Zdravim, mozno trochu od veci:
Rozsiril som RAM na 1GB a vypol virtualnu pamat. Subor pagefile.sys teda neexistuje. Ale spravca uloh stale zobrazuje stlpec s velkostou virtualnej pamati pre jednotlive spustene programy. Ako to teda je?
Printable View
Zdravim, mozno trochu od veci:
Rozsiril som RAM na 1GB a vypol virtualnu pamat. Subor pagefile.sys teda neexistuje. Ale spravca uloh stale zobrazuje stlpec s velkostou virtualnej pamati pre jednotlive spustene programy. Ako to teda je?
tu mas nejake to citanie, v ktorom sa mimo ine dozvies, preco by si page file (strankovaci subor) nemal vypinat a co to je virtualna pamat http://www.aumha.org/win5/a/xpvm.php
Některé SW (programy i hry) natvrdo vyžadují přístup do virtuální paměti, pokud je vypnutá, program bud vůbec nenastartuje, nebo spadne s chybovou hláškou. V drtivé většině případů se doporučuje NEvypínat. Existují typy na určité urychlení práce s virtuální pamětí, jako její defragmentace a nastavení souboru virtuální paměti na nějakou fixní velikost. Na internetu je o tom mnoho čtiva :)
Já ji mám vypnutou a nikdy to po mně žádná hra nechtěla, až na jedinou výjimku zrovna v poslední době, Titan Quest... ten se bez ní ani nespustí, což je docela síla - vůbec ho nezajímá, že mám 2GB RAM.
Než se zaobírat nějakou defragmentací, je podle mne lepší mítž pořádnou RAMici a prostě ho vypnout. V životě se mi nestalo, že by si nějaký soft stěžoval na málo paměti.
ja mam 1,5 gb Ram a pri vypnej VR mi to obcas mrzlo.
No vo Windows vseobecne plati, ze je to lepsie nechat zapnute lebo...su to Windows.
V robote mam 512MB a v Linuxe ziadny swap nemam - a este mi nikdy nechybal.
Naprostý souhlas, Windows totiž bez swapáku (page file) nefungují korektně. Je to způsobeno tím, že některé programy používají alokaci přímo do swapu bez ohledu na to, kolik je volné fyzické RAMky a to je právě ten kámen úrazu, kdy havarují Wokenice ikdyž máte ještě 1GB RAM volné...Citace:
Původně odeslal Rainbow
Mam 2GB RAM a uz od mych strickych 128MB (pak 512)mam virtualku nastavenou na 320MB natvrdo, uplne v pohode.