Kryt z katody - odstranenie, nevadi v prevadzke?
Hi,
idem nahodit do Fotrona UV reactive fan a chcem nam napikovat dve 10cm UV katody aj s menicom... Chcem aby som tam usetril najviac miesta ako sa len bude dat, preto by som chcel katody "odzbrojit" od tych obalov, v ktorom su ulozene... Proste ostala by len ta "tycka" a na nej ten drotik... Fungovat to tak funguje - to mam odskusane, len nevadi, ze to bude stale na "cerstvom" vzduchu, ze okolity vzduch nebude uzavrety? Lebo pokial viem, plyn tam nie je ziadny - svieti to tak isto ci je to v tej tube origo, alebo bez nej... Ako to vidite vy?
Vdaka ;)
Re: Kryt z katody - odstranenie, nevadi v prevadzke?
pokud vím, tak dřív se dokonce prodávaly katody bez toho obalu. Já teď takhle používám na jednom case bílou bez obalu a nebyl zatím problém...jen jí to chce nějak slabě distancovat od plechu, protože tam vede ten drátek a ten se nesmí dotknout ničeho vodivého. Takže tak 2mm to odsadit od plechu...ale jinak problém nebude.
Citace:
Původně odeslal Stoobi
jen jí to chce nějak slabě distancovat od plechu, protože tam vede ten drátek a ten se nesmí dotknout ničeho vodivého. Takže tak 2mm to odsadit od plechu...
s drátkem nemusí být problém, stačí mít trochu odvahy odpájet originál dráty a nahradit je delšími s izolací (nebo jen ten drátek) ;), jen bych měl strach že tu tyčinku rozbiju, je to děsně křehký
OK, diky hosi :) Mozno sa to tam bude mestit aj s tou tubou, ale chcem co najviac miesta usetrit, nech sa to tam neuvari :D Vdaka :) K+
Tiez rozmyslam ze to dam dole.
Na jednej aktode sa mi ten dratik zlomil ... no a na dalsej sa mi katoda pripiekla o ten ochranny plexi obal.
Takze je to bezpecne ? Mat to "naked" :?:
Mno, tak som to sundal, ani to tak nepalilo, po 5 minutach zapnutia katody som ju normalne chytal - aj ten drotik, kraje uz trocha palili, inak pohod. Akurat, ze sa mi ju podarilo zlomit :( 10cm modra :( Uz mam len jednu... V zdroji to svieti super :P Len fakt bacha na to, ta sklenena trubicka je fakt labilna :/