Jakou externí zvukovku? (asi USB)
Koupil sem si novej notebook (Asus A6Km) a ten má 5.1 výstup pouze optickej a já tu mám od starýho PC ještě Creative Inspire 5300.
Jak to co nejlevneji propojit tak, aby ty repráky jely jako 5.1?
Možnosti jsou (co znám) v zásadě 3:
PCMCIA - elegantní a dost drahý řešení
USB - poměrně levný řešení (kolem 1000kč, to se dá)
dekodér (vstup optika, výstup 3x3,5mm) - imho dost drahý ne moc elegantní řešení
Možná jsou ještě další, ale já zvuku moc nerozumím.
Co vy tyhle karty?
http://www.alzasoft.cz/externi-zvuko...usb-d63719.htm
http://www.alzasoft.cz/externi-zvuko...5-1-d63699.htm
Dá se to poslouchat?
Re: Jakou externí zvukovku? (asi USB)
taky by me to moc zajimalo,presne tohle planuju koupit...mam notes a chci si koupit 5+1
Mno do PCMCIA bych nešel už jen z principu že se to dost hřeje a nezískáš tím bůhví co. Raději bych se klonil k USB řešení. Pokud NTB dáš pryč, zůstane Ti zvukovka kterou můžeš použít u stolního pc, hraje krásně oproti On-board řešením. Můj návrh zde.
Získáš podporu EAX, slušné ovladače, kvalitní zvuk(pro poslech mp3,hraní her,filmy,audiofil sice ohrne nos,ale myslím že to bohatě stačí) a dálkové ovládáníčko :)
Dekodérem máš na mysli nějaký reciever? K měnu by jsi ale musel připojit reproduktory přes pérové svorky,či přes banány. To by jsi chtěl pojit Ty 5300 k recieveru? To je asi nejdražší varianta. Ovšem získáš Tím asi nejkvalitnější řešení(i při koupi relativně levného recieveru), včetně rds rádia, dálkového ovládání...nebo jsem špatně pochopil otázku?
hele reste spis to usb reseni:)) newim kdo si koupi ext. zvukovku za 6 litru...usb je za litr
Tak si přečti co jsem napsal. Doporučil jsem mu EXTERNÍ usb 2.0 zvukovou kartu..
Zdenek Dubnicky> Jo, myslel sem receiver, ale hned mi bylo jasný, že to k PC není až tak dobrý řešení.
To že by audiofil ohrnul nos, to je mi jedno, audiofilové jsou chátra, které je potřeba se zbavit :D
Taky dávám přednost USB řešení. Tu kartu co doporučuješ sem viděl, ale nelíbila se mi (jako designově, třeba ten Zalman je krásnej :) ) a zdála se mi velká ... nicméně má to dálkový ovládání a EAX což je rozhodně velký + a cena se taky dá snést.
Nebudu básnit nad převodníky,odstupem od šumu, papírovými parametry. Soused si ji koupil k ntb a jedním slovem hraje krásně!! Oproti zabudované, je to opravdu jiná káva. Zvuk má sice přesný rukopis creativu,ale pro "naše" použití myslím více než dostatečný...
HERCULES Muse Pocket LT - 5.1, externí USB, sw prodáváme v práci, a její provedení se mi vůbec nelíbí. Už dílenské zpracování mě odrazuje. Ale na něčem se uštřit musí :))
k tomu herculesu,kdyz pomines zpracovani...co zvuk?zkousel si?treba v porovnani s tim zelmanem...rozhoduju se mezi tema dvouma,zelman,hercules...sem docela kratkej s prachama,tak mi asi nezbyde nic jinyho nez vzit toho herculese...ale jestli je v tom velkej rozdil tak bych vzal toho zelmana
Nedalo mi to a našel jsem si recenzi. Článek jsem si zběžně pročetl a tato karta dostala druhé nejlepší hodnocení. Výhody jsou tam pěkně napsány, přesvědčilo mě to :) I když to by jsi měl raději příčist sám ;)
Na druhou stranu zde chválí HERCULES.
Jestli nechceš zbytečně utrácet kup klidně HERCULES s pocitem že dostaneš kvalitu za super cenu.
supa,dik moc...pomohlo mi to moc;)
nakonec sem koupil soundblaster 24bit;)...sem moc spokojenej,remote parada,takze tim uplne odpada potreba remote u beden,snad jen na sw,ale ten nebude potreba serizovat tak casto myslim...
Michal: dobrá volba, měl jsem tu samou a spokojenost maximální. Do A2 bych nešel, to už byl podle mne krok dost zpátky (pokud mluvíme o mobilním řešení).
Citace:
Původně odeslal
Michal
nakonec sem koupil soundblaster 24bit;)...sem moc spokojenej,remote parada,takze tim uplne odpada potreba remote u beden,snad jen na sw,ale ten nebude potreba serizovat tak casto myslim...
ahoj, umí tahle ext. zvuková karta pracovat třeba s Traktorem 3 na mixování hudby? tady jeden výstup sluchátka a druhý výstup na zesilovač?
díky za odpověď