardní. Po přepíchnutí disku na Intelovskou P4 to fakt najelo. Pak už jen ovladače a jsme doma. Ten tip na standardní ovladače jsem dostal ve fóru na Craftcom.net. Díky všem!
Kajik
netreba ani davat standard, staci ich proste vymazat :) ale to je fuck, dobre ze sa ti to podarilo ;)
Co konkretne si mam predstavit pod zkratkou HAL (Hardware abstract layer mi nic nerika).
Jinam mne prezily XPcka prechod z singlecore nForce3 na dualcore i945, ale napr. u kamose se mi to z KT400 na nForce3 nepodarilo (BSOD).
OT: nejzajimavejsi je, ze tyhle XPcka nakonec neprezily upgrade grafiky, s 7600 sice vsechno nabehlo, ale na monitorech sem mel cerno - no signal :eek:
Nesel ale ani nouzak ani VGA rezim (resp. nabehl, ale porad cerno na obouch monitorech)
Ja som presiel v pohode z Epox 8 RDAE (N-Force 2) na MSI K8 NEO2 FX (N-Force 3) bezproblemov, najprv som ale odinstaloval stare drivery, vypol komp, vymenil dosku aj procak a potom nainstaloval nove drivery a vsetko ide ako ma.