Filtr pro DIGI vs. STANDARDní filtr
Potřeboval bych si koupit na svojí C-765UZ ND filtr. K tomu, abych ho tam mohl dát potřebuju tenhle redukční kružek. Teprve do něj, lze dát požadovaný filtr.
Rozhoduju se mezi těmito dvěma filtry od HOYA a to buď:
- HOYA DHMC NDX8 PRO1 DIG 55mm
nebo
- HOYA HMC Grey Filter NDX8 55mm
Ten první je partně určen pro digitály - je to ultra slim, zatímco ten druhý je standard. Chci se teda zeptat, jestli je rozdíl v použití toho či onoho filtru? Vzhledem k tomu, že mám UltraZoom, tak aby nedocházelo u toho standardního filtru při plném zoomu k nějakému zkreslení nebo vinětaci u okrajů nebo tak něco.
Nebo se investice víc jak Kč 800,- navíc vyplatí.
Díky za rady.
Re: Filtr pro DIGI vs. STANDARDní filtr
Vinětovat nebude, daný rozdíl v ceně je (navíc ve spojení s použitým foťákem) neopodstatněný a z principu nesmyslný. Kup si levnější a vůbec to neřeš. Nevím, na jaké konkrétní využití to chceš, ale když už za něco platit, tak za ND400 - s tím si užiješ spoustu legrace!
Re: Filtr pro DIGI vs. STANDARDní filtr
Citace:
Původně odeslal jan555
...
No popravdě jsem trošku doufal, že obdobnou odpověď dostanu - takže vlastně spokojenost. Vzhledem k tomu, že moje C-765tka umí jen 15sek, tak by pro mě byla ND400 možná až příliš.
Co že s tím chci fotit - no především chci fotit s co nejdelšími časy (tzn. v mém případě do těch 15sek) za denního světla. Doufám, že mi v tomto NDx8 bude stačit...